Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Perverz 

všechny recenze uživatele

Z celé série nejslabší díl, a to hlavně díky tomu že film už nemá atmosféru předchozích dílů. John a Joyce Corringtonovi, kteří se ujali nedokončeného scénáře (Paul Dehn ze zdravotních důvodů scénář nedokončil), nikdy předtím nedělali na sci-fi filmu, a dokonce ti kokoti neviděli ani jeden z předchozích dílů. A to je sakra znát. Bitva, bitva, hovno bitva, zase málo kasy v pokladně a na bitvě je to znát. Ale!! Já jako fanoušek (fanoušek, no, prostě se mi na to dobře dívá) opičáren, a celé série, jsem si opět užil, trochu míň, ale užil. Tímhle dílem to vypadalo že už je s opičárnama konec, až pak přišel rok 2001...Nezajímavý komentář: Perverz ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Chválím námět, akční sekvence a ponuré prostředí... Příběh by rovněž nebyl špatný, ale je zde tolik nelogických kiksů a debilně rušivých pasáží, až to vyráží dech... Snímek se odehrává sotva 30 let po "Dobytí," ale opice už jsou schopny normálně mluvit, uvažovat a co se inteligence týče, tak dokonce předčít i samotného Caesara... U Planety opic jsem sice zvyklý na to, že každý další díl odporuje tomu předchozímu, ale tohle byl extrém i na mě... Planeta opic měla opice a sochu svobody, "Do nitra" mělo mutanty, "Útěk" byl převrácená jednička a "Dobytí" bylo o tom, kterak opice převzaly vládu nad světem - byť v každém díle byl minimálně jeden rušivý element, tak alespoň každý vnesl do série něco nového, ale tohle nenabízí ani takové minimum... Nebejt to srdcovka z dětství, jdu s hodnocením o hvězdu míň :( ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Poslední díl originální serie nemá špatnou myšlenku, protože utopické poselství s havlistickým mírem a rovností je krásná věc. Co už tak krásné nebylo byla velká řada nelogičností, doslova píčovin. Zmínkou budiž třeba skutečnost, že Forgotten City je zamořený radiací, ale opice a MacDonald to obejdou tím, že si opičák vezme měřák radiace. No a odkud vyjely ty náklaďáky a autobus, když to mělo být všechno rozmrdaný tou megaatomovkou, to byla další nezodpovězená otázka. Asi bych to přirovnal k druhému dílu, mělo to světlý momenty, ale většinou to bylo takový "meh". ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A až pátý díl je pro mě výrazně slabší. Díky inteligentnímu Cézarovi se budoucnost nevyvinula pro lidi tak hrozivě, ale rovní si opicemi si nejsou. Což se snaží změnit skupina mutantů, která chce udělat puč a Cézar musí bojovat i s primitivními gorilami, které chtějí válku. Celý film je už hodně béčkový, ale dvě hvězdičky dávám především za finále po 1000 letech, které je nádherným zakončením celé ságy. EDIT: Po letech přidávám třetí hvězdu. Je to béčkové, ale krásné zakonečnení ságy a 38% si to nezaslouží. I když ta bitva na konci je totálně nesmyslná. Sci-fi roku 1973. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Uhbohe, kam sa tato seria dostala . opice i ludia ziju po dedinach, predtym sa nenavideli a znicili navzajom .......navyse ma nebavili ti ludia co ziliv podzemi New Yorku a chceli opive znicit ........ posledna sarbatka aj tak posobi ako dedinska zabava s hospodskymi rvackami nez regulerny zapas . 0 % ()

Galerie (88)

Zajímavosti (7)

  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)
  • Kulisy „Opičího města“ byly vybudovány ve státním parku Malibu Creek v Kalifornii. Scény z radiací zamořeného města pak byly nafilmovány ve vodárenském komplexu Hyperion v Los Angeles, kde se později natáčel např. Terminátor (1984). (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl původně zvažován jako televizní, ale díky dobrým výdělkům předchozího dílu Dobytí Planety opic (1972) se do kin nakonec podíval. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama