Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 1

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Recenze (299)

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Nesúď knihu podľa obalu. Z toho konceptu viac vytlačiť neišlo, ale v skutočnosti je to celkom uvedomelé a z dna to vyťahuje tá pestrofarebná akcia bez hlavy a päty a pár správne zvrátených vtipov pre starších divákov. Nemal som v pláne to vidieť, nakoniec to nebolo také zvrátené ako iné moneygraby. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Angry Birds byl fenoménem pár let zpátky, finské Rovio si namastilo pořádně kapsu a udělat film se jevilo jako další rozumné řešení jak si přivydělat nějaký ten krejcar navíc. Otázkou do nejdelší doby pro mě bylo, zda se to na tu vůbec bude dát dívat. Můžu říct, že mě to docela překvapilo, že to až tak blbý není. Tedy pokud jste hráli Birdy na (👀) mobilu či osobní kompjůteru tak vás to potěší v různých odkazech na hru, plus je tam pár celkem povedených vtípků (🐽). Myslím, že i vcelku originální projekce doma v HD ripu z kina s čínskými titulkami a českým dabingem z kina za to stála a byla příjemným osvěžením, taková připomínka časů VHS nebo prvních pirátský kopií. Jinak dabing se mě jevil v pohodě, ikdyž byl slyšet jako z vedlejší místnosti a ke konci se tam nějáká slečna smála a šramotila popkornem :-). ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Prostě průměr. Film, který se dělal, aby se vydělalo hlavně na hračkách, videohrách a dalších ptákovinách. Což o to, proti tomu nic nemám, jen mě mrzelo, že tvůrci nepřišli s víc zajímavými nápady, a že tam ty náznaky jsou, o tom žádná. Ve filmu je několik dobrý a zajímavých nápadů a pár desítek vtípků, které sice vykouzlí úsměv, ale nikdy netrvá moc dlouho. Je to škoda, protože se tvůrci mohli mnohem více odvázat a hrát si pop-kulturními odkazy, hudbou nebo různými narážky. Na druhou stranu jsem to čekal mnohem horší, takže pohoda, jinak Pixar a Disney kope jinou ligu, ale to je vám všem jasné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Prostý, nicméně vcelku vtipný a nápaditý dětský animák se zábavnými charaktery i spoustou narážek. Námět mi viditelně "symbolický" nepřišel (ale kdo hledá, najde); v přehršli zběsilé akce mi pak chybělo větší vychutnání si z her převzatých bočních pohledů na vystřelené ptáky bortící nestabilní konstrukce. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Dáme si něco na zob? V první řadě nutno vyzdvihnout vynikající dabing. Pánové Rychlý, Dolanský a Zavřel si to maximálně užívají a... je to znát. Vím, že jsem nedávno psal, že u animáků mi chybí ten "přesah" k vyššímu hodnocení. Ten tady není a přesto 4 hvězdičky? Zbláznil jsem se? Ne, jen jsem si užíval tu smršť vtipu, odkazů na hru, herce, filmy... Vlastně doteď nebylo úplně zřejmé, proč ti ptáci mají na zelená prasátka takovou pifku, ale teď je to nad slunce jasné. Prostě příjemný animáč na páteční večer, i trocha toho dojetí se najde (kdo by odolal stovce malých ptáčků s obříma očičkama) a kotel strhující akce. No a prasečí král s monoklem na konci, to je jasný vrchol filmu (tedy kromě jezírka moudrosti). :-) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Potenciál film měl, ale vznikla z toho velká nuda, kterou zachránilo až posledních dvacet minut, kde se odehrávalo obléhání hradu. Ne vše musí být převedeno na filmové plátno a Angry Birds jsou toho příkladem. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

/Obsahuje spoilery/ Politická odpověď na Zootopii. Invaze cizího druhu (zelená prasata - zelená jako barva islámu), jenž chtějí rafinovaně ovládnout a sežrat původní ptáky. Ten, kdo je skeptický je považován vítači za protivného podivína. Copak mi to připomíná? Že by Evropu roku 2016? Důraz na naštvanost ptáků není jen v rovině obsahu hry/filmu. Jde o hlubší (sebezáchovnou, zdravou) emoci. Ta vede k totálnímu zničení (vyhynutí) prasečího města. Odvážné a spektakulární :) . Svým způsobem jedinečný animák. 68%. ()

dafidsch 

všechny recenze uživatele

Film je na 3* svojim dejom, mňa ale dostal humor a originálne znenie. Skvelý oddych a chvíľami som sa smial do popuku z partie okolo Reda a ich rečí popri akcii. Ku všetkému pomohlo aj to, že som hru Angry Birds nehral a nevedel som žiadne spoilere :) Pre mňa určite dobrých 70% ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Nejlíp znázorněná migrační krize. Prasátka nepřichází s dobrými úmysly, přesto jsou z nich všichni nadšení. Všechny tři hlavní postavy jsou skvělé a finální bitva je pro správně smýšlející lidi naprosto úžasná. Vrcholná ukázka spravedlnosti. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

"Čau Ruďáku, jak se máš!" "Ále, stojí to za prd!" ---- "Ahoj Ruďáku, moc ráda tě vidím!" "Hehe, kéž bych mohl říct to samý." No dobře, tohle asi není král na poli animovaných filmů, ale minimálně je to zábavná jednohubka. Rozhodně je to jeden z nejlepších filmů, na základě herní předlohy, což není teda úplně něco, co bych nazval velkotonážním triumfem, ale úspěch zcela nepochybně. Film má jednoduchou premisu - žije nám tu pár ptáku, kteří jsou veselí a žijí v "rádoby" kultivované společnosti. Najednou připlují úchylná prasata, jež si okamžikem podmaní srdce všech ptáků, s výjimkou Ruďáka, hrdiny filmu. A Ruďák je také důvod, proč je první polovina filmu tak dobrá a druhá tak nudná. Jeho odvrženost od společnosti a důsledek toho - jeho chování, je perlou první půlky filmu. Spolu s interakcí s jeho ne tolik zajímavými kamarády (velice originálně pojmenovaný Žluťas a Bombas) se občas stvoří skutečné větné perly ("Mám problém družit se." "Jo, to já taky, i kdybys řekl, že bys šel, tak bych nešel, protože mám ten problém." Načež zavalí Bombas: "Ani já nemůžu. Mám totiž..jistou nabídku..obchodního..rázu..kterou..musím." "Bombasi, tohle ti moc nejde. Chvíli je to roztomilý, ale pak to začne být trapný." A Bombasův obrat? "Jeden můj známej..otevírá..zbrusu novej..luxusní..třídní sraz."). Vrcholy filmu jsou dva. První je slavnost s prasaty, na které ironické komentáře Ruďáka dosahují nebeských výšin..a druhým je celá cesta za "Orlem Vazounem", která je velice zábavná a její vyvrcholení je vskutku vtipné, jakkoliv trapně může působit. A sám orel Vazoun, to je kapitola sama o sobě. "Ať vás neoslní jas mých pohárů..Kolik jich mám? Nevím. Nepočítaně....13." -- "Pořád jsi korba Vazoune." Nevím jestli měl být parodii na ochránce "demokracie" USA, ale mě pobavil náramně. Po návštěvě jeho sídla však už člověk sleduje pouze nepřílíš zábavné dobývání "Prasečáku". Jak film tedy shrnout. Má to krásný soundtrack - staré hitovky se mísí s novými, velice příjemné. Příběh je blbost na entou samozřejmě, nic překvapivého, předvídatelný, ale oddechově příjemný. Velice dobrý je dabing, hlavně díky angažování Zavřela do role "vrchního prasete". Dohromady to Ruďák a jeho kamarádi, prasata a orel Vazoun dotáhnou na pevné tři hvězdy s příjemným úsměvem na tváři. A to si myslím, že je pro tento film splněným cílem. "Upřímně. Vypadám moudřejc?" "óh, jasně že jo Bombasi. Dřív ses mi zdál vyzobanej..teď už to můžu říct." "Tý jo, ta voda vážně funguje, úplně cítím, jak mi tělem začíná kolovat moudrost!" = 3* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Filmová verze Angry Birds kupodivu není celovečerní lacinou reklamou na populární herní sérii, ale jde o plnohodnotný a hlavně povedený animák s vlastní tváří, který šikovně zapracovává herní principy do jednoduchého, ale zábavného příběhu plného vtipných situací. Tvůrcům se podařilo vytvořit sympaticky infantilní film, který je dětinský na té nejlepší úrovni, kdy naprosto uspokojí mladé diváky, ale dokáže zaujmout i starší obecenstvo a obsahuje spoustu skrytých a decentních momentů, které ocení právě jen dospělí diváci. U Angry Birds jsem se bavil nečekaně dobře a jejich přijemně ujetý humor myslím zvedne náladu každému. Nejde o úplnou špičku žánru, ale o jedno z největších překvapení určitě. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhranějších mobilních her se dostala i do filmu. Očekávání nebyla moc vysoká, ale grafika se mi líbí tak jsme¨m se podíval. Dějově to je obstojné, ač 2/3 filmu chybí akce a pak to jde vše strašně rychle. U zábavnosti jsem čekal víc, ale je zde pár velmi zábavných scének. Tyto scénky zas někdy vyváží totální trapnost, či přílišná infantilnost. Každopádně na 3z5 to je, ač mi to stačilo vidět jednou. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Natočit animák podle jednoduché hry pro mobily se už od začátku jevilo jako čistě finanční záměr. Děcka hrajou hru -> rodiče vezmou děcka na film -> studio si namastí kapsu. Ale na druhou stranu z toho neudělali úplnou kravinu a dalo se na to v pohodě koukat ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Ani nevím, jak se to stalo. Dělal jsem pózy, cítil jsem ten zen, Matylda mě baštila, pak jsem se zapomněl a trochu jsem si upšouknul." -Bombas- ()

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama