Reklama

Reklama

Symfonie strachu

  • Česko Grand Piano (festivalový název) (více)
Trailer 1
Thriller / Mysteriózní
Španělsko / USA, 2013, 90 min

Režie:

Eugenio Mira

Scénář:

Damien Chazelle

Kamera:

Unax Mendía

Hudba:

Víctor Reyes

Hrají:

Elijah Wood, John Cusack, Allen Leech, Kerry Bishé, Dee Wallace, Tamsin Egerton, Alex Winter, Don McManus, Julius Cotter, Eric Goode, Jim Arnold, Jack Taylor (více)
(další profese)

Tom Selznick (Elijah Wood), nejtalentovanější klavírista své generace, přestal vystupovat na veřejnosti kvůli velké trémě před publikem. Po pětileté pauze, které předcházelo katastrofální selhání na pódiu, se znovu objeví na dlouho očekávaném koncertu v Chicagu, aby zahrál tzv. nezahratelnou část v sonátě “La Cinquetta". V přeplněném sálu před očima dychtivého publika Tom najde zprávu napsanou na okraji notového sešitu: "Zahraj jednu špatnou notu a zemřeš." Nesmí odejít od klavíru, ale musí se dopátrat motivu anonymního odstřelovače a hledat pomoc bez toho, aby to někdo zjistil... (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (108)

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký trilerík, kde zaujme predovšetkým nápad a pekná hudba. No nič viac. Navyše sa tu dejú rôzne podivnosti, ktoré s realitou nemajú nič spoločné. To už som si radšej mohol pustiť Marvela. Ani psychický tlak záporáka na hlavnú postavu nebol bohviečo, čo prispelo len k priemernej atmosfére. Našťastie je tu nasadené rýchle tempo, takže to zbehlo pomerne rýchlo. Podpriemer. 40/100 ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru šlo lehce usuzovat, že se budeme pohybovat na úrovni béčkového thrilleru. Průběh filmu už mne jen v tomto utvrdil. Netvrdím ale, že jsem se nebavil. Rozhodně originální příběh, toho si cením. To zpracování už trochu pokulhávalo, ale na ten průměr to stále je ocenitelné. Elijah Wood se do role dokonale hodil, chudák John Cusack si zahrál jen pár minutek a pak se rozbil o piáno. Také zajímavé, že ubohého snipera pád zbrzdí klavír a zemře, kdežto malý Frodo dopadne "natvrdo" a odejde jen se zlomenou nohou, asi osud. Osudově dávám 50% ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní drama s prvky thrilleru - to zase není tak divné, ale zasazení do kulis divadla, kde se odehrává koncert na piano, to už je jiná. Ve snímku jde především o to, zahrát skladbu, která je ne-zahratelná a u toho se pokusit rozluštit záhadu, zachránit manželku a všechno přežít. Co dodat, nečekaně dobrý film, ve kterém se toho sice moc nenamluví, ale i tak je to parádní koukání o kterém bych moc nechtěl vyzrazovat. Stopáž celému filmu svědčí stejně jako Elijah Wood v hlavní roli a já se hodně bavil. Palec nahoru. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý náměť, jehož provedení ale s přibývajícími minutami stále více sklouzává k parodii a který by dopadl mnohem lépe jako krátkometrážní film. (Následuje drobný spoiler.) Takže slavnému klavíristovi někdo popíše noty, běhá mu po těle červeným laserem, baví se s ním přes naslouchátko v uchu, nechá ho odejít z jeviště. A to vše během koncertu, který sledují stovky lidí. A nikdo si ničeho divného nevšimne. Vážně? ()

Flaveus 

všechny recenze uživatele

Škoda, velmi zajímavý námět, ale jen průměrně zpracovaný. Přitom s kvalitnějším scénářem a prodloužením filmu by se dalo dosáhnout mnohem napínavější atmosféry a větší propracovanosti postav. Zejména když se blíží konec filmu, je to vidět, jak scénář slábne a film ztrácí. Takže co chybí, delší stopáž, vykreslenost osob, člověk si k nim jen těžko buduje vztah a hutnější atmosféra. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Když Tom (Elijah Wood) odejde z jeviště a schová se před diváky, laserové ukazovátko Clemovy (John Cusack) pušky by na něj nemělo mířit. (Johnny.ARN)
  • Během omezeného uvedení v kinech byl film promítán pouze na jednom místě v New Yorku – Quad Cinema, což bylo první newyorské multikino otevřené v roce 1972. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama