Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (9/10). Občas se setkávám s názory, že shlédnout seriál za co nejkratší dobu je to nejlepší, co může fanoušek udělat. Ovšem u tohoto počinu se mi dostalo pravého opaku. Mezi první sérií a touto druhou jsem si totiž dal 3/4 roku pauzu. Přineslo to ovoce jako nikdy předtím. Přestože jsem se při stisknutí tlačítka PLAY obával, že budu mít problém se na postavy napojit, tak opak byl pravdou. Na postavy jsem se dokázal naladit během pár minut a přeneslo mě to do rodiny Shelby jako nikdy předtím. Zběsilé tempo, které druhá série přinesla je zcela nekompromisní a to, co se zde událo za pouhých šest dílů by vystačilo na zvraty v jednom celém seriálu. Mám hroznou radost, že jsem konečně dokázal ocenit nezpochybnitelnou kvalitu, kterou Peaky Blinders představují a o které pořád všichni básní. Politické hašteření, šarvátky, hromady whiskey a cigaret. Není opomenuta ani romantická linka, která tomu dodává zase trochu jiný pohled. Herci jsou výborní a kvalita z tohoto počinu přímo číší. Doufám, že další série se ke kvalitě druhé alespoň přiblíží, protože tohle bude hodně těžké překonávat. Nejlepší epizoda: Episode 6 (S02E06) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhé sezóny se průměrná známka mých hodnocení vyšplhala na čtyři kousky, ale musel jsem hodně přivírat oči, protože proti té předchozí byla druhá řada citelně slabší. Jednotlivé epizody obsahovaly vždy jednu nebo dvě opravdu kvalitní scény, ale pak většinou ztratily tempo. Měl jsem taky dojem, že tvůrci nepřišli s ničím novým, dělo se vlastně opět totéž, co v první sérii, jen s jinými protivníky. Potěšila až závěrečná epizoda a fantastický Alfie Solomons v podání Toma Hardyho. 4*- ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je bohatší, rozmáchlejší, postavy uvěřitelnější. Schéma z jedničky je zachováno, jen je tu jiný nepřítel (či víc) a svou linku dostane i Poll. Finální epizoda je pak nacpaná k prasknutí a s přehledem se jedná o jednu z nejlepších všech dob. Jsem zvědavej, kam se PB pohrnou v další sérii. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii tvůrci rozšiřují ansámbl Shelbiovic famílie a logicky se zvyšuje vliv této mafiánské skvadry. První sérii už věřím, že nepřekoná žádná z dalších, tam se mi nejvíce líbilo to budování nekalého impéria. 2.série ale až na pár slabších momentů opět silná a logicky vyplývá, že se těším na sérii 3.......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně témat, z nichž ambiciózní plán expanze Peaky Blinders do Londýna nejvíc kolidoval s pomstou / atentátem záštiplného inspektora Campbella (Sam Neill – dostal, co zasloužil, neřád), na pouhých šest epizod zapříčinilo, jako by druhá sezóna skončila dřív, než pořádně začala. Ovšem tvrdý respekt (a styl) si vykutálená rodinka Shelbyovic držela pevně a nesmlouvavě. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Ke konci epizody hraje skladba „All My Tears“ od Ane Brun. (Doomcourier)
  • Během plavby lodí hraje píseň „When Under Ether“ od PJ Harvey. (Duoscop)

Reklama

Reklama