Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 7

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

No upřímně, je to určitě nejlepší emzáckej nářez za posledních několik let. Má to rychlý spád, je to zajímavý, vtipný a hlavně perfektně natočený. No dobře, ten konec trochu skřípal,ale jinak není co vytknout. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise točí poslední dobou překvapivě dobré filmy! Jsem sice rád, že jsem se na to nakonec nepodíval se ženou, ale máte-li rádi sci-fi a nebojíte se akce, je tohle snímek přesně pro vás. Trocha humoru, hromada střílení, tuny emzácké krve a bezpočet sebevražd, které vlastně nejsou sebevraždami. Respawn! 75%. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Nemám problém dát vysoké hodnocení, pro mě se totiž jedná o perfektní akční sci-fi, u kterého jsem se ani na vteřinu nenudil a jen mě pak po necelých dvou hodinách mrzelo, že už je konec. Mnohem lepší, než nějaký profláklý Transformers, z kterého jsou pořád všichni paf. Tom Cruise podal opět parádní výkon, stejně jako v Oblivionu, prostě záruka kvalitní podívané. Emily Blunt to v exoskeletu hodně seklo a spolu s Tomem jim to na plátně výborně klapalo. Vizuální stránka pak je dokonalost sama. Nápad s časovou smyčkou už tu párkrát byl, takže není to nic nového, přesto nám zde ukazuje mnohem rozsáhlejší možnosti. Více takovýchhle sci-fi snímků. 90% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

"Žit. Zemřít. Začít znovu." Na hraně zítřka je velmi vydařený scifi film, ve které Tom Cruise, který dovede restartovat den a pak jej prožít znovu a jinak, musí zachránit svět před invazí mimozemšťanů. Filmu se dá vytknout celkem dost věcí například nevýrazný soundtrack nebo né úplně nejlíp zvládnutý konec. Přesto se však stále jedná o nadprůměrný scifi snímek, který si ten plnej počet zaslouží. 5* 87% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Konečne ! Fanúšikovia sa po Aliens a /s prižmúrenými očami/ Starship Troopers konečne dočkalli pravej a nekompromisnej dávky military sci-fi. A na to, že ide o blockbuster, to neskutočne šlape. Scenár funguje ako hodinky. Na vyslovene hluché miesto som nenarazil ani raz. Časový paradox bol už spracovaný na x spôsobov, ale ako mela v duchu Saving Private Ryan a jeho vylodenia v Normandii ešte nie. Tom Cruise a Emily Blunt sú skvelá dvojka a medzi ich postavami úžasne funguje chémia, pocit zúfalstva a osudovosť. Mohol by som sa tu odbavovať písaním superlatívov ešte hodnú chvíľku, ale radšej to nechám tak. Kto je rovnako naladený, pochopí a bude rovnako nadšený. Kto nemá rád sci-fi a military záležitosti, nech Edge of Tomorrow zďaleka obíde. Celkovo teda plný počet ! 100% ()

Stasz 

všechny recenze uživatele

Už jsem to viděl 2krát a zítra jdu zas. To bylo maso jak to tam mastili. To bylo dost dobre, jak se vylodili a už ho měli. To byla peckovačka a jak ten celý zásobník do něho yyžžžžžž a na tom začátku v tom letadlu jsem ještě nevěděl, že dobrý. Hej a Emily take kyta, jak on poznal, že je to ona a na te pláži taky veget. A na tom koncu jak to tam lítalo, no a ona už věděla. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

No ne, popkorňák jak blázen! Cruise je poslední dobou živý čuchometr na dobré Sci-Fi - nemá to sice v civilu, kluk, v hlavě úplně v cajku, ale asi mu to hodně dává do řemesla, tak proč ne? Příběh doznal slušně okázalého vývoje a paradoxně Sci-Fi hraje ve Sci-Fi filmu jen druhořadou roli, což je hnací motor pro příběh. Není úplně běžné, že tvůrci nevsadí prachy na prachy, z nichž si nechají zaplatit triky. Ne, tady je v hlavní roli příběh, pak motivace postav, pak hudba, pak herci a někde mnohem dál vše ostatní. Zkrátka každý, kdo viděl, si musí pískat, protože se tentokrát nezklamal. I když jen tak mezi námi - ten konec byl z kategorie "B" jak vyšitý a navíc naprosto mimo mísu, pokud bychom se opravdu zabývali chronologií, třebas jen povrchně, tak bych poprosil o nový konec, ale nechme se tentokrát oblbnout a dejme tomu 90% = 5-/5 ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Našlapané military sci-fi, jaké jste do teď mohli vidět maximálně ve video hrách, s příběhem ve stylu Na Hromnice o den více, který je nejen vtipný, ale zatraceně důmyslný. Cruise a Emily Blunt sem sedí náramně. Věřil jsem tomu, ale Limanova práce je tak suverénní, že moje očekávání byla dalece překonána. Společně s Cameronovými Vetřelci, asi to nejlepší, co v žánru vzniklo. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Na té sciontologii asi něco bude!!! Jednak Cruis vypadá jako by se mu zub času vyhýbal, a k tomu ho musí zřejmě ještě poslední dobou řídit nějaká vyšší síla, protože jeho výběr rolí nemá chybu - jedna akční nebo sci-fi (nebo obojí) pecka za druhou, včetně tohoto. Po všech stánkách dobrý film. Za mě téměř 5* ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Jedná se bezesporu o nadprůměrné sci-fi, ale např. Cruisův Oblivion se mi líbil více. Děj Edge of Tomorrow je založen na velmi zajímavé myšlence (bohužel nevyužité na 100 %), má dobré efekty i herce, ale nesedla režie některých akčních scén. Ty byly na můj vkus místy zbytečně tmavé a nepřehledné. Také scénář má určité logické chyby (ostatně asi jako každé cestování časem :) ), které jsem nemohl lehce přejít. 7.5/10 ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi jak má být. Nekonečné probouzení ve stejný den k dosažení všech přítomných ke zničení nepřítele. Cruise tam hraje namyšlenýho pitomečka, který je ve finále hrdina. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kandidát do mojej topky, ale nikdy sa tam nedostal. Tom Cruise a Emily Blunt tu podali parádne výkon a ich dvojka fungovala. Som sám zvedavý čo nás čaká v ďalšiom filme, neverím že prekoná tento ale snáď to nepokazia a sci-fi s časovou smyčkou ostane neporušené. Jeden z naj filmov práve Toma hneď po Mission Imposible. 5* ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Je to těsně na hraně nejlepšího sci-fi všech dob, minimálně pro mě. To, čím Edge of Tomorrow vyčnívá z řady není fantastická akce, nebo námět a další pakárny. Je to neuvěřitelná synergie mezi jednotlivými prvky, které se dokonale prolínají s ostatními - akce, sci-fi prvky, scénář, střih, komediální hledisko (100%) a dokonce i romance na pozadí. Vývoj postavy, tvrďácké záběry na Cage nebo soundtrack, který padne jako ruka na kozu, to je jen třešnička na dortu. Vůči traileru je to prostě alfa a omega a proto mě taky mrzí celosvětové tržby...Liman, Cruise, Blunt a spol. si podle mě zasloužili i miliardový úspěch, aby taky ne, když se člověk nenudí ani sekundu. Směju se frajerům, kteří tomu vyčítají závěr a přitom si drandí karly u Interstellaru - no fuckin comment. ()

Madlene 

všechny recenze uživatele

...opet mam pocit, ze jsem asi sla na jiny film... Super emzaci (po District 9 asi vubec nejlepsi co jsem zatim ve sci-fi videla), skvely napad, ale to klise okolo! Smankote, to zas nekdo musel hodne zamestnavat mozecek! ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt by mohla klidně hrát v rebootu Terminatora Sáru Connorovou a Tom Cruise bude pravděpodobně cool i v osmdesáti letech. Bavil jsem se, ale jinak na větvi bohužel nejsem. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se netetelil v kine blahy jako minuly rok u Rivalu nebo Gravitaci, ale nakonec dávám pět, protože ten film opravdu uháni dopředu jak splašené stádo koní, není trapný, patetický(!) a dokonce ani přiliš hloupý. Ano hnidopich najde díry, ale proboha, je to film o mimozemštanech a maníkovi co prožívá to samé dokola. Akce je přehledná, kamera necuká, prostě všechno tak jak má být a mě moc těší velmi pozitivní reakce (snad film vydělá). Věřím, že většina lidí nechce sledovat patetické proslovy (pokud to není guilty pleasure od Emericha), nepovedené emoční ždímáky apod. Tom je navíc sympaťák (mám ho fakt rád), Emily o tom škoda mluvit (ikdyž tady je to takovej polochlap :) SPOILER: Ne že bych Tomovi nepřál šuk s Emily, ale ten konec se mi moc nezdál. ()

NDroo 

všechny recenze uživatele

Jen tak tak se to vešlo do 4*. Nic moc jsem od toho nečekal a dostal jsem naprůměrný akčňák s Cruisem na zabití a skvělou Emily Blunt. Od druhé půle nastalo solidní zlepšení, což také, jako nevídanost, oceňuji. Logických WTF vpodstatě méně, než bych čekal... jo, tak si to ty 4* asi zaslouží. :) ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama