Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I warn you. I'll break your heart." "Already broken." _____________ Prvotriedna, čistokrvná gangsterka, ktorá sa na nič nehrá... Úplne čistých päť hviezd to síce nie je, ale aj napriek tomu sa jedná o skutočne kvalitnú záležitosť... Stvárnenie medzivojnového Anglicka je bezchybné, dýcha z toho perfektná dobová atmosféra a vlastne aj celkový vizuál je naozaj dychberúci, je naozaj vidno, že tvorcovia si dali obzvlášť záležať na tom, aby Peaky Blinders vyzerali autenticky... Spomedzi hercov je určite najvýraznejší práve Cillian Murphy v úlohe Tommyho Shelbyho, ale všetci ostatní ho viac ako slušne dobiehajú a skutočne som tu nenašiel nikoho, kto by svoju postavu nezahral dobre, všetky herecké výkony sú z môjho pohľadu takpovediac dokonalé... Avšak najviac zo všetkého ma tu prekvapil soundtrack, ktorý nepôsobí ani trochu dobovo a v rámci historického kontextu do tohto seriálu ani trochu nezapadá, no aj napriek tomu sa do Peaky Blinders nenahraditeľne hodí a bola by obrovská chyba nenazvať ho špičkovým. Je pre mňa neskutočne chytľavý a vždy, keď som ho v tejto sérii počul, na tvári som mal úsmev... Ale absolútna čerešnička na torte je aj tak ten typický anglický prízvuk, ktorý v dnešnej dobe môžete počuť iba v máloktorom seriáli... Dávam 8,5 cigár z 10, dúfam, že nasledujúca séria bude atakovať trochu vyššie skóre... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stylová gangsterka ze špinavého Birminghamu (z něhož tedy uvidíme víceméně jednu ulici) se teprve rozehřívá, hlavní zápletky s ukradenými vládními zbraněmi či přebíráním sázkových center nemají dostatečnou údernost a podřizují se osvětlení modu operandi gangu Peaky Blinders. Právě vybroušené, živé a nejednoznačné charaktery členů rodiny Shelbyových, které střídavě nenávidíte jako je milujete, spolu s fantastickými hereckými výkony (přízvuky :-)) a netradiční moderní hudbou dávají pádný příslib do budoucna. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série Gangů z Birminghamu jsem hodně v rozpacích, zklamala mě. Nechytlo mě téma, prakticky všechno se točí kolem sázek a rodinných záležitostí, postrádám víc akce, víc emocí a hlavně napětí. Nenašel jsem si zatím cestu ani k hlavním postavám, Cillian Murphy je bezesporu dobrej herec, ale jeho postava působí v první sérii takovým chladným, až toporným dojmem. Beru to tak, že první série byla snad jenom taková seznamovací, poslední dva díly už byly přece jenom koukatelnější a zajímavější, tak doufám, že se to přenese i do série druhé. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl celkově nějak zhodnotit 1. sérii, tak bych asi nenašel správné slovo. Zpracování dobové funguje skvěle. Herecké výkony jsou suprově. Tak nějak všechno šlape. Skoro všechno. Problém je to, že se na to nedá koukat. Mým trnem v oku je zde fakt, že scénář je dlouhý a nezáživný, a to co se dělo v šesti dílech o padesáti a více minutách by se dalo sestříhat do dvou hodinu a půl dlouhých filmů dejme tomu. Prostě, kdyby se to sestříhalo na něco zajímavého a podstatného, tak by každý díl měl dvacet minut. Je to hlavní problém u mnoha seriálů tohoto typu. V současné chvíli si nevybavím ani jeden seriál, který by měl stopáží v díle nad 50 minut a byl dokonale chytlavý a zajímavý. Stejný problém, který se nedá akceptovat má Daredevil. Stejně mne něco láká na další díly. Asi to hlavně bude Tomem Hardym, ale v každém případě pokračuju. I když první série byla katastrofa. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knight v najlepšej forme. Jeho Peaky Blinders sú špinavý, podrazácky, ľudský a atmosférický. V niektorých prípadoch sa vám dostáva špina z Birminghamu za nechty. Murphy je jednoznačne ťahúň celej série a jeho drobné nuansy veľmi umne dotvárajú jeho inak mĺkvy charakter. Sam Neill je riadne slizký ale s určitými hereckými rezervami. Poteší hlavne Annabelle Wallis. Jej Grace je skvelo napísaná, zahraná a ešte je k tomu aj po všetkých stránkach očarujúca. V zásade, ako predstavenie prostredia, hlavnej zápletky a postáv je to viac ako dostačujúce a rozhodne ma to zaujalo. Uvidíme kam sa to bude uberať, ale zatiaľ som spokojný. Emócie fungujú a hoci tomu vyslovene chýba nejaká riadna nervy drásajúca scéna je to presne ten seriál pri ktorom si treba naliať za pohárik fajnej whisky a len sa oddať tomu, čo sa odohráva pred vami na obrazovke. Za najväčší a najpozitívnejší ťahúň považujem zakomponovanie súčasnej hudby, ktorá do tých 20 rokov 20 storočia sedí ako riť na šerbel. Nick Cave, The White Stripes a Tom Waits. Dodáva to tomu strašnú noblesu. 1.séria - 80% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)
  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)

Reklama

Reklama