Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Sám se divím, jak se mi film relativně líbil, když přihlédneme k tomu, že ho natočil Sebechlebský, který si na těch nejhorších seriálech, co točil, řemeslo opravdu neprocvičil a napsal ho Viewegh ve svém období před nemocí, kdy už opravdu nepsal tak jiskrně, jak kdysi. Zkrátka některé obecné pravdy o vztazích snímek přinese, ale spousta situací, jak píší ostatní, vede do slepé uličky. Velmi se mi líbila hudba od Jana Maxiána. PS nemůžu nenapsat vzkaz některým svým oblíbeným uživatelům: Co bychom v hlavním vysílacím čase od ČT chtěli? No to nejlepší. :o) A pokud nebudeme brát naše sledování a hodnocení vážně, nemusíme to dělat vůbec. "Nadhled" s tím nemá co dělat - buďto se mi něco líbí, nebo nelíbí, podle toho to ohodnotím, komentuju a hotovo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Odskok od hororu do českých luhů a hájů. Důvod ? Přítulkyně a kompromis. Jak už napovídá samotnej název tak je to film o lásce v různých podobách. I přesto že tu je tu láska hlavním pojítkem tak překvapivě nejde o žádnou slaďárnu což je víc než sympatický. Navíc ta moje slabost pro Barboru Polákovou. Mě tenhle film určitě neurazil. A nakonec hláška filmu : Jak to jde ??? Jako když sereš a nejde to !!! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Viewegh by měl beze srandy uvažovat o změně profese. Na druhou stranu bych tenhle televizní projekt úplně nezavrhoval. I když nevím, zda je to zásluhou herců nebo režiséra, umně zahladit poměrně bezobsažný děj. Motivace postav jsou minimálně diskutabilní, leckteré scény postrádají smysl, podstatu. Je tu ale Barbora Poláková v roli rozmazleného pacienta, té patří ta dietní třetí hvězda!! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Láska má mnoho podob a dá se definovat mnoha způsoby. Ovšem, tyto způsoby, které nám představil Michal Viewegh byly příliš ploché a promitivní. Nechtělo se mi ani nad osudy jednotlivých párů přemýšlet. Jediný, kdo mi přišel normální byli Květa Fialová a Jan Skopeček, ale u nich za to samozřejmě mohly životní zkušenosti. Všichni ostatní mi přišli jako idioti, kteří se plácali v tom, do čeho se sami vlastní vinou dostali a některým to snad i vyhovovalo. Bohužel jsem se s nikým nedokázala stotožnit, protože to vypadalo jako bych si pročítala nějakou vztahovou encyklopedii nebo listovala v příručce. Hudební doprovod dalekosáhle předčil děj televizního filmu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Na scénáři je vidět faktor Viewegh jako spisovatel. Hromada postav, která se ale na takto krátkém poli nedokáže pořádně rozvíjet, a vše tak zůstává jen hodně na povrchu. Kolikrát jsem měl také pocit, že střihač musel vystřihnout snad 40 minut filmu, podle toho jak se skákalo v ději. Těch necelých 80 minut je tu zatraceně málo, tohle měl být spíše seriál. Náběh na českou Lásku nebeskou tak zůstává spíše v rovině pokusu, který nikterak neurazí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v ulicích Brna, v nákupní galerii Vaňkovka, v Kajot aréně, na Brněnské přehradě a v Náměšti nad Oslavou. (DecentFellow)
  • Spisovatel Michal Viewegh si ve filmu zahrál sám sebe, a to ve scéně ke konci filmu, kde měl autogramiádu své knížky v nákupním centru. (lofa)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama