Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lucifer povýšil, ale fakt tu práci chce? Chloe se chystá pověsit odznak na hřebík a z Amenadiela bude policajt. Kdo ví, co dalšího se ještě semele. (Netflix)

Recenze (41)

Hapretor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně zbytečné a hodně nudné ... vše by se vešlo do jednoho dvouhodinového filmu a bylo by to záživnější ... strašnej patos a vtip nikde ... počáteční série byly strašná blbost, ale charisma Tom Ellise, krásné ženy, vtipy na každém kroku, skvěle zahrané role, vtipné zápletky ... to vše mě prostě přinutilo koukat ... zde jsem usínal a zoufale ze zvědavosti čekal na konec ... kdybych to rovnou přetočil ... o nic bych nepřišel ... což se o předchozích sériích rozhodně říct nedá ... škoda ... ale jde se dál ... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme tu finálnu sériu Lucíka, ktorá bohužiaľ patrí za mňa asi k najhorším ak nerátam posledné dve časti, ktoré to vytiahli. Väčšinu času sa riešia prízemné veci, nadprirodzeno sa vytratilo skoro úplne a stala sa z toho až príliš veľká telenovela. Ja som si však Luciho zamiloval od prvej časti, a tak som si túto cestu užíval až dokonca a aj napriek hore spomínanému som si užil aj poslednú sériu, ktorá bola, hlavne teda vďaka koncu, dôstojným rozlúčením. Celá táto partička bude extrémne chýbať, dúfam, že Toma uvidíme vo viacej rolách a na koniec mi neostáva nič iné, len sa tešiť na to, ako si túto jazdu s Luciferom dám ešte raz. ()

Reklama

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný konec jednoho krásného příběhu. Děr je v něm sice jak v cedníku, ale upřímně nechápu, jak zrovna to může být cílem kritiky, když je logika to poslední, na čem tahle limonáda stála. Naopak středobodem byly vždycky sympatické charismatické postavy, silná ústřední romance, odlehčená atmosféra a nadhled. A všechny tyhle trumfy si Lucifer s grácií uchoval až do konce. Koncepčně poslední série sice hodila menší výhybku a krimi prvek je téměř zcela zazděn, jsem za to však rád, protože nechá postavy a jejich vztahy pořádně dýchat a všichni se tak uspokojivě dostanou do svého konce. Zároveň se dočkáme několika skvěle vymyšlených emočních vrcholů a celý ústřední vztah ve finále opíše krásný kruh. Celý námět poslední řady je sice dost diskutabilní a přináší s sebou řadu neduhů, zvlášť, když dojde na vysvětlování - proč Amenadiel mohl dál chodit na Zemi a Lucifer ne - ale stejně…jakmile došlo na tu poslední tečku a spustili My Chemical Romance, vyplavila se ze mě nadpozemská dávka endorfinů. Jsem moc rád, že jsem si celý tenhle příběh prožil a nemůžu se dočkat, až ho prožiju znovu. What is it you truly desire? ()

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6,5/10. Pořád si stojím za tím, že Lucifer měl skončit kolem čtvrté série a vše poté už působí zkrátka navíc. Pořád to má svůj šarm, sympatické postavy, solidní produkční zázemí, zábavné dialogy a sem tam prosakují (překvapivě) zajímavé témata... a určitě se jedná o mírné zlepšení oproti řadě předchozí. To však nemění nic na skutečnosti, že se tvůrci x-epizod stále točí v kruhu, dělají z očividných věcí dlouhodobá tajemství, sází mnohem více na patos a klišé než kdykoliv dřív a předhazují do už tak uloudaného příběhu komplikace, které působí zbytečně a scénáristicky vyumělkovaně. Samotná rozlučka však umí dojmout, dostaví se pocit zadostiučinění a člověk si uvědomí, že mu to přeci jen bude po těch letech chybět. Takže v rámci možností fajn... jen to mělo přijít dříve a nesnažit se o komplexnost, která k téhle show stejně nikdy neseděla. Mimochodem Amenadiel s Danem jsou MVP celé řady. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na to říct... Každý příběh musí jednou skončit, ale Lucifer by podle mě snad mohl ještě chvíli trýznit jedno policejní oddělení ve slunném L.A.! Bohužel mě moc mrzí, že to hlavní nosné téma v sérii je poměrně problematické - cestování v čase je fenomén a já jsem na něj vysazený. Tvůrci úplně ignorovali butterfly effect, který by následně nastat prostě musel. A poznat svoje rodiče, s tím, že jim o sobě řekneš, je snad jedno z prvních pravidel na nějaký příručce?! Moc jsem se těšil na to, že se zase ve větším množství vrátí mě oblíbená Eve, ano je tady (ba i s Adamem :/), ale nemá už tu svoji parádní trhlost, a aby se tak dlouho zaměřovali na její vztah s Mazikeen... Co výborně vyšlo, je tah s Danem aka Detective Douche! Zkrátka perfektní začlenění do příběhu, vynikají cesta za vykoupením.. Samotný závěr byl vynikající, skvělá emoční hloubka. Prostě tohle jsme si po těch letech zasloužili dostat. Nevím no, říkám si, že to na mě působí, jakoby tvůrci měli napsaný závěr, věděli jak k němu dojít, ale bylo to zatraceně málo materiálu, a tak připsali linku s Rory... Ale za to finále smekám, slzy nepřestávají téct! Lucifer paráda, Dan dostal nádherný závěr a ta závěrečná Chloe.. Byla to radost ty roky sledovat! 80% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kde se Daniel (Kevin Alejandro) zlobí na Maze (Lesley-Ann Brandt), že ho nevidí a neslyší, si můžeme všimnout detailu, kde se Danovi postupně skrývá (ořezává) hlava za výtah kvůli digitálnímu přidání jeho postavy (pomocí techniky jménem green-screen). (orionn12)

Reklama

Reklama