Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson v pro něho dost typický roli exceluje. Ostatní jsou spíš do počtu. Podle mě by si tenhle film zasloužil herce trochu zvučnějších jmen. Jinak to pátrání a vyšetřování je trošku odfláknutý. Sází se spíš na atmosféru a ta se teda povedla. Moc jsem nepochopil smysl toho afro-americkýho vegetariána, kterej jako Neesonovi pomáhá. Zřejmě se jenom musela naplnit nějaká norma na to, kolik má ve filmu hrát černochů. Celkově dobrej námět, dobrej hlavní herec, dobrá atmosféra, ale k tomu taky spoustu menších nedostatků. Film má teď 70% a vidim to tak stejně. Těsný 4 hvězdy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ze všech 4 loňských Neesonových filmů, které jsem měl tu možnost vidět, je tenhle asi nejslabší, přestože jde stále o nadprůměr. A taky hodnotím snímek jako celek, ne Liamův výkon, ten byl zase kvalitní. Krom něho film může vsázet na hodně solidní atmosféru a dostatečně nosný krimi příběh. Je však škoda, že tu jsou rušivé prvky, které výsledný dojem kazí. Myslím tím především násilně naroubovaného kluka-parťáka (černocha bych fakt nečekal, ehm), náboženskou sekvenci (škoda, že ta kravka na pódiu taky neměla za chlapa dealera…) a pak maximálně klišoidní pasáž ve sklepě (u té jsem se už ani nevztekal, jak mám ve zvyku, jenom smál). A taky nemůžu dostat z hlavy tu scénu s přecházením dcerky, ta hudba byla prostě zvrhlá. Ale jak jsem naznačil v první větě, na ty 4* to ještě bude. „Nikdy jsem neviděl nikoho tak pevnýho.“ – „Pevnýho?“ – „Statečnýho.“ – „Nebyl jsem statečný. Jen opilý.“ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Skvelý krimi thriller (mysteriózne vážne nie), ktorý ma dostal hlavne svojou perfektnou temnou atmosférou, pekným vizuálom a hercom Liamom Neesonom, ktorý tu vypadal ako vystrihnutý z nejakého starého, filmového noir časopisu. Zároveň tu celkom milo prekvapil aj tým, že v snímku, celkom neštandardne, nerozdával iba rany, ale do držky dostával aj on sám. Jediné čo mi nesadlo, bola černoškova linka, a hranie si na akéhosi jeho ochrancu, tento typ romantického odľahčenia sa do tohto temného príbehu vonkoncom nehodil, vyrušoval a uberal na atmosfére. Vzhľadom na vyššie spomenuté klady sa to však s prižmúrenými očami dá prepáčiť a tak dávam plný zásah. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neeson, takový jak ho máme rádi...nebo ne? Spíše ne, Mezi náhrobními kameny sází spíše na atmosféru než na bitky, což je ale škoda. Byl jsem o Štědrém večeru naladěn na pořádný krvák, dostal jsem však nadprůměrnou detektivku, jež do nadprůměru vyzdvihuje až závěrečný akt, který je témeř perfektní. Liam Neeson si nevybral roli špatně, jen je ho pro podobné filmy škoda...60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $26,307,600Tržby Celosvetovo $53,181,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,970,722 Tržby za predaj DVD v USA $6,313,867 ║ komornejšia krimi o pomste a vykúpení, s dobrých rozbehom, takých kľudnejším pátraním po bezcitných únoscoch, ktorá má pár dobrých indícií ale v celku to ostane visieť len v priemerných vodách /55%/ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Druhá oběť, kterou ztvárnila Laura Birn, je ve filmu pojmenována Leila Andresen, ale v závěrečných titulcích jako Leila Alvarez. (Anyk)
  • Matt Scudder (Liam Neeson) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Field. (dyfur)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama