Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Lima 

všechny recenze uživatele

Klasika, které zub času vůbec neuškodil. A když, tak jenom trošku :o) Je totiž fakt, že některé scény se dnes jeví trošku naivní a divák odkojený akčními trháky posledních let se asi bude nudit. Ovšem ti, co rádi nostalgicky zavzpomínají na ta léta, kdy seděli v totálně narvaném kině a královsky se bavil při Fantomasově pronásledování, si toho záhadného zloducha asi rádi zopakují. A já patřím mezi ně :o) V tom případě není co dodat, pouze popřát BON APETIT. PS: Nejvíc jsem Fantomasovi záviděl tu ponorku :o)) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Fantomas" je filmová adaptácia románu Pierra Souvestra a Marcela Allaina. Žiaľ do dnes som nemal možnosť dostať sa ku tejto knihe. Počul som totiž, od viacerých známych, že je to zaujímavé, napínavé čítanie. Film je ladený predovšetkým komediálne. O čo sa stará najmä cholerický policajný komisár Juve, ktorého svojim jedinečným spôsobom stvárnil francúzsky komik Louis de Funes. *** ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmová série, jejíž kvalita má vzestupnou tendenci, což se hned tak nevidí. Tenhle první díl ještě není to pravé ořechové, protože za hlavní hvězdu je zde Jean Marais, vystupující v několikaroli. To se ukázalo jako chybný tah, protože Marais neprojevil potřebnou schopnost nadsázky a postava novináře Fandora, která má být zřejmě sympatická, je velmi špatně napsaná (za což Marais samozřejmě nemůže). O naivní Mylene Demongeteové platí totéž. André Hunnebelle obsazoval systematicky, snad do všech svých předchozích filmů, Louise DeFunés. Vždycky šlo o malé postavy, ale tady udělal výjimku, což se mu vymstilo. Diváky prostě nemůže pobavit Marais, když se v tomtéž filmu, v roli stejného rozsahu, vyskytuje všemi milovaný Louis. V dalších dvou dílech už je vše napraveno, J. M. odstaven na druhou kolej, ale jednička je přece jen tak trochu těžkopádná. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

V dětství pecka, dnes jen naivní taškařice, která spíš než jako komedie (za celý film jsem se jen asi dvakrát pousmál) funguje jako zředěný dobrodružný film a to díky fascinujícímu záporákovi a dvěma dlouhým zdařilým honičkám v poslední třetině - jízdě horskými serpentinami v autě bez brzd a závěrečnému epickému pronásledování Fantomase po souši, vzduchu i vodě. Krom toho se film může opřít ještě o skvělý ústřední hudební motiv a o ústřední herecké trio - šarmantního Maraise, typickou šedesátkovou sexbombu Demongeot a cholerického Funèse, jehož pitvoření už na mě ale nefunguje ani zdaleka jako kdysi. Takovému MUŽI Z ACAPULCA nesahá FANTOMAS ani po kotníky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jean Halain, Pierre Foucaud .. Výtečná bláznivá kriminální podívaná s jedním z nejlepších padouchů všech dob. Celou sérii hodnotím velmi nadprůměrně, sice po těch letech a mnoha reprízách její kvalita v očích některých určitě klesá, ale tahle trilogie si ty hvězdičky zasluhuje! První díl není ještě plně postaven na komice Louis De Funes, neboť hlavní (několika)roli zde má ještě Jean Marais.. 93%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Počas nakrúcania bola medzi Jeanom Marais a Louis de Funesom veľmi zlá krv. Podľa Maraisa bola komika Funesa založená na veľmi zlom humore a nechápal, ako mohla jeho paranoidná postava zatieniť tú jeho, v ktorej často aj pri nebezpečných scénach nevyužíval kaskadéra. Potvrdzuje to aj Mylène Demongeot vo svojich memoároch, v ktorých uviedla, že Jean Marais veľmi žiarlil na úspech Louisa de Funèsa. (Arsenal83)
  • Film v SSSR vidělo 60 milionů diváků, čímž se zařadil na 77. místo nejvýdělečnějších filmů všech dob v SSSR. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Auto, které ke konci filmu ukradne Fandor (Jean Marais) na parkovišti, je BMW 507. Jednalo se o roadster vyráběný automobilkou v letech 1956 až 1959. Motorka, kterou vzal Fandor policistovi kvůli pronásledování Fantomase, byla BMW R69 S. V úvodu filmu přijede Fantomas do laboratorního komplexu v dodávce Citroën H Van, který se vyráběl v letech 1947 až 1981. (šerminator)

Reklama

Reklama