Natáčelo se v Praze, Unhošti, Kladně (Dům kultury) a na zámku Líšno u Benešova. [Zdroj: filmovamista.cz]
(SONY_)
Na večírku v tuzexové vile je vidět cívkový magnetofon REVOX, v ČSSR tehdy naprosto nedostupný.
(Brtniik)
V panelákové kuchyni je nad plynovým sporákem umístěná skládací kuchyňská váha. Je ovšem namontovaná obráceně – neb miska zakrývající stupnici se odklápěla o 90° dolů. V této neotřelé instalaci by se vyklápěla nahoru, kde by nejenom nedržela, ale váha by pozbyla funkce.
(Brtniik)
cariada
Slabší než první díl ,ale pořád slušná zábava ,tady se pro změnu snaží dělat si srandu z rádoby soukromých podnikatelů u nás za totáče. Za zmínku stojí scéna při honu,kdy myslivec jim vypouští jednoho zajíce z pytle a říkámu dávej pozor at tě netrefí. Až zahoukám začnete střílet a kolem projede lokálka ,zbytek už si domyslíte jak to asi dopadlo.. všichni pomlácený a skoro nic netrefili až na pár vrabčáků.(24.12.2007)
zdeny99
V podstatě jsme normální je volné pokračování filmu PÁTEK NENÍ SVÁTEK. Svým způsobem se dá brát i jako samotný film, jelikož příběhy na sebe vůbec nenavazují. Máme tu jen znovu známé tváře, věčně utrmáceného otce (Petr Kostka) a jeho věčně urejpanou manželku (Jorga Kotrbová) a jejich dvě holky. Charaktery manželů se nemění, možná jen u manželka je ještě o něco víc ukecaná a protivná. Manžel dostal vyšší místo a stále jí to nestačí. Zatímco ona chce opustit holičství a pracovat na vlastní noze, což je jí ihned vytýkáno kvůli životu v komunismu. K tomu všemu touží po baráku, a tady mi již něco nesedělo. Vždyť v minulém díle stavěli? To ten rozestavěný dům prodali nebo co? Její věčně "moralizující" kecy svého manžela téměř přivedou na scestí. Mě osobně už její kecy také moc sraly a líbila se mi tak jen první hodina, pak už to bylo vysilující. [2049. hodnocení, 56. komentář, 54%](9.12.2020)
buldock
Co napsat? Snad jen to že se jedná o průměrnou komedii o rodině Novákových , která je volným pokračováním filmu Pátek není svátek a v podstatě je to to samé jen v bledě modrém. Vše zachraňuje hlavně Petr Kostka a Slávka Budínová , jinak je to film na který velmi rychle zapomenete , alespoň u mě to tak funguje. ;-) 48%(30.3.2008)
GIK
Na této nevtipné komedii jsou zajímavé pouze zhýralé zednářské večírky v českém balení místní úlisné a démonické rádoby smetánky. Nejhorší chvílí filmu je koncert skupiny Chaotik. Nejhezčí moment filmu: když začne opravář výtahu ve dveřích zpívat Zmalovanou od Mládka a následně se přidají obě sestry Novákovy. Nechybí brainwashing v podobě obřího globu na psacím stole.(8.5.2020)
Lima
Typická nudná sračka, kterých se v normalizační éře rojilo jako hub po dešti. Tím netvrdím, že by tenhle Fukův pokus o komedii byl nějak politicky "šmrncnutý", jen trpí pouze bolístkou drtivé většiny filmů té doby, tedy bezzubým a příšerně nudným scenářem, v tomto případě i se zmatenou změtí spousty zbytečných vedlejších dějových linek. Bože, čemu jsem se tenkrát smáli.(25.1.2006)