Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždyť se ještě nastydnete s tou vaší pleší !! Nechcete půjčit čepici ??" ;) Výborná převleková / záměnová komedie stavějící na situačním gagu i dialogu, což se samozřejmě dalo při účasti hvězdných de Funése, v jeho oblíbené a téměř samojediné poloze nepříčetného cholerika, s Bourvilem čekat, v kulisách válečné Francie, což se dalo čekat rovněž, když Frantíci své postoje ke druhé světové válce téměř ve filmové podobě ani jinak vyjadřovat neumí.. Rozuměj nechtějí.. Tohle Ouryho filmové dobrodružství však platí za kultovní žánrovou záležitost, byť přinejmenším lehce temporytmicky nevyrovnanou, které ani ten obligátní neúprosný zub času nic neubral na kráse.. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to sice kolem půlnoci ale stejně jsem u toho řval smíchy. Zvláště u scén s chrápáním, parukou a dýněmi jsem měl co dělat abych vůbec popadl dech. Funès v roli dirigenta Stanislava neskutečný a Bourvil jelikož s ním to byl první film co jsem viděl tak mě tedy velmi příjemně překvapil. Z herců stojí ještě za řec magický pohled Marie Dubois. Snímek sice obsahuje nějaká hluchá místa ale ve výsledku stejně převládá obrovská spokojenost. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Na tuhle komedii je dobré být po velkém flámu. Vůbec nejlepší je mít zornice v takovém nepořádném stavu, v jakém je má Michel Modo, vtipný představitel jednoho z německých vojáků a současně jeden z členů četnictva v Saint Tropez. Jistě pak takový neseštelovaný zrak nezaregistruje četné užití zadní projekce a hodně tristní zvládnutí veškeré akční složky. Zrak by se patrně vrátil do normálu s přistáním sličné blondýnky Marie Dubois v rozložité dobové posteli. Spojení humoru s válečnou tematikou je to nejvděčnější propojení, z kterého zanícený historik roní hysterické slzy, humorista se pak kroutí a vyluzuje ze sebe povinné zřetelné skřeky a do prostoru hází škleby, aby okolí poznalo, že se náležitě humorně baví. Řeknu vám, prostinký humor, jakým se prezentuje tenhle proslulý film, má už notně obroušené dikobrazí ostny a dalo mně zatracenou práci ušklíbnout se tak, aby to alespoň v surrealistické hantýrce představovalo úsměv, načež jsem si povislé a nehybné koutky úst musel domalovat rtěnkou směrem nahoru, takže z protilehlého okna na mě mávali, jelikož jsem v jistém úhlu a příslušném nasvícení připomínal Jokera. Ne, opravdu po mně nechtějte, abych se chichotal nad silně vyčpělým a v podstatě nijakým druhem humoru, který prezentoval Bourvil, jinak naprosto nezajímavý komik. Louis de Funes ho energicky smetl, by jsem velice rád, že jeho účinkování mělo svoji (humornou) váhu i své opodstatnění. A i zbytek herců se činil, představitelé nacistů byli patřičně prohnaní a noblesně imbecilní zároveň, pronásledovaní angličtí piloti do vzniklé hmoty propašovali i svůj pověstný"suchý" anglický humor. Dvě pečlivě natahované hodiny způsobily, že si další spojení Bourvil-de Funes hned tak nedám, ovšem milovníci poctivého (situačního) humoru francouzské značky se pobaví výsostně a film jim tak zdlouhavě a obyčejně nebude připadat. 5/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Určitě je to jeden z nejlepších Funesových filmů. Jenomže i tak ho hodnotím jako průměr. určitě bych přidal taky jednu nebo dvě hvězdičky kdybych k němu cítil nostalgické vzpomínky. Ty ale nemám. Tak hodnotím jako průměr. Herecké výkony jsou velice sympatické, bohužel jsem se u toho moc nenasmál. A to je u komedie přece to nejdůležitější. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľká prča. Vzájomná konfrontácia troch kultúr a kontrast dvoch ideológií v podaní francúzskeho humoru, to nemohlo priniesť nič iné, ako hromadu vtipných momentov a dokonalých dialógov. Scenár premyslený do posledného detailu, situačná komika vo svojej plnej kráse a k tomu roztomilé duo Bourvil-de Funès, čo viac si priaznivec smiechu môže priať?! 90%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • V úvodních titulcích lze na starých záběrech letmo spatřit britské bombardéry Halifax. V úvodní scéně sestřelení ale filmoví letci letí na typu B-17 Flying Fortress. (Foxhound#1)
  • Louis de Funès (Lefort) celý měsíc nacvičoval dirigování pro scénu s orchestrem. Při následné zkoušce s osmdesátičlenným orchestrem sklidil za způsob dirigování potlesk od samotných hudebníků. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama