Reklama

Reklama

Symfonie strachu

  • Česko Grand Piano (festivalový název) (více)
Trailer 1
Thriller / Mysteriózní
Španělsko / USA, 2013, 90 min

Režie:

Eugenio Mira

Scénář:

Damien Chazelle

Kamera:

Unax Mendía

Hudba:

Víctor Reyes

Hrají:

Elijah Wood, John Cusack, Allen Leech, Kerry Bishé, Dee Wallace, Tamsin Egerton, Alex Winter, Don McManus, Julius Cotter, Eric Goode, Jim Arnold, Jack Taylor (více)
(další profese)

Tom Selznick (Elijah Wood), nejtalentovanější klavírista své generace, přestal vystupovat na veřejnosti kvůli velké trémě před publikem. Po pětileté pauze, které předcházelo katastrofální selhání na pódiu, se znovu objeví na dlouho očekávaném koncertu v Chicagu, aby zahrál tzv. nezahratelnou část v sonátě “La Cinquetta". V přeplněném sálu před očima dychtivého publika Tom najde zprávu napsanou na okraji notového sešitu: "Zahraj jednu špatnou notu a zemřeš." Nesmí odejít od klavíru, ale musí se dopátrat motivu anonymního odstřelovače a hledat pomoc bez toho, aby to někdo zjistil... (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (108)

Honzek 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní drama s prvky thrilleru - to zase není tak divné, ale zasazení do kulis divadla, kde se odehrává koncert na piano, to už je jiná. Ve snímku jde především o to, zahrát skladbu, která je ne-zahratelná a u toho se pokusit rozluštit záhadu, zachránit manželku a všechno přežít. Co dodat, nečekaně dobrý film, ve kterém se toho sice moc nenamluví, ale i tak je to parádní koukání o kterém bych moc nechtěl vyzrazovat. Stopáž celému filmu svědčí stejně jako Elijah Wood v hlavní roli a já se hodně bavil. Palec nahoru. ()

Whannell 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to dobře, kamera skvělá, celkově to diváka baví. Co je ale dost silný nedostatek - zvlášť u takovéhoto filmu - nedokonalý scénář. Scénaristovi to asi všechno nějak zaklaplo a sedí, ale u mě osobně je několik věcí nevyjasněných, hlavně ohledně Cusackovi postavy. Ta by si mimochodem zasloužila buď mnohem větší dokreslení, nebo mimoobrazovou roli, o které bychom nevěděli VŮBEC NIC. Jinak Frodo v pohodě, ale Pytlíka ve tváři mu nikdo nikdy neodpáře a napětí po celou dobu Mira zvládá víc než obstojně. Navíc je to dost krátké, takže se vám to ani nemusí líbit, aby to uteklo. 70% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý náměť, jehož provedení ale s přibývajícími minutami stále více sklouzává k parodii a který by dopadl mnohem lépe jako krátkometrážní film. (Následuje drobný spoiler.) Takže slavnému klavíristovi někdo popíše noty, běhá mu po těle červeným laserem, baví se s ním přes naslouchátko v uchu, nechá ho odejít z jeviště. A to vše během koncertu, který sledují stovky lidí. A nikdo si ničeho divného nevšimne. Vážně? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Španielsky režisér Eugenio Mira si pozrel Schumacherov snímok "Telefónnna búdka" (Phone Booth), zavolal hobitovi Elijahovi Woodovi, obliekol ho do smokingu, posadil za klavír a začal točiť nehorázne napínavý, coolový, tajomný, mysteriózny thriller. Mne sa to však zdalo celé akési prvoplánové, neoriginálne a do značnej miery aj poriadne nudné. Nie som zrovna priaznivec klavírnych koncertov, takže počúvať viac ako hodinu v jednom kuse bušenie do klavíra bolo pre mňa takmer neznesiteľné. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale ja filmu "Symfónia strachu" (Grand Piano) viac ako dve hviezdičky veru nedám. ** ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood táhne tento napínavý thriller, který bohužel neustojí své zakončení zcela se ctí, ovšem stále jde o zajímavý experiment, který z celkem velké části vychází zejména díky netradičnímu prostředí a napínavě rozjetému příběhu, který se bohužel na konci tvůrcům trošku rozpadne pod rukama, díky čemuž se film do zlatého fondu kinematografie nezapíše, ale už kvůli pár napínavým momentům spojených s hudbou stojí za to se na film podívat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Hudbu nahráli čeští hudebníci, konkrétně pražské hudební studio Ve Smečkách. (kriplozoik)
  • Během omezeného uvedení v kinech byl film promítán pouze na jednom místě v New Yorku – Quad Cinema, což bylo první newyorské multikino otevřené v roce 1972. (Johnny.ARN)
  • Jméno postavy Johna Cusacka (Clem) není během filmu zmíněno a je odhaleno až v závěrečných titulcích. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama