Reklama

Reklama

Vlastička umřela. Vesnický kostel, pohřební kočár tažený koňmi, farář, obyvatelé Olšan a souputníci zvláštního života Bohumila Stejskala (Boleslav Polívka), multimilionáře z vůle Boží, z Dědictví I. Trochu zestárli. Bohumil (Boleslav Polívka) taky trochu zestárl. Přibyly mu majetek, starosti, kilogramy a děti. Ztratil ženu svého života. Hraje hudba, zpívá místní ženský sbor Křepelky, jehož byla Vlastička členkou (a Bohuš je sponzorem). Smrt známého sbližuje. Všichni jsou smutní, nebo tak aspoň vypadají. Za zdí hřbitova zastavil starší Mercedes a z něj vystupuje rovněž zestárlá „hérečka" Irenka. Pozoruje pohřeb přes zeď, dovnitř se neodváží. Odjede před koncem obřadu... Smuteční hostina v Bohušově sídle. Jsou tu všichni, které známe z původního filmu. Zjišťujeme, že Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní a považuje se za odborníka na to. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Bohuš je smutný, ale smutek v jeho podání má velmi výstřední podobu. Téměř každá promluva se mu proplétá s pohřební řečí a duch Vlastičky postupně výrazně vstupuje do jeho mysli i jednání. Vlastička dávala jeho životu řád...vnutila mu kázeň. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům...k flašce. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmovým producentem a majitelem zámku, málem přijde o vnuka, málem uvěří, že Vlastička pořád žije, přijde o několik miliónů, rozbije v přímém přenosu finále soutěže Hvězdy tančí, aby nakonec pod tlakem dcery a věrného přítele Arnošta (Arnošt Goldflam) dobrovolně našel klid a sebe samého v protialkoholní léčebně v tichém rozjímání s bláznivým JUDr. Strážným (Jiří Pecha). Velká jízda... i tak by se film mohl jmenovat, kdyby nenavazoval na už tak proslavený název dílu prvního. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Milda003

Milda003 (hodnocení, recenze)

Ted jsem měl tu smůlu, že jsem spatřil trailer a bohužel se mi už teď ověřilo že to bude pěkná kravina, zabijou to,...

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Ainy

Toho sa boja ludia, ktori maju zivot pred sebou. Ludia, ktori maju zivot kopmplet za sebou, ti sa toho neboja. Na takych caka uz len smrt. A to nie je zle.

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Stallone

Naopak! Já žasnu ... kolik filmů pro děti, jak hraných, tak animovaných, je plných vulgarit a násilí! A to je pro mě mnohem horší vstřebat než nějaká pusa, objetí a pár vulgarit. To se na mě nezlob. A taky mě udivuje, když do pohádky vloží reklamy na filmy s násilnou tématikou a děcka na to čučí v mezičase ... to se podle mě nedá srovnat a bohužel tento neuvěřitelný paradox z povolaných hlav nikdo nechápe. Mám mnohem větší strach co vyroste z dětí krmených od malička násilím v televizních programech a v počítačových hrách než z těch, které se naučí nějaké to sprosté slovíčko.

na příspěvěk reagoval Martin741

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Stallone

"na ''komedii'' to znamená, přístupné i pro děti" :D Kam ty na to chodíš?

Ale buďme chvíľu realisti, sex bez lásky je určite lepší ako láska bez sexu.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Stallone

podľa mňa si akurát robíš prdel, pretože niekto skrátka nemôže tvrdiť jak je pobožný a jak sú tie filmy proti bohu a potom uviesť ako príklad filmy kde si winsletka sama robí  potrat, kde sa dicapriovci hrajú na bohov pri tvorení vlastnej reality alebo odsudzovať striedanie partnerov a pritom tvrdiť že jeho priateľka je modelka, kedže práca modeliek, je predávať svoje telo :P

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Stallone

Podle me jsi hrozne zaujaty clovek bez nadhledu. Chapu ze mas nejaky zasady, ale toto beres hrozne kriticky. Psal jsem ti ze spousty strilecek hodnotis kladne kde se zabiji lidi jak prasata na zabijacku a tady ti vadi neskodny pohlavni styk dvou lidi. Sex bez lasky :-) Prece i sex bez lasky je zivot ne? Madisonske mosty jsou pekna romance, velmi se mi to libilo. A nemas pocit ze Eastwood je tam stary vyslouzily zaletnik a proutkar nez po usi zamilovany chlap? Podle vseho ta zenska byla jen jedna z jeho koristi :-D Byl tam za tulaka co se zastavil pri ceste, prozil flirt a pak sel o kus dal. Uz jsem to dlouho nevidel ale mam takovy dojem ze ona mela muze kterej byl nekde odjetej, takze mu prakticky zahla a to je dle tebe cisty?

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Stallone

a proč teda ve filmu ukazovat zločiny? tak jako třeba v těch co jsi vyjmenoval :)

 

co by se mělo ve filmech ukazovat? :)

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Deratizer

Nejsem fanatik. On ani Stallone není v tomto směru žádný vzor ctnosti, ale je to můj nejoblíbenější herec. Takový pohodář :o) Určitě nechci předem tento film kritizovat. Sám si myslím, že bude ''slušnější'' než první díl. Jen jsem narážel na to, že v jedničce bylo na ''komedii'' to znamená, přístupné i pro děti celkem dost vulgarit. Proč ukazovat ve filmu prostituci a sex bez lásky? Na co? Nebudu se vyjadřovat třeba k filmu Vlk z Wall Street, ale podle komentářů vím, že na to nikdy nepůjdu, protože bych musel zvracet.To člověku nic nedá. DiCaprio je výborný, ale měl by se vrátit k filmům jako Nouzový východ, Labirint lží,Počátek,Prokletý ostrov-vše viděno v kině a vše za 4*. Já nemám nic proti milování ve filmu. Musí být ale čisté jako třeba v Madisonských mostech. Taková hranice únosnosti byl třeba známý Titanic. A teď se těším na film Prodloužený víkend. Tak uvidíme jak to dopadne.

 

Ainy:  S přítelkyní jsme zase spolu :o) Dopadlo to výborně. Je to krásné a čisté.

na příspěvěk reagoval GigaPudding, Deratizer, dr.horrible, MontyBrogan, Ainy, Madsbender, tele.kom

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

no vypotil jsi nějaký "celek", za který by přinejmenším průměrně inteligentní člověk považoval to, když režisér řekne všem jak to mají zahrát, zabrat kamerou atd., což jsi ale označil za nedostatečné, protože jeho starostí je, jak jsi tedy konkretizoval, "celek" :)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

tak ten Donutil není ani v traileru... by mě zajímalo jestli tam fakt hraje... zdá se mi, že ho nahradil Heřmánek, ale nevím no...

Reklama

Reklama