Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stačí jedna malá lež a nic už nebude jako dřív... Čtyřicátník Lucas má za sebou rozvod a pracovní přeložení z postu učitele na vychovatele ve školce. Ale postupně se začíná upínat k optimistickým vyhlídkám, navíc má své dlouholeté přátele a v komunitě rodného maloměsta je oblíbený. Stačí ale jedna malá lež a vše začne brát za své. Kamarádství náhle nahlodává nejistota a zneklidnění, ale nikdo jakoby ani nechtěl slyšet Lucasovu verzi. Prohlubující se nedůvěra eskaluje do otevřené agresivity, ale Lucas se nehodlá vzdát a jde hlavou proti zdi. Intenzivně gradující drama naplňuje diváky svíravým napětím, zatímco bez příliš okatých schémat vykresluje nemilosrdnou štvanici na nevinného člověka, ale i jeho urputný boj za svou důstojnost. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 764)

violik 

všechny recenze uživatele

Dánských snímků moc neznám, ale každý mě upoutal nevšedním dramatem s poutavou přírodou. Ovšem tady přírodu nahradila nevinnost dětské bestie. Vyvolala ve mě tak šílenou nenávist, že se mi zpočátku chtělo proskočit TV. Lynč vzniklý z jedné doměnky do epidemie. Podezření a msta se zadře za nehty i když je vina vyvrácena.. ()

tragikomik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl emocionální masakr. Jedno z nejlépe vystavěných dramat, které jsem kdy viděl. Většinu filmu jsem sotva dýchal a jen si opakoval, ten chlap je fakt v prdeli, v prdeli. Ruku na srdce, kdyby s tímhle za vámi přišlo vaše dítě, budete přemýšlet, jestli si to nevymyslelo? Vezmete palici a s krvavýma očima půjdete tomu chlapovi urvat hlavu. Lidem z dánského městečka těžko něco vyčítat. "Děti o těchto věcech většinou mluví pravdu." ()

mirika39 

všechny recenze uživatele

Sexuálne zneužívanie detí je chúlostivá téma a chápem strach ľudí zo susedstva, ktorí nevedia kto klame a kto hovorí pravdu a hlavne "děti nikdy nelžou". Sama by som asi šalela, keby mi dcéra povedala, že jej učiteľ ukazoval pindíka, no mlátiť učiteľa, jeho syna, zabiť mu psa a rozbíjať okná, to je už trochu veľa. Nehovorím že deťom netreba nikdy veriť, ale keď na všetko prikyvujú ako ovečky a kadečo si zároveň povymýšľajú, treba sa zamyslieť. Ešte že milý učiteľ vo svojej nekonečnej dobrote všetkým odpustil. Na záver ma trocha vyviedol z miery otvorený koniec filmu. Ono asi tak úplne všetci neodpustili jemu. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

Jak být v pasti!!!!!! Krapet málo důkazů, ale stát se může, též nechápu kolik Hitler zfanatizoval lidí a je to tak!!!! V jistých chvílích lidi nepoužívají mozek a nechaj se strhnout, já to nechápu, ale kdo by stál při mě, kdyby se mi to stalo a při kom bych stál já? 6/10 a klidně se bez dětí mrkněte!! ()

Yhitte 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem sledoval se zatajeným dechem, ale když se nad tím zamyslím, vlastně jsem si z něho nic neodnesl. Teda kromě toho, že není dobrý nápad pracovat ve školce a že Dánové mají rádi cibuli a jídlo na tácech. ()

michal.vlc 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nesmírně důležitý film, ve světě, kde dominuje internet a pomluvy, se v tomto honu můžeme ocitnout všichni. Stačí neopatrné slůvko a v tu chvíli jsme odsouzeni všemi. Lidé by neměli brát spravedlnost do vlastních rukou, protože se z nás v tu chvíli stávají zvířata. Velice silný příběh s bravurním hereckým výkonem.. A nezapomeňte, že ne všechno, co říkala paní na ulici, je pravda.... ()

Major776 

všechny recenze uživatele

Naturální příběh skutečných zrcadel společnosti a hlubokých pocitů uvnitř lidského bytí. Jak tenká je linie přátelství a jak snadné je stát se psancem i v dnešní době. Nechutnost postav jen dokresluje a ukazuje jací že my jsme to vlastně lidé. ()

Zaja91 

všechny recenze uživatele

Semlet, rozžvýkán, vyplivnut a to celé ještě jednou. Tak asi tak jsem se cítil po shlédnutí. Atmosféra se dá krájet leda světelným mečem, protože nic jiného by jí neproniklo. Opravdu mistrovské dílo a pro mě určitě nejatmosféričtější snímek toho (možná i více) roku!!! 5* ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Nejen klimatem jsou drsné země severské, ale i lidé žijící v těchto končinách dokáží své jednání a konání řádně "zhrubit". Drama o tom jak silný člověk musí být, aby byl schopný snést křivé obvinění a z něho vyplývající společenské sankce, které jdou někdy opravdu až na krev. A o to víc musí být dotyčný odolný, aby dokázal odpustit pro svoje znovuzačlenění do komunity. I když já osobně jsem přesvědčen, že už to prakticky nejde. ()

KamenZde 

všechny recenze uživatele

Skvelý herecký výkon, téma bezprostredne sa týkajúca dnešnej spoločnosti. Tento film skratka vo mne zanechal pocit zúfalstva a súcitu. Záverečná scéna v lese len dokonale podčiarkla bezvýchodiskovú situáciu, s ktorou sa hlavný hrdina musel jednoducho vyrovnať. Aj keď väčšina ľudí dokáže odpustiť a zabudnúť na to čo sa stalo, stále sa najde niekto, kto sa s tým vyrovnať nevie a ani sa nikdy nevyrovná. ()

skonsam 

všechny recenze uživatele

Film Vám ukáže nejhorší zákulisí bezmoci a ponoří vás do ni. Film o hnusu ve světě a v dnešní společnosti. Trochu podobný příběh Kafky - Proměna ()

Sidmar 

všechny recenze uživatele

Spousta z nás má asi partu kamarádů, kteří by pro ně udělali cokoliv. Kamarády, kterým by svěřili i svůj život. Ale svěřili byste jim život svých dětí? Zapomeňte na horory, pokud chcete zažít opravdové mrazení v zádech je Hon to pravé pro vás. Film, který posouvá hranice pojmu nevinná lež. ()

fifotron 

všechny recenze uživatele

A ževraj deti nevedia klamať. Aby som to zobral skrátka. Chovanie každej jednej postavy ma totálne iritovalo. Stačí jedno nesmelé klamstvo, dokonca klamstvo z nevyvinutej detskej hlavičky a človekovi dobrákovi sa obráti život na ruby. Slovami riaditeľky škôlky: "zachovajme chladnú hlavu a poďme to vyriešiť racionálne." Paradoxne všetky postavy sa správali iracionálne. Každá jedna z nich bola vykonštruovaná tak, aby vo mne vyvolali absolútne zdesenie a v istých okamihoch som si len prial aby som bol súčasťou toho príbehu a všetkým to vykričal do tváre. Scéna v obchode ma absolútne odrovnala a nechápavo som sa zamyslel, ako môžu byť tí ľudia takí zlomyselní a krátkozrakí. Práve kvôli vyššie spomenutému nedávam filmu plných, pretože mi scenár prišiel až príliš nerealistický, v prvom rade chovanie všetkých postáv na čele s Lucasom. Avšak herecké výkony boli autentické a samozrejme silný príbeh, ktorý robí tento film tým čím je. ()

Koukam 

všechny recenze uživatele

5-ti hvězda jak vyšitá,já tomu říkám emočně-vykořisťovatelský film,jste jak vosk, film si s vámi dělá co chce, neubráníte se. Člověk po tom vysávání a pocitu nespravedlnosti, potřebuje nějaké zadostiučinění ve stylu, prokopejte těm všem parchantům hlavy za to jak se k hlavnímu hrdinovi chovají a udsuzují jej. ()

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Dánové jdou do války

Dánové jdou do války

03.01.2014

Scenárista a režisér Tobias Lindholm se řadí mezi nejzajímavější mladé dánské tvůrce. Na režii i scénáři svého prvního celovečerního filmu se ještě podílel s kolegou Michaelem Noerem. Šlo o vězeňské… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama