Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (199)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nič pre jemnocitné povahy. Aj napriek tomu, že som film ohodnotil silným priemerom si myslím, že má toho veľa čo ponúknuť. Eli Roth to skrátka vie, hlavne čo sa krvavých scén týka, momentálne podľa mňa v tomto smere patrí k absolútnej špičke. Páčilo sa mi aj, ako tu narábal s postupným charakterovým rozvojom jednotlivých postáv a to až do takej miery, že niektorým ten záverečný masaker divák aj podvedome želá. K tomu treba pripočítať výbornú kameru, super prírodné scenérie a zaujímavý domorodý habitat. Pozorný divák si tiež všimne veľmi šikovne zakomponovanú politickú satiru, iróniu osudu hlavnej postavy alebo čierny humor, ktorý aj napriek nepríjemnej situácii všetkých zúčastnených vo mne dokázal vyvolať úsmev na tvári. Škoda toho konca, ten mohol byť ešte dôslednejší, na to, na čo sa divák mohol po celý čas tešiť vlastne ani neprišlo a spravodlivá satisfakcia tak vyletela von komínom. 69/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když slyším jméno Eliho Rotha, napadne mě prase, který by potřebovalo srazit ego velkým kůlem zaražením do análního otvoru, ale taky pár filmů, které dokážou nějakým způsobem zaujmout.The Green Inferno se dá bez výhrad považovat za Rothovu nejlepší práci.Dobrodružný začátek tu sice hororoví Nuru hošani označují za nesnesitelný, mě to paradoxně příšlo jako výborně natočená a v celku napínavá půl hodinka.Potom už přejdem k typickým nechutnostem a to bylo teda fakt maso.Pád letadla je super a mě místy strašně dostával ten Rothův černej humor.Třeba to s tou vrtulí nebo epesní poprava tý blbky, co pařila s hlavním eko šulínem Alechándrém.Ten byl teda co repliku na zabití a nejvíc mě opět Roth rozbil tím, že z něj neudělal pokornějšího člověka, ale totálního prasáka.Ta scéna jak Canibal Corpse sežerou toho prvního fatboye byla strašně přes čáru teda, přeci jen takhle zaživa se na to skoro nedalo ani koukat, ale jako brutální Canibal survival mě to bavilo už jen z toho důvodu, že jsem tyhle filmy vždycky bojkotoval, z těch starejch sem viděl snad jeden a to ještě někde úplně sjetej na nějaký párty a že jsem od toho nečekal vůbec, ale vůbec nic.Už jenom proto, že jsem to nevypnul dám Rotíkovi 55% a vy hlavně nezapomeňte do pralesa hulení...může vám to zachránit život :) ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne taká odvrátená strana retro vlny. Zatiaľ čo druhí resuscitujú v povedomí nesmrteľné - šialených Maxov, Han Solov, šablóny 80-tkových coming of age hrdinov atď. , Eli Roth, oddaný milovník Cannibal Holocaustu, dáva možnosť posledný krát šancu pulzovať zhnitému, rozloženému a červíkmi prelezenému srdcu Mondo filmu. Že je to tlkot veľmi krátkodobý, skôr exploatujúci a rekapitulujúci než inovujúci (možno len vsadenie final girl postavy) a zameraný na úzku divácku skupinu, je všetkým jasné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zkouření kanibalové, to je fakt vůl ten Eli Roth ... :-D Pravý jungle kanibalský horor nikdo nenatočil zhruba třicet let, takže jsem tomuto projektu upřímně fandil, ale s výsledkem nemůžu být úplně spokojený. O příběh tady opravdu nejde, ten by u tohoto subžánru mohl očekávat jenom naprosto neznalý idiot. Jde tu o gore a intenzitu prožitku. A to je právě problém. Lidožroutský domorodý horor je historicky nejbrakovějším hororovým subžánrem a jako takový by měl překračovat hranice "dobrého" vkusu a vyvolávat kontroverze. A to Green Inferno při vší úctě k pár povedenějším gore sekvencím nedělá. Prvních čtyřicet minut je nuda k nepřežití, když divák musí vydržet s nesnesitelnými postavami, pronášejícími neuvěřitelně jalové dalogy, k nimž si stejně žádné pouto nevytvoří. Pak se konečně stane to, co se stát musí, a film začne diváka bavit krví, násilím, porcováním a chaosem ... aby s tím zase po chvíli přestal, protože si z toho rejža začne dělat srandu. Svým způsobem je to v dnešní době snímek svěží, díky krásným amazonským lokacím se na něj pěkně kouká, ale úplně nadšenej z něj asi nebude nikdo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dva roky odkládaná věc nám konečně vyšla a já jsem relativně spokojen byť od filmu, na který se čeká 2 roky se subžánrem, který se neobjevil přes 30 let se z něj dalo vytřískat více. Green Inferno se rozbíhá pomaleji ( 40 minut nudí), poté už Eli Roth servíruje divákovi skvěle natočený crash letadla, dech vyrážející záběry přírody( ta Amazonská zeleň je neskutečná), perfektní masky domorodců, make up hlavní Bad Ass leaderky je špičkový a potěší i slušná porce Gore, především hned první porcovačka patří mezi nejlepší gore scény roku, ale pořád mám pocit, že tam toho mohlo být více. Zamrzí, že spousta lidí nepřežije pád letadla, tudiž nezbyde příliš "jídla" pro kamarády kanibaly. Hloupé dialogy a špatní herci zde jsou tolerování, ale na kočku z Knock Knock se mi kouká hezky, mám k ní určité sympatie a fandil jsem ji . Nejbrutálnější horor roku ano, dekády však nikoliv. 75% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Během závěrečných titulků se za jmény herců objevují i jejich twitterové přezdívky. (fiLLthe3DD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2013 v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Eli Roth si po angažovaní domorodých obyvateľov uvedomil, že nikdy nevideli žiadny film o kanibaloch, a tak im premietol Cannibal Holocaust (1980), aby si uvedomili, čo približne od nich vyžaduje. Domorodcom sa film veľmi páčil a mali radosť z toho, že sa môžu zúčastniť na podobnom projekte. (Marceloo)

Reklama

Reklama