Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, při kterém jsem se sice nesmál tolik, jako při jiných francouzských komediích (např. první z filmů o Četníkovi.) Proto mi hlava velí, ať dám jen 4 *. Jenže pak si vzpomenu na scény jako oslava oficíra v hotelu, výměna pokojů a spolubydlících nebo závěrečné sestřelení německého letadla šilhavým Němcem a v tom momentu mi srdce říká, ať dám plný počet. No, hlava je moudřejší než srdce a moudřejší vždy ustoupí. Takže za pět, ať nežeru! :-) ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Velký flám je v podstatě jedna z mých nejoblíbenějších komedií od dětství. Funes hraje s Bourvilem úžasnou kočkovanou a jeden gag střídá další a další. Někdy ale přijde i na vážnou notu a vůbec to nenarušuje komediální náladu filmu. Rozhodně Funesova nejlepší role a rozhodně jedna z nelepších komedií vůbec. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes mi vždycky připomínal mýho dědu, oba dva jsou stejný nerváci, akorát, že dědu nedubuje František Filipovský. Dědův Velký flám z války sice z vyprávění nepůsobí tak dobrodružně ani zábavně (nikdy nepomáhal k útěku britským letcům ani nikdy neutíkal do Anglie a rozhodně nikdy nestrávil noc vedle německého oficíra), nicméně i tak bylo co poslouchat. No ale zpátky k filmu. Velký flám je skvělá komedie, Funes ve výborné formě, některé jeho hlášky jsou opravdu perly ("Výborně pánové. ... Přirozeně jsem nechválil vás, ale sebe, vy jste byli hrozní ..."). ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že to bola jedna z tých lepších komédií s Louis de Funèsom. Ako parašutista bol srandovný, bolo tam viacej zaujímavých a srandovných scén. Napríklad na farme, či v meste s tou tortou. Scéna s lietadlom to celé zavŕšila. Celkom som sa zabavil na tomto diely s vojnovou tematikou, ktorá bola podaná humorne. Avšak toto nie je môj štýl zábavy a nenasmial som sa veľa. Dosť ma necháva chladným tento štýl humoru. Ale za to, že to je jeden z tých lepších filmov dávam aspoň tých 60%. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to sice kolem půlnoci ale stejně jsem u toho řval smíchy. Zvláště u scén s chrápáním, parukou a dýněmi jsem měl co dělat abych vůbec popadl dech. Funès v roli dirigenta Stanislava neskutečný a Bourvil jelikož s ním to byl první film co jsem viděl tak mě tedy velmi příjemně překvapil. Z herců stojí ještě za řec magický pohled Marie Dubois. Snímek sice obsahuje nějaká hluchá místa ale ve výsledku stejně převládá obrovská spokojenost. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Během filmování scény v opeře zakázal režisér všem účastníkům kouřit. Měl tak veliký respekt z místa natáčení, že nechal zabalit do koberců i všechny stativy reflektorů, aby nepoškodily místo, kde byly postavené. (Jizni Tlapa)
  • Louis de Funès (Lefort) celý měsíc nacvičoval dirigování pro scénu s orchestrem. Při následné zkoušce s osmdesátičlenným orchestrem sklidil za způsob dirigování potlesk od samotných hudebníků. (Jizni Tlapa)
  • Při scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) zachrání Leforta (Louis de Funès) tím, že jej strhne z jízdního kola, aby nespadl do spárů německé hlídky, nařídil režisér Funèsovi mimo scénář poděkovat Bourvilovi za záchranu života. Funès se zdráhal, protože nechtěl do své role vnášet vážné prvky. Nakonec však souhlasil. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno