Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl celkově nějak zhodnotit 1. sérii, tak bych asi nenašel správné slovo. Zpracování dobové funguje skvěle. Herecké výkony jsou suprově. Tak nějak všechno šlape. Skoro všechno. Problém je to, že se na to nedá koukat. Mým trnem v oku je zde fakt, že scénář je dlouhý a nezáživný, a to co se dělo v šesti dílech o padesáti a více minutách by se dalo sestříhat do dvou hodinu a půl dlouhých filmů dejme tomu. Prostě, kdyby se to sestříhalo na něco zajímavého a podstatného, tak by každý díl měl dvacet minut. Je to hlavní problém u mnoha seriálů tohoto typu. V současné chvíli si nevybavím ani jeden seriál, který by měl stopáží v díle nad 50 minut a byl dokonale chytlavý a zajímavý. Stejný problém, který se nedá akceptovat má Daredevil. Stejně mne něco láká na další díly. Asi to hlavně bude Tomem Hardym, ale v každém případě pokračuju. I když první série byla katastrofa. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britské Gangy New Yorku, kterým sice chybí rozmáchlá výprava a pompézní kulisy, které měl bratříček z USA, ale pořád je to za podstatně menší budget setsakramentsky odsýpající fimlařina s brilantními dialogy a chytře napsanými a typologicky dobře rozloženými postavami. Podhoubí pro další série připraveno. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledné skóre se po první sezóně vyšplhalo na pět hvězdiček, ale musím přiznat, že k tomu došlo jen díky tomu, že jsem přimhouřil obě oči nad hlavními nedostatky. Měl jsem pocit, že mají tvůrci lehké obtíže s ubíhajícím časem (Adino těhotenství), ale největším problémem pro mě byl nedostatek násilí. Pochybuji, že by se v roce 1919 v takových anglických městských čtvrtích dalo ze všech problémů jen tak vykecat. Myslím, že když se někdo rozhodne točit seriál z prostředí gangů, násilí se nevyhne, a pokud ano, bude to působit divně. Jinak Cillian Murphy umí vrhat velice ledové pohledy, do očního souboje bych se s ním dostat nechtěl. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ať pes roztrhá psa!“ Rozvětvená rodina Shelbyových si v poválečném Birminghamu hodlá udržet to své. Cesta na vrchol ovšem bolí, což si Tommy, zasažený několika válečnými šrámy na duši, moc dobře uvědomuje. Právě on (ač má staršího bratra) tahá za nitky v gangu Peaky Blinders. Chudoba, bahno, továrny, hmatatelné odrazy skončené války, ulice plné nebezpečných mafiánů, naštvaných členů IRA či čím dál vlivnějších sympatizantů komunismu. Steven Knight (sám v průmyslovém Birminghamu vyrůstal), který před 20 lety napsal atypickou lovestory Špína Londýna, ale od té doby v mých očích scénáristicky tápe, vsadil na několik antihrdinů, mě ovšem ostrovní atmosféra a zejména tempo nevtáhly. Přidal bych napětí a ubral předlouhé monologové pasáže. Rozvětvené dějové linky kamsi uhnou a už se jim nevěnujeme. Mnohé postavy tu jsou, něco stěžejního pronesou a zmizí. Další děj jen zbytečně rozmělňují. Pak je tu třeba milostná linka. U té by mě docela zajímalo, kde a jak ta obří láska vyrostla. I vykonstruovaný milostný trojúhelník tahá za uši. A když už se schyluje k finální řežbě, předchází jí srdceryvné proslovy, aby se nestalo skoro nic. Kamera, výprava s působivými exteriéry, kostýmy, to všechno šlape, ale chybí tomu šťáva i tak trochu přirozenost. Sága rodinného gangu nicméně i posledním pochybovačům ukázala velký herecký rejstřík Cilliana Murphyho. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nezvyklé a originální reálie, nevšední mafiánské prostředí, těžký britský přízvuk - to vše vytváří mix, kterému se těžko odolává. Na druhou stranu tu není tak nějak nikdo, kdo by vytvářel takové emoce, abych mu vyloženě fandil. Jasně, Kilián i figurka z Monopolů jsou super a od Annabelle se nedají oči odtrhnout, ale ty postavy nejsou tak dokonalé, jako třeba u Kmotra. Ano, není to úplně vhodné srovnání, ale pouze poukazuji na charaktery a zapamatovatelnost postav. Uvidíme, třeba se to zvedne s další sérií. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)

Reklama

Reklama