Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 6

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Mnozí to jistě znáte z počítačových her - jste se svým hrdinou skoro na konci úrovně, když tu vás nečekaně překvapí zezadu nepřítel a jednou střelou do hlavy (headshot) vás srazí k zemi. V takovém případě příjde vhod návrat na ono místo, těsně před onen incident (checkpoint), poučit se z toho a zkusit štěstí znovu. Rovněž se nešetřilo ani populárnm rychlým návratem (quick load) a rychlo uložením (quick save). O těchto krátkých časových úsecích je Edge of Tomorrow. Originální námět je podtržený skvělým vizuálním zpracováním a pro svou údernost mě film držel neustále ve střehu. Líbilo se mi jak film nabízel alternativní řešení situací, ačkoliv nakonec přišel s cestou, která se mi zdála býti poněkud pohádková. Vezmu-li tedy v potaz předešlé scénáře, kdy sebemenší zaváhání znamenalo "restart hry". Když pominu patetický vojenský úvod a proč na mimozemšťany nepoužili místo lidí v hi-tech brnění atomové bomby v lidu prázdných městech, je to intezivní zážitek. Mušky tam sice jsou, ale jinak supr scifíčko... ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Vymazlená akční sci-fi, jakou byste hledali jako jehlu v kupě sena. Dokonalá hudba, skvělý výběr herců a neuvěřitelná atmosféra vám dají pocit, že tohle byste zažít nechtěli. Jedinečný Bill Paxton na kterého se neomrzí koukat ani po stém začátku stejného dne. "You are American? No, I am from Kentucky!" :D ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Holywoodské scifi se super akcí, dechberoucím tempem, proložené vtípkama a hlubší myšlenkou, které se neodehrává v Americe a neničí se New York, ale Evropa a hraje tam Tom Cruise? ANo vážení, a je to pecka. Mix Source codu a Hvězdné pěchoty je tady jako první vlaštovka letošních letních blockbusterů a pro mě zatím super překvapení. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Od Edge of Tomorrow neočekávejte nic zásadního, přelomového nebo akční náhul, protože ničím takovým film prostě a jednoduše není. Přistupujte k němu jako k překvapení léta, které staví na hercích a scénáři. Vypůjčuje si sice všude možně (Na hromnice o den více, Zdrojový kód...), jak jsem zmínil výše, ale dělá to kouzelným způsobem, kde má vše své místo. Jde nejspíš o nejlepší Limanův projekt a člověk mu může v kinech přát jen úspěch. Potenciál pro pokračování tam rozhodně je. http://soundtracky-recenze.blogspot.cz/2014/05/na-hrane-zitrka-edhe-of-tomorrow.html ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Nalijme si čistého vína, je to především Limanovo vítězství a bez debaty jeho opus magnum, všechny další filmy ke kterým se uváže budou AŽ po Edge of Tomorrow (!) takhle vybalancovat humor, vážnou notu, romantiku, to dělá z řemeslníka -za kterého doteď platil- mistra (100%) ()

D28 

všechny recenze uživatele

Príjemných prekvapení nie je nikdy dosť.Že to bude až tak vtipné a nápadité, som fakt nečakala. Našťastie sa tu nepitvú mimozemšťania ani pozemšťania, tak prosím vás nepitvite ani príbeh, bežte sa zabaviť do kina pri fime, kde nájdete všetko.A nie raz.Ani dva. Ani... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní Hvězdná pěchota v nažehleném hollywoodském kabátku. První polovina má solidní grády a ani humor s promyšlenými popichovačkami nechybí. Poté jako by to vyčerpá samo sebe. Vše se smrskne na jediný (logický, předvídatelný, polonudný) útok a zbytek světa jako by přestane existovat. Přitom vykreslení univerza v nejširších konturách je to nejatraktivnější v tomto sci-fi. 68% (Kino Krnov). ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv zábavná a nápady nabitá záležitost, čekal jsem přece jen o něco víc. Liman bohužel neumí vyhrotit situaci do takového stavu, aby mě fakt zarazil do sedačky a vyflusl mě až po závěrečných titulcích. Mezi ústřední dvojicí to jiskří, akce je rozhodně pěkná, ovšem to, co by z Na hraně zítřka udělalo vynikající film zde chybí. Módu Cruise jako vraždící mašiny na mě bylo trošku málo, klidně bych snesl i víc záběrů "protahující se" Emily - jasnej erektivní moment roku. 7/10 ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Vymazlenější sci-fi verze filmu Na hromnice o den více. Zábavné, chytré. Cruise opět na jedničku. K neuvěření, že v americkém filmu o americkém vojákovi, který zachraňuje svět, nevlajou americké vlajky, jůesej president nepronáší patosácké kidy a papalášské zelené mozky se teploušsky neobjímají, že někdo (američan) zachránil svět. Kdo si tohle vydupal, tomu velká poklona!!! Jinak Blizzardi, až budete prodávat práva na zfilmování StarCraftu, dejte si podmínku, ať to režíruje Liman! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Plnokrvné sci-fi s témou, ktorá nie je celkom nová, všetky podobné filmy tu už boli vymenované, ale tu je všetkého viac, scenár je výborne prepracovaný a vizuálny zážitok je prvotriedny. Opakovanie rovnakých scén by mohlo ísť na nervy, no režisér presne vedel, kedy urobiť skratku a množstvo času preskočiť a kedy zase scénu zopakovať a vystihnúť nielen vtipný moment, ale aj zadosťučinenie diváka, ktorý sa môže cítiť ako hlavný hrdina, pretože už dopredu všetko vie. Viackrát mohol film aj regulárne skončiť nezdarom misie, ale nebolo by to časovo-manipulatívne sci-fi, keby nás nanovo nevtiahlo do deja a mohli sme pokračovať v misii s novým video-herným životom vždy o niečo múdrejší. Zážitok v 3D nie je obohatený nejako masívne, skôr o drobnosti v štýle poletujúcich úlomkov mimozemšťanov, vznášajúcich sa vzduchových bublín, a podobne, ale nevolil by som inak. (14.6.2014) –––– Aj na druhýkrát a v televízii je zážitok prvotriedny a nad piatimi hviezdami by som ani na chvíľu nezaváhal. Emily Blunt je tu najviac sexi zo všetkých svojich filmov, zvlášť pri cviku, keď si vystiera chrbát. (29.10.2016) ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Filmy by se měly hodnotit vzhledem k jejich dispozicím. Edge of Tomorrow časem zapadne mezi moje nejoblíbenější "zbytečnosti", a přece se od těch běžných tolik liší. Z podobné tématiky klidně mohla vzniknout existenciální depka nebo přeslazený kýč, ale k vidění není ani jedno. A to přes to, že Liman poskládal příběh z mnoha různých žánrových prvků a na lásce a smrti to celé stojí. Nejdůležitější zůstává svěží motiv (jakkoliv mnohokrát použitý, což vlastně jen svědčí o jeho účinnosti). Svěží je i Tom Cruise a proměna jeho postavy z bezpáteřního vychcánka ve válečné MVP, i když samotný boj hraje vlastně takříkajíc druhé housle. Jenže kdo potřebuje silné válečné scény, když se mu dostane takřka kultovně sebeironických momentů, a navrch chemie mezí ústřední dvojicí funguje bez romantického cvrlikání. Emily Blunt, jakkoliv krásná, totiž rozhodně není Cruisovi ozdobou, ale rovnocenným hráčem. Jen jedno lze vytýkat. Ve chvíli závěrečného zúčtování chybí snad větší napětí, obava o osud hrdinů, které by zintenzivnilo finále, ale i bez toho mě příjemně brní, že pořádný letní kinozážitek je po dlouhé době na světě. “We can do this. Keep coming here every day, and I’ll train you.” PS: Beru zpět. Boj nehraje druhé housle. Akční scény jsou boží, což jen přidává. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel zcela nepřipraven a tak jsem ani netušil co mohu nebo nemohu čekat. Svým způsobem mám takový druh spontánního sledování dost rád. Co k filmu říct? Skvělý přístup ohledně originality, akorát film se začne někdy tak opakovat až vám z toho začne pomaličku hrabat. Film má vskutku dokonale propracovaný příběh, který většinou vnímám jednou za i pár let a někdy se to objeví pouze od mistra Nolana. Jediné co se opravdu chaotické je dějová linka, avšak postupem času si zvyknete a co se týče kamery, tak ta na tom rozhodně dobře nebyla. Jediná slabost filmu byla kamera, která byla naprosto mimo mísu. Dříve, než jste si stačili uvědomit co kdo kde a proč dělá, bylo už pozdě a takhle to šlo skoro celých prvních třicet minut filmu. Do you live me again? ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nabytý akční scifi výplach, při kterém se sotva stačíte nadechnout! Jenže, tam kde je akce, tam chybí další důležité filmové prvky! A tak je film téměř bezemoční, o postavách se dovíme kulový a jejich vztahy jsou skoro na bodě nula. Kdyby ve filmu figuroval důkladnější background příběhu, byla by to přesně ta pecka, kam ji zdejší uživatelé posílají. Bez toho mi to ale nestačí. 7/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, natočený skutečně odpovídajícím způsobem (taky to nebylo moc levné). Když film končil, přál jsem si, aby pokračoval. 90% ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Dokonalé speciální efekty, pěkná časová smyčka, rychlý spád, solidní herecké výkony, 3D dokonalost kina IMAX. Nemá to chybu, přesto zůstává pocit, že jsem skoro všechny jednotlivé části už někde někdy viděl... 80% (aktuálně 7483 hodnotících s průměrem 88% a současně 88. nejlepší film:). ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Paradne - zabavna jizda s dobrym scenarem a naslapanymi akcnimi scenami.Jako popcornovy akcnak nove doby naprosto bez chyb,pri blizsim zkoumani clovek prijde nato ze chybi naky zasadni zlom,myslenka ci shock,Konec jako u vetsiny Cruiseovych filmu neni uderny a smeruje spiz k happy endu..itak silne 4 * - skvele jsem se bavil ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"PROSTĚ TU SCI-FI SVINI ODPAL A JEDE SE DOMŮ" nebude to tak jednoduché, naštěstí k tomu ale má náš scientologické Tomík Cruisů nespočet pokusů neb díky sajrajtu z jednoho ufona po jeho smrti následuje nové probuzení, nová šance. I když tohodle sektáře nemám moc rád, musím uznat, že připosratého frajírka měnícího se v odhodlaného geroje zahrál opravdu výborně! A tak i já nemůžu než obdivovat skvělou akci, plnou napětí a cool soubojů s ufounama. Tahle sci-fi pecka opravdu vtáhne a ubíhá velmi svižně, jen ten konec jen ten konec......typická "happyendovská" americká sračka za kterou musím nemilosrdně jednu hvězdu sundat. Jinak by to bylo za plný počet. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné sci-fi. Nápad samo vybraný z jiných filmů, ale velmi zdařile zapracovaný do rámce akční řežby. Nic hlubokého za příběhem nehledat, ale to není snad ani potřeba. Nebýt přístupné od 12 (hádám), mělo by to asi větší koule. Emily Blunt je kobra... ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama