Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Teraz to už môžem definitívne potvrdiť: S pribudajúcimi dielmi Hellraisera priamo úmerne klesá ich kvalita. Toto pokračovanie ako keby upustilo od nastaveného prostredia, zákonitostí a tónu vytvoreného Cliveom Barkerom a ide si svojou vlastnou cestou. Cestou noir filmu. Áno, počas celej stopáže filmu sledujeme pátranie jedného typického detektíva po páchateľovi podivných vrážd. Toto pátranie je ale totálne nezáživné a nudné. A hlavne, má s pravým horrorom pramálo spoločného. Gore nám už totálne vymizlo, v celom filme sú myslím 3 slabučké krvavé scény, nič z pôvodných klasík. Zostáva nám teda niečo, na čo by sme sa mohli tešiť? Pokiaľ minulé filmy aspoň z časti zachraňoval svojou prítomnosťou a hláškami Doug Bradley (alias Pinhead), v tomto dieli sa na plátne ukáže tak na 3 minúty. A to je sakra málo... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Této série by se měl konečně ujmout zručný režisér. Scott Derrickson se pro realizaci dalšího pokračování vůbec nehodil. Ničím to nepřekvapí a ani to ničím nevyděsí. Přitom postava Pinheada je natolik charismatická a má takový velký potenciál pro hororový žánr, že je mně až smutno z toho, jak ani jeden z režisérů nedokázal z tak slibného tématu vymáčknout nějakou kapičku hororové kvality. Tento díl opět ukázal, že Pinhead má zatím nakročeno nesprávným směrem. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

I po letech je tohle film, který mě dokáže znepokojivě zasáhnout, a jsem si jistý, že je možné ho s klidem považovat za jeden z nejlepších dílů celé série. Mimo jiné je to i proto, že se Pinhead objevuje v podstatě až v závěru a má podobu onoho našeptávače, který nakonec všechno rozlouskne. Tohle se prostě povedlo scenáristiky i režisérsky, stejně tak i herecky. Na první pohled nemusí ohromit, ale až snímek dokoukáte, jeho dopad na vás bude znát. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu a jedinému dílu, které jsem z hellraiserovské série viděl, je to velký skok v kvalitě příběhu. První díl byla sadistická hovadina, které mě ničím nedokázala zaujmout. Ale Derricksonovo Inferno má jedno velké plus. Že film není čistým hororem (počkat jednička horor nebyla..), ale má v ději zakomponovanou detektivku s lehce noirovou atmosférou. Craig Shaffer zahrál postavu detektiva solidně a prostupující paranoiu bych mu s klidem uvěřil. Když pominu to, že Hellraiser není můj šálek kávy, tak jsem vcelku spokojený. Neříkám, že by se mi film nějak zvlášť líbil. Ale díky tomu, že tu Derrickson pracoval spíše s atmosférou a psychikou hlavní postavy (ne na sadistických výjevech a gore, kam až oko dohlédne, jak v prvním díle, kde to zabíjelo celý děj) mě Inferno dokázalo zaujmout a držet při pozornosti celý jeho čas. Přiklonil, bych se i k vyššímu hodnocení, ale jak sem říkal. Hellraiser není můj šálek kávy, i když je tenhle díl na oproti první "kultovní" části o třídu kvalitnější. 68% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto časť kultovej ( a časom sprasenej ) série prichádza s pohľadom celkom iným. Možno sa bude mnohým zdať, že detektívna atmosféra bude na škodu, ale opak je pravdou. Po totálne odfajčenom predchádzajúcom opuse ( HELLRAISER : BLOODLINE ) prichádza komornejší, ale o to pútavejší a temnejší prírastok do rodiny. A dokonca aj a morálnym posolstvom! Čo by na to povedal Pinhead? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama