Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tento film mě minul takovou rychlostí, jakou si to řítil onen slavný závoďák Steve McQueen. S Pixarem se začíná něco dít. Začíná ustupovat ze své dobyté pozice, tvůrce vtipných pohádek nejen pro děti, a začíná se snad stylizovat do druhého Disneyho. Toliko bezzubou pohádku jsem od Pixaru nečekal. Bohužel tento snímek vsadil spíše na sentimentální linku, která by jakoby vypadla z oka Doktoru Hollywoodu. To by se ještě dalo odpustit, ale chlapci od Pixaru přestali být i vtipní. Celé to působí spíš jako efektní limonáda, na které se dá ocenit snad jen ta animace. Chlapci, měli by jste se vzpamatovat nebo dopadnete jako u Disneyů... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou, kdy pomalu každej třetí měsíc je na světě další "animáč" a občas i nevalné kvality se objevil zčistajasna film Auta. Další Pixarovský počin, který má to co většině novým animáčům chybí. Za 1) můžou na to koukat děti i jejich rodiče, za 2) je vidět, že si tvůrci dali na animacích záležit a celý film jsou v podstatě jedny velké počítačové orgie. A za 3) má film velmi příjemně ubíhající děj, který nenudí a svým humorem pobaví jakéhokoliv diváka. Pixar si ve světě udělal jméno a doufám, že s tím nemíní přestat. --- Koukej vypnout ten hipýsáckej kravál – dyť je to klasika néé? ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Fakt neskutečně příjmenej, milej, pohodovej a zábavnejj film, sice příběh je mírně řečeno trošku ohranej, ale ono to ani moc nevadí a krom toho Pixar zase zaválel a animace je opět naprosto perfektní, hlavně voda se fakt znamenitě povedla a stejnětak se povedla hudba, ta je svižná a skvěle podporující celej příběh. Ale abych pravdu řek, tak bych přece jen uvítal jetě trochu víc vtipu, sice to na zábavnosti nijak neztrácí, ale že bych se u toho nějak smál, to se říct nedá ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek má šmrnc!Chytrý, vtipný, nadupaný, originální!!!Co se týče animované tvorby - nezhlédl jsem lepší.Opravdu u mne tento film předběhl jak úspěšného Nema, tak veleúspěšné Úžasňákovi.Musím také pochválit herce, kteří propůjčili svůj hlas nablýskaným fárům, o něco méně lesklým starým cadillacům a náklaďákům, ale také rezavějícím a do šrotu patřícím "herkám" a jiným dopravním prostředkům, protože si myslím, že u animovaných filmů je dabing jednou z nejdůležitějších a k jakosti přispívajících, nebo v opačném případě škodících rysů samotného filmu.Tento film mnohé také přesvědčí, že bez strhujících hereckých výkonů není nemožné vychutnat si kvalitu dnešní světové kinematografie.Též je na tomhle filmu výjimečné, že je jako dělaný pro všechny generace, dovedu si totiž představit, že se na něho budou koukat děti a budou se u toho bavit, totéž dospělí, ale určite i ta starší část obyvatelstva, pro kterou to jistě bude překvapení, kam až sahá dnešní technologie.No, nebudu to už dál okecávat, i když si myslím, že u takového filmu je to potřeba a opravdu stojí za ten čas, co si pro něho uděláte.Končím.***** ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tradičně nadupadné, ale ta tam je Pixaří originalita, jejich Auta jsou slepencem Doktora Hollywooda a Robotů, přičemž naštěstí obsahují dostatek vlastních fórků, aby inspirace jinde nebyla protivná. Výjimečně však až příliš z filmu ční ona morální ponaučení - nejsou příliš častá, ale jsou do ostatního děje přeci jen až příliš razantně nasazená, nemluvě o tom, že by celkově filmu neuškodila střízlivější stopáž... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Po úvodných pretekoch novinárka Kori Turbowitz (Sarah Clark) položí otázku McQueenovi (Owen Wilson). Na to sa on zasmeje, osloví novinárku krstným menom a odpovie jej. V slovenskom dabingu však McQueen (Peter Sklár) namiesto smiechu hovorí: „Á, Adela... Vlastne Kori...“ Je to odkaz na Adelu Banášovú, ktorá v tomto filme nadabovala práve Kori. (Lukincok)
  • Návrhy všech aut byly inspirovány podobnými sochami vystavovanými v centru města Detroit. (Specs)
  • Vo filme sa objaví aj auto Mario Andretti. Mario Gabriele Andretti bol jeden z najúspešnejších amerických automobilových pretekárov a jeden z dvoch pretekárov, ktorým sa podarilo vyhrať v závodoch Formula One, IndyCar, World Sportscar Championship a NASCAR. (frxXx)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama