Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 4

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (1 142)

juta 

všechny recenze uživatele

Série Transformerů měla skončit trilogií. V tomhle případě vzniklo čtvrté pokračování především a hlavně kvůli zisku, ale věrným fanouškům určitě více dílů vadit nebude. Z mého pohledu je čtyřka rozhodně nejslabší. Nemá to takovou šťávu, příběh není úplně to pravé a strašně mě štvaly doplňující dialogy při honičkách. Vždy musel některý z přísedících v autě říct aspoň krátkou větu během pěti sekund, která byla stejně naprosto stupidní, hlavně aby nebylo ticho... Světlejší stránkou jsou ale akční scény, které u transformerů stále fungují. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ne Míšo, počtvrté už ti to vážně nesežeru. Je sice hezké, že je tvoje akce o něco přehlednější než minule a omezil ses jen na pár vybraných robůtků. Jinak je to ovšem o hodinu přetažená akční ptákovina nedávající smysl, v níž král hollywoodských výbuchů sází opět na ty samé zbraně a bavit už to bude jen ty nejvěrnější. Akce mi navíc nepřišla tak megalomanská, jak v předchozích dílech a Mark Wahlberg si tímto nevýrazným ňoumou zbytečně zabržďuje kariéru. Jako splachovací letní popcorn to ale stále funguje. 60% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Nekritickí milovníci veľkých robotov i malých robôtkov budú spokojní, o tom žiadna. Ale čo chudáci ostatní? Reštartovacia štvorka potvrdzuje, že herecké obsadenie prvej trilógie nebolo druhoradé. Ľudský teenagerský element Shia LaBeoufa tu chýba. Nehovoriac o komickom nadhľade, ktorý jej dodávali herecké esá ako Frances McDormand či John Turturro. Štvrtí Transformeri obsahujú jedinú vtipnú dialógovú repliku (“Súčasné filmy stoja za prd - samé pokračovania a reklama”) a to hneď v úvode. V následujúcej dvojhodinovej expozícii pred finálnym Hongkongom nájdete iba dve relatívne krátke top scény (únos Tessy a oceľové laná v Chicagu), z ktorých tá prvá je jediným emocionálne fungujúcim momentom vo filme a druhá jediným nápaditým, dosiaľ nevideným. Následné prostredie čínskej metropoly je príjemným osviežením, ale zaujímalo by ma, koľko divákov bude v sekanici v jeho uliciach po tom predchádzajúcom dvojhodinovom WTF čumení na plátno vnímať nejaké dejové súvislosti. O postavách a niečím medzi nimi (jednotka) sa tu už vôbec nemôžeme baviť, a čo do epickosti zostáva nepokorené zase militaristické vyvrcholenie z trojky. Tí mariňáci tu, mimochodom, taktiež chýbajú. Vo svete Transformerov mali svoje miesto. Dopozerať to odomňa vyžadovalo veľa trpezlivosti. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Přes všeobecnou nechuť ostatních fanoušků série mě poslední dva díly Transformerů bavily. Dialogy se sice poměrně zasekávají (útěk v závoďáku budiž mi svědkem), ale jinak je to zábavné. Navíc s přesunem do Číny dojde i k celkem svěží změně prostředí a přibude i trocha toho humoru. Na vypálení mozku vizuálními efekty asi dobrý. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Poměrně úbytek mozkové hmoty / zábava horší než v případě dvojky a trojky. Furt se tam něco přesouvá pod chatrnou záminkou přesouvá z místa na místo, zaujímá pozice, ničí všechno v dosahu a z dalšího chatrného důvodu kočuje o dům dál. Na těch 165 minut a lobotomický příběh mi občas dělalo problém pochopit proč, celé to totiž působí značně řídce, trochu jako reklama na (převážně americká) auta doprovázená pyrotechnickými efekty. Na konci se ještě po(d)kouří čínskému publiku, pofelí centrální vláda, všichni se obejmou a příběh se vrátí zhruba tam, kde byl na začátku jedničky, jen se trochu mění vzhled aktérů a jejich obsazení. Pokud jste schopni se dvě a třičtvrtě hodiny ukájet možnostmi detailu 3D IMAX kamer, jste v suchu, každopádně poté, co Edwards zase připomněl kouzlo perspektivy v Godzille, mi tohle přijde jako fucking waste of time and money. Pro fandy série dobrá zpráva, že Transky můžou běžet dál v nekonečném loopu, protože "všichni máme šéfa" a i nejvyšší šéf má vyššího šéfa. [40%] ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • Hugo Weaving, který tentokrát jako Megatron nezazněl, řekl, že k účasti na prvních třech dílech (2007, 2009, 2011) nemá žádný vztah a celé mu to nedávalo smysl. Namluvení robotické postavy zabralo dvě hodiny, herec se nikdy nepotkal s Michaelem Bayem a ani nebyl na place. Tvůrci mu jen dali text, který měl odříkat, aniž by znal souvislosti. Bay na to reagoval: "Nelezou vám na nervy herci, kteří dostanou dvě stě tisíc dolarů za namluvení filmu, které jim zabere hodinu a 43 minut a pak si na svoji práci stěžují? Při všech problémech, kterým čelí dnešní svět, si opravdu tihle reptající umělci myslí, že se lidé, kteří čtou zprávy, zajímají o jejich brblání, že jejich práce není dostatečně umělecká nebo naplňující? Co se stalo se zásadovými lidmi, kteří odvedou práci, dostanou za ni zaplaceno a pak se jen usmívají? Buďte rádi, že tu práci vůbec máte - važte si práce, díky níž jste placeni lépe, než 98 procent lidí v Americe. Mám báječný návrh pro všechny tyhle fňukaly. Mohou dát peníze za práci, se kterou nejsi spokojeni, na skvělý projekt Elephant Rescue. Spadá pod charitu David Sheldrick Wildlife Trust. A já dorovnám jakoukoliv částku, kterou věnují." (ČSFD)
  • Barva očí Transformerů odráží jejich povahu. Autoroboti mají oči modré, nepřátelští Deceptikoni červené a nestranné postavy jako Lockdown (Mark Ryan) nebo Stinger zelené. Stejného barevného rozlišení si lze všimnout i u Dinobotů. (pajik)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama