Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Recenze (244)

helloween93 

všechny recenze uživatele

V pohodě stravitelný akčňák s klukem z Labyrintu a jeho mentorem Michaelem Keatonem, který sice vypráví klasický příběh o zlých pánech ze středního východu a atomové bombě, ale minimálně ten masakr na pláži a výbuch atomovky v moři stojí za shlédnutí. Celkově slabší 3*. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Celkem nudný průměr. Možnosti byly velké, ale nepodařilo se z toho vyždímat dost. Hlavní hrdina je takový nijaký a nesympatický. Akce je slušná, ale to je asi tak všechno. Béčkový film a áčkovými ambicemi, bohužel to nevyšlo. 3* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Standardní akční béčko se silně ohranym námětem (proč nemohlo zustat u inkognitu lovu džihádistů a muselo se přejít do klišoidního spiknutí s atomovkou?), kterýmu je ale k dobru slušná filmařina, akce, výprava do Evropy a Michael Keaton (ačkoliv neměl pořádně co hrát). Dylan O´Brien mi se svojí vychrtlou postavou do role agenta zabijáka vůbec neseděl a pořád si kladu otázku, proč se místo něho neobjevil v hlavní roli Scott Adkins, kterej nakopak zustal zoufale nevyužitej. Za Keatona, rychlej dějovej spád a solidní finále (s explozí si tvrůci pěkně pohráli) třetí hodně slabá hvězda. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej akční film, kde je super první půlhodina a po ní se to vrátí do klasickejch béčkovejch kolejí. Měl jsem ve filmu dva problémy, tím první byl hlavní hrdina, kterej mi na roli špičkovýho agenta nesednul a druhej, takovej kosmetickej, byla zápletka. Nevím proč se v poslední době skoro všude serou do toho, že se zachrání svět pomocí toho, že super agent zlikviduje jadernou bombu. Ale jinak dobrý, dívalo se na to v pohodě, 55%. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Podhodnoceno. Dobrý akčňák, pořád udržuje v pozornosti. S mladým "agentem - amatérem" jsem neměl žádný problém.Oni vám ti zavedení a spolehliví dědci také nevydrží napořád. A Michael Keaton je bez diskuzí. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ať už je tenhle film "Americký zabiják" nebo "bojovník", má jeden, celkem velký, problém. Úvodní scéna na pláži je naprosto fantastická. Kamerová a scénáristická pecka, u které člověk tají dech a přemýšlí, jestli si to hned nepřetočí a nepustí znova, protože to ne scéna jak řemen. A tady je ten problém. Potom logicky čekáte, že podobných kvalit bude i zbytek filmu. Jenže to se nestane. Dylan O´Brien má akční kariéru solidně nastartovanou, v Labyrintu ukázal, že mu akce sluší a tady to jen potvrdil. Jenže pokud zrovna Mitch někoho nezabíjí, film je strašná bída. Scénář je nudný, O´Brien nemá co hrát (ne že by to nějak uměl), Kitsch je směšný záporák a Keaton tam je snad jen proto, aby tam byl a samotného ho to moc nezajímá. Bída, nuda, šeď. Nerad nějakému filmu dávám přízvisko "zbytečný", protože žádný film není zbytečný, ale pokud bych měl, Americkému zabijákovi bych ho bez milosti prsknul, protože je to nuda s hroznými triky, na kterou za měsíc vzpomenete jen díky skvělýmu úvodu. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Takmer nepoznám v poslednej dobe film, kde by pozastavenie sa nad americkými žvástmi o našej ochrane, prebila nielen forma, ale aj obsah. Neskutočná takmer dvojhodinová adrenalínom nabitá akčná jazda, kde si Cuesta dupol nohou do zeme, lebo neviem si vysvetliť civilov, strely, krv, do krku, do halvy, pálenie atď. Počet mŕtvych stúpa, nikto neoddychuje. Všade sa chodí, svet je svet, amerika je len okrajom a prim hrá niekto iný. Duch je duch a sympaťák, ale keďže to nie je osobné, je mi jedno čo sa stane s hocikým. Je to jedno. No dobre tak, nie vo vzťahu k Cuestovi. Dajte mu niečo ďalšie, sakra !!! (videné 04.05.2018, BDrip) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Začátek je neskutečně povedený, poté se příběh začne ubírat úplně jiným směrem, začne být spíše takovým klasickým špionážním thrillerem, tempo je místy až uspávající, množství všemožných hloupostí tak nějak odpovídá béčkovému ražení, herci mě moc neoslovili, hlavní záporák je vyložená tragédie. Na jedno zhlédnutí se to dá, jinak ale moc není o co stát. Čistě průměrná záležitost, ničím výjimečná ani nijak zvlášť zajímavá. 5/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou jsem narazil na tento film a jak jsem byl překvapen. Surovostí, akčností a svým tempem. Dobrá jízda, která má co nabídnout a nemá ani nějaké hloupé mezery v příběhu. Jasně, kdo by čekal propracovanou špionážní věc, tak se musí ohlédnout jinde, ale další film ze žánru pomsty a má to prostě grády. Hlavně Dylana jsem si oblíbil a u jeho akčních snímků je ta akčnost tam opravdu právem. Já jsem byl opravdu spokojený. ()

WhiteRaven 

všechny recenze uživatele

Jak udělat zbytečný akční film ? Takhle. Kdyby se celý film držel cesty, kterou tak krásně otevřela scéna na pláži, mohlo to dopadnout úplně jinak. Bohužel se tak nestalo a film se vydal na cestu jednoduchosti, klišé scén a ubohých postav, které jednají bez logiky. Michael Keaton přehrával a byl tak, bohužel, nejlepší částí filmu. Alespoň, že se na Dylana a Taylora dobře koukalo. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mě zaujal akorát výkon Taylora Kitsche, který si to odehrál velmi solidně. Jinak si myslím, že Dylan O´Brien se pro tyto role vůbec nehodí a velmi často působí až komicky. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

American Ass Ass In patří mezi nejzbytečnější akční filmy roku 2017. Michaela Keatona mám rád a na tyhle drsňáky mi rolí sedí. Mladá krev na něj herecky nemá. Podotknu, že pokud se po půl hodině objeví nějakej viditelnej bullshit (a to jakože objevil), začnete si dalších kravin všímat natolik, že je nestačíte počítat. Pak už jen zbývá film dokoukat s klavrza ksichtem.. Nejhorší byla asi scéna, kdy vjel Rapp s Alfa Romeo do kanálů a... škoda mluvit. Špatně natočený a sestřihaný. ()

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama