Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Recenze (477)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Pri takýchto filmoch je najdôležitejšie zarobiť a to Pacific Rim: Uprising pravdepodobne dokáže. Akčné scény boli povedzme podarené, no niekedy som mal pocit, že sledujem súboje v mestách z Lega. Ako som už spomenul, len peňažný úspech hraje rolu a asi hlavne to bude determinovať prípadnú trojku. 60 %. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně je Povstání na úrovni del Torovi jedničky, takže se ukázalo, že podobnej snímek dokáže natočit filmovej nováček stejně jako zkušenej matador. Stejně jako u prvního dílu, i u druhýho bych měl nějaký výtky, ale film jsem si v kině (ano, v kině; sledovat Pacific Rim doma je o ničem... pokud nemáte doma kino) dost užil a tak dám opět 5*. Je mi líto těch, co neuměj vypnout a prostě se bavit a nechápu, proč vůbec podobný počiny sledujou... ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

No tak nebudeme si nic nalhávat. Pacific Rim: Uprising je blbost, ale vypadá to dobře a poslední půlhodina je božská záležitost. Příběh je takový jako z průměrný FPS hry, sice tam je, ale nikoho ve vší podstatě nezajímá. Zato Roboti a mostra vypadají fajn a finální bitku jsem si užil. Takže kdo čeká něco chytrého tak nedoporučuji, ale jako odreagování docela ujde. 55% ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Přijde mi hloupý posuzovat tenhle blockbuster jinak než v rámci subžánru. A ten si definuju přesně určenou cílovkou - chlapci 8 - 12 let, velký podíl ze zisku tvoří prodej hraček, kterému film dělá reklamu, hrdinové řešící problémy pochopitelné cílové skupině, což znamená že jsou zde postavy ve věku starších sourozenců, podle mého geniální nápad spolupráce dvou lidí na řízení a boji obrovského robota s příšerami - geniální v tom, jak přesně zasahuje chlapeckou imaginaci. Film si nehraje na nic jiného, než čím je, nesnaží se oslovit diváka mimo věkovou hranici 8-12. Akce je technicky kvalitní, odlehčená a vrámci možností i originální. Oproti prvnímu dílu je zde větší důraz na asijský trh, absence dospělých, ale jinak se jedná o to samé. Divím se uživatelům, kterým se nelíbil už první film od del Tora, kteří si dobrovolně pustí tohle a následně to hejtují. To o nich ledasco vypovídá. 5* pro malé kluky a odpad pro ty ostatní, že se na to vůbec dívají. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako predchodca megalomská blbina, ktorá sa neberie tak vážne, ako prvý diel a je dokonca ešte o stupeň stupidnejšia. Najväčší problém však nastáva, ak si uvedomíte, že samotné akčné scény s príšerami sú až v záverečnej polhodinke (!). Celkovo to na mňa pôsobí “prázdno” (v rámci akcie) a skôr ako epický blockbuster mi to pripadá ako drahší netflixovský projekt, čo je v spojitosti s témou filmu zaražajúce a smutné. Určite existujú lepšie alternatívy pre ideálny popcornový kúsok, ako pokračovanie Pacific Rim ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí už mám absolútne jasno v tom, prečo sa film toľké roky odkladal, menil tvorcov, obsadenie a potýkal sa so sponzorskými problémami. Prvý diel je oproti tomuto ,,skvostu" hotové umelecké dielo. Prvá hodina je prakticky nudná rodinná dráma. Aj keď potom sa ako-tak film uvedie do koľají scifi, potenciál zostáva stratený v hlúpom scenári a klasickom klišé, kde jednotlivec, či dvojica zachraňuje celý svet. Iba dúfam, že scénka, ktorá nabáda na pokračovanie, bol iba hlúpy vtip. Jedna hviezda za CGI. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Pacific Rim: Povstání je film dle očekávání. Absolutně no-brainer akčňak, jenž plní vše co slibovali trailery, a zdařile navazuje na předchozí Pacific Rim: Útok na zemi (3***). John Boyega dostal roli skutečně šitou na tělo - i jeho zásluhou to není celé tak křečovité a smrtelně vážné jako předchozí dějství. Balanc na hranici vážně myšleného vs. komedie mi připomněl slavné Bad Boys (3***), blahé paměti, a tuhle zvláštní rovnováhu se filmu naštěstí daří držet po většinu stopáže. Škoda, že na konci se nepochopitelně sklouzává k nudné sterilitě bez kapky Kaiju tělních těkutin, a neúnosně komplikovanému množství motivů (Kaiju, Robo-Kaiju, Mega-Kaiju, Tým Jaegerů, Osamělý Jaeger, Mini-Jaeger atd). I přes slabší finále ale myslím zábavnější i serióznější film než jeho předchůdce; a třeba žánrově podobné Transformers: The Last Knight (1*) to válcuje jak nic. Poctivé 3*** ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o pokračování hlavně pro čínskej trh (což je dost vidět), to vlastně ještě dopadlo docela dobře. Biják nejlíp funguje v promakanejch akčních scénách (aspoň tady se podařilo 150 megovej rozpočet zúročit). Na ně je však nutný počkat a občas se protrpět nesmyslnym příběhem nebo dětskou partičkou, která je hlavně na začátku na přes držku (teda aspoň já nemám tyhle dětský superhrdiny rád). Zavěrečnou akční třetinu je ale fajn vidět a hlavně za ní nakonec přihazuju hodně slabou třetí hvězdu. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Koncentrace toho nejhorsiho co mi na hollywoodskych blockbusterech nejvic vadi. Jedna hvezda je za digitalni monstra, coz je zaroven jedinej duvod proc se podobnyma ptakovinama cas od casu mucim. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Blbina pre dvanásťročné deti. Z tohto filmu strašne cítiť to, že nevznikol kvôli fanúšikom alebo pre naplnenie tvorivej vízie režiséra ako to bolo pri prvom diely, ale preto, že jednotka v Číne zarobila slušné peniaze. Všetko na tomto filme je kalkul, ale keďže je to kalkul vysokorozpočtový, tak sa je aspoň na čo pozerať. Nie je to síce nič, čo by sme v posledných rokoch už mnohokrát nevideli v Transformeroch, ale remeslo je to slušné a nič tu neurážalo moju inteligenciu (čo sa o posledných Bayovkách povedať nedá). 6-/10 PS: To vážne použili vo filme trololo song (vrátane klipu)? ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Obyčejná šeď digitálních efektů, jinak tohle pokračování nemá moc co nabídnout. Jsou tam jisté snahy o humor a podobně, ale nic z toho řádně nefunguje, čili výsledek je takový nijaký. Pokud dvojku vynecháte, o nic nepřijdete, 2,5* ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

No, del Toro dokázal film skvěle držet na úrovni čistokrevné futuristické mlátičky a příliš nezabředávat do čehokoliv co by mohlo mít nějaký rušivý účinek. Tady se to povedlo tak na půl, jelikož zejména ze začátku a občas pak i v průběhu byly některé takové pokusy zcela kontraproduktivní a rušivé. Souboje s Kaiju jinak opět parádní a dokázaly vtáhnout, Boyega sympaťák a mladej Eastwood zas přesnej a topornej opak. Za mě ve finále spokojenost, po jedniččce, která se mi hodně líbila přece jenom trochu pokles kvalit ale v rámci možností stále super. Tenhle styl mě baví a jsem rád, že si s sebou nenese určité manýry podobných filmů. Šup sem s trojkou! ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Začnu komentář otázkou. Co se stane, když komerčně a filmově propadne hned první díl, a i přes to díky pošahaným investorům z Číny vznikne pokračování? Možnosti jsou dvě. Buďto se to pumpne prachama a dopadne to vynikajícně, anebo naopak se do toho můžou pumpovat prachy a stejně to dopadne blbě. Správná odpověď v tomto případě je za B. Z hovna bič uplést nejde. Demetnější, zoufalejší, nudnější ale i přes to vizuálně v pohodě. Herci na prd, a to i Boyega ale je aspoň celkem sympaťák a no a zbytek multikurního obsazení je běs. A to prosím vznikne pravděpodobně i trojka 😊 vydatný podprůměr…. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Film má trochu pomalší rozbeh, až v druhej polovici filmu sa dá na čo pozerať, nechýba chvíľa napätia, ale oproti prvému filmu to mierne zaostáva. Ale 4* si to u mňa ešte udržalo. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jsi připraven? .. Ne. A ty? .. Já taky ne! .. Tak na tři!" Bohužel, ani tyto hlášky nepomohly filmu vzdálit se od Transformerů, k nimž měla tato sci-fi mnohem blíž. než k prvnímu Del Torovu snímku. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Tak tohle...bylo....MONSTRÓZNÍ a TOTÁLNĚ BOŽÍ!! Už jsem vážně začal být skeptický díky všem těm škarohlídům a negativním recenzím. Ale pro mě zatím největší překvapení tohoto roku. Mozek sem nechal doma a šel jsem se odreagovat. A to co nastalo byla naprostá, ale naprostá ultra maxi super šleha! Roky jsem neviděl takhle skvělej akční blockbuster? Transformers? Godzilla? Rychle a zběsile? Den nezávislosti? Kdeže!!! Obří roboti natrhli prdel všem těmhle filmům, ale to tak, že je naprosto brutálně a nevybíravě zašlapali do země. Co do země....rozdrtili na prach. Ty dvě hodiny byla objektivně vzato jako 45 minut a ten spád a svižnost by mohl DeKnightovi kdejaký režisér závidět. Přiznávám, není to film pro všechny, ale je to naprostá geekovská extáze. Obří roboti se řežou mezi sebou. Pak se ještě řežou s obrovskejma obludama....splněnej dětskej sen. V průbehu filmu jsem se několikrát přistihl když kamarádovi nahlas říkám - ježis to je naprosto boží!! Boží!! Božíí! Neskutečně jsem se bavil a naprosto nechápu ty komenty. Jestli někdo čekal nějakou hlubokou myšlenku s poselstvím tak těžce pohořel. Ten film se naprosto nebere vážně a je to bomba. Jen musíte přistoupit na jeho hru. Což samozřejmě český divák, který je specialista na rejpání a vyhledávání problémů a kterému stačí k životu Ulice a Ordinace udělat nechce. Jednička byla super. Ale tohle..Tohle je prostě naprostá ultracool bomba!!! Za mě v daném žánru 90% a ať se jdou všichni klouzat!!! Já bych tak chtěl být pilotem Jaegru...fňuk... ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

1. Ak by vo filme nebol jeden jediný rozhovor, idem s hodnotením možno i nahor, 2. Boyega je ultra nesympatický "herec", 3. Scott na otca nemá ani náhodou. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington ml. aka Dwayne Johnson, vzhľadom na fakt, že sa postupne objavuje v troch filmoch za rok si tentokrát zobral na mušku pozemské záležitosti z inej dimenzie a vesmír prenechal na tento rok Han Solovi. Ako sa od pokračovania a najmä od takéhoto typu filmu dalo očakávať, tvorcovia pripravili veľa hrdinstva, takmer žiadnu chémiu medzi postavami, (aj keď ovládanie robotov je na prepojení postáv založené), jednoduché dialógy, ešte viacej akcie a CGI, celkom slušné prepojenie s prvým dielom a nie až tak zníženú kvalitu oproti predchodcovi. Povedal by som, že to bolo dosť tesné, aj keď tí kadeti, ktorí fungujú najmä ako záchrana na poslednú chvíľu je také prvoplánové, ale prvý diel mal aspoň závan miernej originality niečoho nového. Stále ale lepšie ako poslední Transformeri. 6/10. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama