Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Moc písniček (i když povedených), děj lehce dementní (i když ani zdaleka ne tak jak popisuje Fuka) a málo zábavy pro odrostlejší. Frozen občas vystrčí růžky a především díky Kristoffovi (Flynn Rychlík) a jeho sobovi (Maximus) připomene, že tohle mělo a mohlo být druhé Na vlásku, ale většinu děje na tuhle "klasiku" nemá ani omylem. 3,5* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Absolútne klasická disneyovka, so stále takmer rovnakou (len technologicky pokročilejšou) animáciou a efektami, stále rovnako tradičnými príbehmi, stále rovnako archetypáplnymi postavami, stále rovnakom humornom základe ale vybočujúca z rady tým... že sa zaraďuje po bok disneyoviek s datovaním pred rokom 2000. Vážne, ona je len ozvláštnená tým, že obsahuje prehršel spevácko-choreografických výstupov a je to vlastne muzikál. Takže získavame nové tým, že recyklujeme staré a ešte staršie, a nakoniec to dáme dohromady. A prečo nie, keď to funguje, réžia je solídna, príbeh v tejto triede rozprávok neurážajúci a pesničky síce občas trochu otravné, ale krásne prespievané. Nechýbajú temnejšie tóny, miesto psovitého koňa z Na vlásku je tu psovitý sob a pozíciu humornej oslíkovskej osôbky zastáva hovoriaci snehuliak Olaf. Klasická detská pohodovka, len nie až tak vianočná, akoby sa mohlo z plagátov zdať, ale aspoň sa ju dá spokojne sledovať aj inokedy. 75% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nechci tvrdit, že dětské animované pohádky musí mít oporu v logicky neprůstřelném příběhu, ale teda kurňa, když už do pohádky rvu takhle spletitou a zvratovou dějovou strukturu, tak si dávám sakra bacha na to, aby alespoň v základních mantinelech dávala smysl. U Frozen jsem si až příliš často říkal v duchu WTF. Nebudu ale zastírat, že jsem se popcornově solidně bavil. Oficiálně však jen tři hvězdy za film a čtvrtou za Let It Go :-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vtipná, sympatická, milá a do jisté míry překvapivá pohádka, které byste mohli vytknout nějaké ty věci, ale pak zjistíte, že si pobrukujete "Let It Go" a nemůžete tu písničku nějaký ten den dostat z hlavy. V té chvíli si uvědomíte, že Frozen bude kultem. To, co se nepovedlo pohádce Tangled, to se mnohonásobně povedlo tomuto filmu. A zaslouženě. 95 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milý animák. Na môj vkus však príliš spevu a málo vtipu. Vďaka aspoň za toho snehuliaka, lebo podaktoré intelektuálne dvojzmysly mi veľmi žartovné neprišli. Bohužiaľ, v mojom oku sa táto rozprávočka, najvydarenejšiemu kúsku, "Na Vlásku", nepriblížila ani na míľu. Presto všetko, nuda to nebola a o strate času nemôže byť ani reč. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Kristen Bell (Anna) si díky filmu splnila svůj celoživotní sen, a to namluvení kreslené postavy. Po dabingu toužila již od té doby, co jako dítě viděla pohádky Malá mořská víla (1989) a Aladdin (1992). (jajush)
  • Scéna, ve které Elsa (Idina Menzel) vychází na terasu svého nově postaveného ledového paláce, trvá 218 snímků a obsahuje i nejdéle renderovaný snímek z celého filmu. Renderoval se více než 132 hodin, tedy přes pět dní. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Ledové království vydělalo při květnu 2014 již 1,219 miliardy amerických dolarů, čímž se ve své době stalo pátým nejúspěšnějším filmem všech dob, mezi animovanými snímky pak dokonce vůbec nejúspěšnějším. (Sekmen)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama