Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice těžce se mi dívá na historickou gangsterku, které chybí emoce. Po shlédnutí první série jsem si sice užíval historické kulisy Birminghamu, ale těžko se mi hledal kdokoliv, kvůli kterému by mi stálo za to pustit si i druhou sérii. Cillian Murphy je sice super, ale chladnější seriálovou postavu, abyste pohledali. Po první sérii teda zatím za tři a uvidím, jestli se někdy dokopu do dalších dílů... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britské Gangy New Yorku, kterým sice chybí rozmáchlá výprava a pompézní kulisy, které měl bratříček z USA, ale pořád je to za podstatně menší budget setsakramentsky odsýpající fimlařina s brilantními dialogy a chytře napsanými a typologicky dobře rozloženými postavami. Podhoubí pro další série připraveno. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle místních i všeobecných hodnocení, jsem očekával pořádnou gangsterskou pecku. Líbilo se mi, že i přes velké množství sérií se možná nebude jednat o zbytečně natahovaný seriál (každá série má 6 epizod). Výsledek mě však nepříjemně zklamal. Výpravou velice slušné, krásně reálně špinavé a herecky také bezchybné. Bohužel mě ale ani místo, ani postavy nezajímaly a od třetího dílu, mi bylo úplně ukradeno co se bude dít. Možná to bylo dané přílišnou chladností i odstupem od všech hlavních postav, ale já se nudil a stěží dojel první sérii. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu koniec prvej série a ja som nadšený. Seriály som už dlho nepozeral ale o tomto som počul už dávnejšie tak že si reku pozriem. No prvú sériu som zbaštil ako nič. Hustý gangsterský príbeh, premakané postavy, aj okoloidúci sú perfektní. Som zvedavý čo nám prinesie druhá séria aj keď nečakám už nič moc pretože neviem už čo by tvorcovia prinesli do série nové alebo inovatívne alebo čokoľvek odlišné. A plus keď to má 5 sérii a plánuje sa aj 6. séria. Takže hádam má druhá nezradí a dá mi to prečo som si tento seriál zapol. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série si dává načas, není od úvodu dějově strhující, naopak pečlivě buduje atmosféru a představuje výborně napsané, ale samozřejmě i obsazené postavy. Dokonalý vizuál a trefně dobová špinavost, jsou pouhým pozadím právě pro jejich vývoj, ať už osobní (třeba Thomas, Grace, Campbell, ale i Ada s Freddiem), nebo více než rodinný vzestup. Nakonec čím jsou Peaky Blinders v úvodu a čím v závěru, při nástupu na zúčtování s bandou Billyho Kimbera. U této scény ještě zůstanu, má totiž výbornou kameru, což charakterizuje celou sérii stejně jako to, že ono zúčtování je spíše dialogového ražení. To v případě takhle kvalitních a přízvukově originálně podaných dialogů, není vůbec na škodu. Rozjezd, který slibuje velké věci. 80% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama