Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (399)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Více akce, méně keců a konečně taky sexy. Takový je nový Hitman. Zatímco kritici si na filmu smlsli po velkém (film získal pouhých 8% na Rotten Tomatoes a 29% na metacritic), já jsem se zaradovala, že je tu po dlouhé době (čti: od Riddicka z roku 2013) konečně akční pecka, která se soustředí více na akci a méně na prázdné dialogy a tlachání o tom, kdo je tu větší padouch a kdo ovládne svět (čti: Gotham, Jupiter vychází a nespočet dalších)... A tak zatímco se "filmoví odborníci" předhánějí v tom, kdo ve filmu nalezne více nesmyslů, já se budu dále kochat nad touto oslnivou glorifikací násilí s dechberoucí kamerou a přepychovými futuristickými záběry. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Niekedy ten Hollywood vážne nechápem! Ok, v roku 2007 natočím prvý pokus o filmového Hitmana. No diváci šomrú, kritika film strhá, nevrátia sa mi milióny ktoré so do filmu investoval a tak namiesto toho, aby som sa do budúcna snažil použiť z chýb, tak o osem rokov povolám k druhému pokusu o Hitmana zase toho istého scenáristu, ktorý mi už skazil prvý film, ďalšieho neskúseného režiséra a naivne dúfam, že budem mať úspech? Navyše, keď to opäť s hernou predlohou nemá takmer nič spoločné okrem ikonického výzoru ústrednej postavy s plešatou hlavou a oblekom s červenou kravatou?! A to podotýkam, že nie som fanda Hitmana, hral som asi tak jednu hru nejakých päť minút, aj to ešte na Playstation 2, no to, že s ňou má pramálo spoločné je mi zrejmé po prvej minúty filmu. Nuž, na rozdiel od hollywoodskych producentov by aj slepý videl, že to takto ani po druhý krát fungovať nemôže a prekvapivo ani nefunguje. Hitman tak zas a znova svojou nekvalitou naštve okrem bežných divákov a kritiky, aj jeho herných fanúšikov. Agent 47 síce na prvý pohľad má všetko čo podobný B-éčkový akčný výplach má mať. Je dostatočne akčný, videoklipovo nastrihaný a prepálený. V rámci takej guilty pleasure zábavky je prvá polhodinka celkom stráviteľná, no aj napriek kratšej, deväťdesiatminútovej stopáži po nej film rapídne povoľuje a už na seba nabaľuje iba čoraz dementnejšie scény, zvraty pri ktorých sa z postáv stávajú takmer Terminátori a čoraz prestrelenejšie situácie, kde len dúfate, že sa to ďalej stupňovať už nebude. Nuž, bude a s každou pribúdajúcou sekundou je z Agenta 47 čoraz tupejší akčňák, kde vás nezaujíma ani jedna postava a aj z potenciálne ako tak pútavejších akčných scén nedokáže strnulá réžia nič vyťažiť (napríklad také zahákovanie auta na križovatke). Keď medzitým všetkým dochádza k situáciám typu „sorry, kým si spal, tak som ti rozobrala zbraň na malé kúsky, pretože keď nemôžem spať rozoberám veci .... tak teraz chvíľu bojuj holými rukami aj keď nám ide o život“ alebo riešeniu situácie tým, že dievčinu uviažem v helikoptére, s ktorou v plnej rýchlosti narazí do budovy, aby som jej pomohol, tak neostáva nič iné iba sa chytať za hlavu, či tieto scénky (ehm, takmer všetkými nenávidený) scenárista Skip Woods skutočne môže myslieť vážne. Rupert Friend síce v roli agenta pôsobí celkom okej, no absolútne nefunguje chémia medzi ním a totálne nevýraznou Hannah Ware a tak celý Agent 47 po prvej polhodinke už svojou dementnosťou skôr otravuje, než by akokoľvek bavil. Dúfam, že o pár rokov nenapadne nikoho tretí pokus ako oživiť túto značku s rovnakým scenáristom a ďalším priemerných režisérom. Už vážne stačilo! To radšej nech tie milióny obviažu červenou kravatou a spláchnu do hajzlu, efekt a ich „návratnosť“ bude podobná. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Jako skoro bych řekl, že to byla sračka, protože to vlastně i sračka je, ale má to svoje ale: 1) Je to krátký! Hurá. 2) Má to jednu celkem dobrou videoherní sekvenci ("vyhýbej se kamerám"). 3) Kretschmann má skvělej hlas, ale o to horší a hůř napsanou roli. Jinak je to fakticky totální vymejvárna mozku, kterou snad asi netřeba nějak rozpitvávat. Prostě přitažený za vlasy, co se příběhu týče, přitažený za ocas, co se akce týče, tahá to i chlupy na nohou, co se charakterů týče, a logiku to cestou od hry k filmu ztratilo někde ve fázi "uděláme Hitman movie, kde to bude mít s herní předlohou společný jen to tetování na hlavě". Hurá. Ale pokud je člověk zrovna v náladě, kdy ho nějaká s prominutím pýčovina nerozhodí, dá se to díky příjemný stopáži i zkouknout. Hurá. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem tragédii, dostal jsem tragédii. Se scenáristou Skipem Woodsem (první Hitman, X-Men Origins: Wolverine, Smrtonosná past 5, Arnieho Sabotáž...) je to prostě nadmíru jednoduché. Vypadl z něj totiž další tupý akčňák, ve kterém vás nezajímá nikdo a nic a doufáte tudíž v jediné – co nejkratší stopáž. Agent 47 má naštěstí jen 96 minut. I tak se ale jen budete chytat za hlavu, protože Woods vymýšlí jednu kokotinu za druhou a nestydí se přitom okatě vykrádat Terminátora, Bournea a další žánrové klasiky. Chvílemi potěší snaha o to, budovat některé scény jako herní levely (musíš se tady vyhnout všem kamerám atd.). Když se v nich ale pohybuje totálně marné obsazení a akce vlastně nudí stejně jako kostrbaté dialogy, je to dost k ničemu. Tak nashle za dalších 8 let, Skipe! (4/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hitman 47 je poctivou urážkou akčního žánru. V akčních filmech toho odpouštím spousta, ale druhořadou akci s epileptickým střihem a příšerným CGI připomínající SyFy produkci hodlám vřele ignorovat. Špatné v každém ohledu : slabý příběh, nesympatické dřevo v hlavní roli, unylý vizuál i prostředí, minimum spojitosti s hrou ( Žádný Stealth) a spousta akce, která je jak nechutně prostříhaná tak i nechutně umělá ( Při výbuchu neslyšíme výbuch, při zlomení vazu neslyšíme křupnutí), tak taková drzost v dnešní době akorát člověka rozčílí a donutí jej provést nekalé věci. Trailer výživnější než samotný film. 1*, že jsem film viděl doma a né v kině. Alexsander Bach by si měl podat ruce s Megatonem a povinně sledovat Východní akční filmy. Blé ještě teď se mi točí hlava. 25% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Singapure. (Laslo)
  • V Singapure jazdia autá po ľavej strane a autá majú tým pádom volanty na strane pravej. Po príchode do Singapuru však hlavní hrdinovia a rovnako aj ich prenasledovatelia majú autá s volantmi na strane ľavej. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama