Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (49)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia seriálu Vikingovia za 20 častí pripustili až jeden čiastkový neúspech pána Ragnara, inak sú všetci v jeho okolí naivný blázni, iba samotný Ragnar je lietadlom. Druhá séria je predsa len v porovnaní s prvou o niečo lepšia, ale seriálu Hra o tróny sa predvídateľný dej okolo Ragnara nevyrovná ani zďaleka. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.série: **** Nevím jestli jsem si prostě zvyknul, nebo se autoři "dali dohromady", ale z Vikingů se stává sakra příjemná podívaná. Vše do sebe přehledně zapadá, děj odsýpá (ne jako trůny kde se prakticky hovno děje) a krom pár podezřelých zvratů (hlavně ten v poslední epizodě) jsem spokojen a natěšen na další řadu :). ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem přišel na chuť i znělce, bitvy jsou pořád epické, ale nadále čekám na nějaký vydařený osobní duel, jaký byl například v epizodě Burial of the Dead, ale netrpělivost zatím ani zdaleka nepřevládá, na to ani není čas. S postavami jsem se sžil už dávno, ale stejně mě dokáží překvapit. To platí i o příběhu, jelikož si nejsem úplně jistý, kam povede jeho příští krok. A takhle mi to vyhovuje, a proto doufám, že to tak zůstane i nadále. (Netflix) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vi-king! Je to výborně udělaný a správně usoudili, že už není třeba tlačit tolik do popředí zářivou modř Ragnarových očí. Ta taky umřela s první sérií. A proč to tedy nemám za pět? Těch intrik tady na mě bylo nějak moc. Fakt jimi tolik cloumaly ambice? Fakt se nám měli svým myšlením tolik podobat? Mám o tom pochybnosti, které vyjadřuji tou jednou chybějící hvězdičkou. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o něco lepší, než první řada, což nebylo jednoduché. Ale proteklo tu asi víc peněz, děj se neomezuje ničím. Bitevní scény vydají za několik různých historických filmů a brutalita obecně ještě přitvrdila. Jednotlivé postavy jsou opravdu výborně propracované, protože je prostě vidět, jak se vyvíjejí a vůbec není jisté, co udělají příště, takže umí překvapovat. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Skalní plošina, na níž Ragnar (Travis Fimmel) sedí v závěru epizody, se jmenuje Preikestolen, v překladu "Kazatelna". Nachází se v kraji Rogaland v jihozápadním Norsku a jde o jednu z nejnavštěvovanějších přírodních památek v Norsku. (Barghest)
  • Ve Wessexském paláci si Ragnar (Travis Fimmel) prohlíží sochy. Na otázku, kdo je vytvořil, mu jeden Sas odpovídá, že obři, kteří tam žili v minulosti. Sasové, kteří přišli do Anglie, skutečně považovali opuštěné pozůstatky rozvinutého římského osídlení - pro ně těžko pochopitelného - za dílo obrů z dávné minulosti. (Merenre)
  • Ve 2. sérii má být jedna postava ukřižována ve Wessexu na rozkaz tamějšího biskupa. Ukřižování však zakázal císař Konstantin I., význačný propagátor křesťanství, již ve 4. století a od té doby neexistují žádné zprávy o ukřižování v Evropě. (Merenre)

Reklama

Reklama