Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Dobrej, dobrej tvl to je jako nějakéj predatorwestern. A jak mu borec vymontuje ty hlasivky, no tak to mi ho teda vyndej :-) ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

Být to o půlhoďky kratší, bylo by to na 5*, ale kvůli přehnaný délce je to strašně nevyváženej film se spoustou hluchejch míst a hodně kolísající atmosférou...prostřední část filmu to zkrátka pro svojí zbytečnost a natahovanost celkem zabíjí a je snad i lepší ji přeskočit (nutkání tam bylo) :-D Každopádně poslední třetina filmu to pro svojí surovou a zdánlivě beznadějnou atmosféru dost zachrání. ()

Colomba666 

všechny recenze uživatele

Výborný film, až mne skoro mrzí, že nemohu dát plný počet, ale na to by tam muselo být trošku více napětí a lekaček. Odhlédnu-li od této maličkosti, jedná se bezesporu o jeden z nejlepších uvěřitelných hororů, které kdy byly natočeny. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Dobrá akce, rychlá a úderná, než se nadějete, má v sobě někdo šíp a na zemi leží křídovej indián. Možná trochu vleklé a ten konec je takovej, neslanej, jinak ovšem slušný. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný a zatraceně dobrý horor to se musí nechat...! Ten konec stál za to... Njn takhle to nějak dopadne, když se indiáni změní v kanibali a je vymalováno... ()

babuška 

všechny recenze uživatele

má to dost hustou atmošku, no vono když je hlad, samantha je pěkná, tak proč si nedat deset deka šunkovýho bez šlupky, krve tak akorát, kurt furt umí, jo za mně jo,4/75% ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanda westernů a hororů mě tento kousek vcelku nadchl. Jak někteří tvrdí první polovina je možná trochu pomalejší, ale to ji neubírá na kvalitě. Po celou dobu mě držela v napětí a zvyšovala mé očekávání na ostřejší závěr. ()

Mykie 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. která z mixu westernu a hororu tříská maximum. Rozjezd je pomalejší a zabírá celé dvě třetiny filmu, ale o to více v této části vyniknou výborné výkony herců a jednotlivé postavy si oblíbíte tak, že poslední třetina až fyzicky bolí. Závěrečný masakr tak díky pečlivému budování citových vazeb drtí koule. Kanibalové jsou pak pojatí velmi originálně, jsou odporní, hnusní a až nelidsky krutí. Jeden z nejlepších filmů tohoto roku. ()

Essential 

všechny recenze uživatele

Považujem sa za veľmi, veeeeeľmi, veeeeeeeeeeeeeeeeeeľmi trpezlivého diváka, ale toto skrátka neberiem. "Prvých" 90 minút, kde sa tento ( trailerom prezentovaný ako nadmierne brutálny a charizmatický ) western vlečie super extra mega giga dlho, by sa možno dalo aj odpusiť, ak by došlo k toľko očakávanemu gulervúcemu záveru, ktorý však nikdy nepríde a navyše ak máte aspoň minimálnu schopnosť napočítať do 12, tak ostanete ako obarení, keď sa zrazu zotmie a nebehnú záverečné titulky... 132 minút ukrutnej nudy. Len za tie známe ksichty - 44% ()

Dakan6 

všechny recenze uživatele

Ale proč néé, možná zbytečně dlouhé, ale zas chuťovka tipu western-horor (navíc velmi povedeného), to se jen tak nevidí..závěr se neskutečně povedl ()

Melandor 

všechny recenze uživatele

Nikterak složitá zápletka, vývoj příběhu předvídatelný a slušela by mu trochu kratší stopáž ALE (velice velké ALE) to všechno vynahrazuje - skvělý casting a velice dobře napsané postavy, takže herci opravdu mají co hrát a každý si to, dle mého názoru, náramně užival (ústřední hrdiny si prostě zamilujete a tak nějak tajně doufáte, že se z těch sraček do kterých se hrnou nějakým zázrakem dostanou) a celková někdy opravdu hororová atmosféra (divím se, že se mi ještě o kanibalech nezdálo). Vzhledem k tomu, že se podobných filmů zase tolik netočí, tak je to opravdu povinnost pro každého fanouška westernu, ačkoliv v tomhle případě lehce netradičního. Když se ještě zváží poměr cena a výsledek tak je to náramně podařený počin. Malá rada na závěr: slabší povahy si nachystají tlačítlo 5s vpřed, ale není toho zase tolik :-) ()

DeRoyce 

všechny recenze uživatele

viz Cervenak. Celkovy dojem 3* Ctvrta hvezda za prijemny zpracovani postav i vykresleni chatakteru hlavni ctyrky souputniku.. ()

Jirka83 

všechny recenze uživatele

Parádní western, u kterého jsem si fakt užíval toho, že se tam postavy chovaly normálně a ne jako idioti.. Je to asi umocněné tím, že jsem posledních pár dní viděl sérii špatných "hororů" (kde to je asi normální?). Film chytl hned zezačátku a tempo si držel celou dobu. Po finále, které (i když jsem to trochu čekal) moc neshodilo budovanou atmosféru dávám pětku; příjemný film, příjemné postavy, nedebilní scénář = výborná zábava. ()

PanPopleta 

všechny recenze uživatele

Komentátoři typu: "První hodinu nuda a pak se konečně něco děje" ať si jdou zmačknout Power Rangers nebo fail compilation na youtube, protože na víc nemají. V tomto filmu se samozřejmě něco dělo od první do poslední vteřiny a ani jedna tam nebyla navíc. Velmi dobrý film, který je schopen se lehce otřít i např. o Pulp Fiction a tak...že ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

Takhle. Do 65 minuty nuda, nuda a nuda. Film, kterému bych dal maximálně 2 hvězdičky. Po 65 minutě začíná to opravdové peklo. A je to parádní. Za 5 hvězd. Hutná atmosféra, fantastický nápady u kanibalů, krev. No celkem tedy na rozmezí 3-4 hvězd, nakonec jsem se přiklonil k pozitivnějšímu hodnocení. ()

Henry 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení ostatních uživatelů, hodnotících tento film většinou 4*, mám pocit, že jsem viděl úplně jiný film. Raději si to zkontroluji podle herců...a ne, je to ten stejný film. Ten film, kterému bych mohl dát tak maximálně 3*, ale to by musel trvat minimálně o hodinu méně. Nuda, nuda, nuda. Zase špatné označení žánru-ne, horor to opravdu není. A taky někdo špatně napsal do obsahu akční thriller-ne, ten to opravdu taky není. Teda pokud nepřijde někomu akční dvouhodinové kulhání po pouštích divokého západu při kterém se lautr nic neděje. Pozor SPOILER! Jediná jakž takž akce je na úplném konci, kdy jeden chromý, dehydrovaný a unavený kovboj vystřílí jen s koltem jeskyni indiánů, kterým předtím skupina tří ozbrojených a zkušených mužů dokázala způsobit jen nepatrné ztráty. Konec SPOILERu! Prostě taková nudná westernová pohádková road movie, která by si zasloužila tak 1*. Tu druhou jsem přidal jenom proto, že se v tomto filmu nezpívá ;-) ()

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama