Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 1

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (Cinemart)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (819)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všechny cesty vedou do hajzlu. Tak maximálně. Tohle je holt ten známý problém, že když někdo natočí komedii co se opravdu povede, tak má neotřesitelný pocit, že ať příště natočí cokoliv musí to být prostě vtipné. A to je přesně případ tohohle filmu a jeho tvůrce. Jako, že Méďa byla fakt pecka o tom žádná. Tohle je bohužel jenom přehlídka ovčomrdačského, fekálního a místy opravdu trapnýho humoru kterej je sice sem tam proloženej nějakou opravdu povedenou hláškou nebo situací, ale těch je pohříchu kurevsky málo. Navíc délka je těžce přestřelená. Kdyby to mělo aspoň tempo a po 90 minutách to skončilo, tak bych zamhouřil obě oči, ale takhle prostě nemůžu dát vyšší hodnocení než dávám. Ostatně tenhle film se mi od začátku moc nezdál a ani když byla možnost jít na CSFD projekci, tak jsem do toho nešel a dobře jsem udělal. Dál je zbytečný to rozepisovat. Radši si znova pustím masakroidní Sousedy než tenhle hodně slabej odvar.40% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Příznávám, že párkrát jsem se zasmála, ale to nezachrání ten blbý pocit, když musíte sledovat jeden děsivě trapný vtip za druhým. Respektive, to, jestli považujete MacFarlanovy vtipy za trapné, záleží na vašem smyslu pro humor. Mně připadají tak na úrovni středoškoláka (ano, mužského rodu, protože spousta vtipů je sexistická a prostinká). Mně nepřijde vtipné, když má někdo sr*čku a musí si ulevit do klobouku. Největší problém mám ale s hlavním hrdinou. MacFarlane není sympatický, ani nijak dobrý herec. Což je problém, když proti němu stojí takový herecký kalibr jako Liam Neeson (vážně, i když se tu Neeson vůbec nesnaží, vždycky, když se objevil na plátně, se mi chtělo zatleskat). Hlavní hrdina Albert je hned na začátku nazván srabem - a on přesně takový je. Většinu filmu si jen stěžuje a má ze všeho nahnáno (a Divoký západ komentuje jako by ho někdo strojem časem přenesl z 21. století, což působí divně). Někomu takovému přece nemůžete fandit. 20% PS: Dodávám, že seriál Family Guy se mi líbí, takže problém nemám s MacFarlanem jako takovým, ale konkrétně s tímto filmem. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Takhle do Divokého Západu ještě nikdo nešil. MacFarlane brutálně reviduje westernovou romantiku a říká nám, co sami dobře tušíme při sledování westernů - že v té době bysme žít opravdu nechtěli. Slušných fórů je dost a rozhodně nebyly všechny vystříleny v trajlerech, herci jsou taky fajn a k tomu dvě camea roku. Osobně se mi to líbilo víc než trochu přeceňovaný TED. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Pre mňa jedno veľké prekvapenie. Nie je veľa westernových komédií a tie čo sú, tak zvyčajne za moc nestoja." Toto napísal "misterz", a ja nemôžem inak, iba súhlasiť. Ja osobne som sa pár krát fakt slušne zasmial. S hodnotením som na vážkach, no myslím že veľmi silné tri sú lepšie, ako veľmi slabé 4. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedno veľké prekvapenie. Nie je veľa westernových komédií a tie čo sú, tak zvyčajne za moc nestoja. To však nie je tento prípad, tu vám totiž táto ujetá a bláznivá vecička od začiatku až do konca nedovolí zavrieť smiechom skrivené ústa. Humor a vtipné scénky sa na vás zosypú ako krúpy počas letnej búrky a nedajú vám ani na chvíľku vydýchnuť. Či už sú to absurdné dialógy, nezmyselné situácie alebo neobvyklé chovanie sa postáv, všetko sa vždy preklopí do zábavnej roviny. Dejovo to síce možno je málinko schématické a ošumelé, to vám však počas snímku vôbec nedôjde. Na nejaké úvahy nad príbehom proste nie je čas, pretože humorná vložka tak či tak všetko zatieni a prevalcuje. O nič iné tu nejde, len o zábavu a tej je tu teda požehnane :). Kto hľadá niečo na spríjemnenie večera a zlepšenie nálady tak hor sa do toho. 85/100 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Vo filme je použitý odkaz na iný film Návrat do budúcnosti 3 (1990), kedy Dr. Brown (Christopher Lloyd) opravuje DeLorean v roku 1885. Albert (Seth MacFarlane) v jednej zo záverečných scén po nadrogovaní indiánmi spomína na svoju minulosť, kedy pri jeho promóciách vystúpil Abraham Lincoln, ktorý bol v úrade do roku 1849. Albert by teda musel mať viac ako 50 rokov, čo nemá. (Lukoh)
  • V 93. minutě, kdy Albert (Seth MacFarlane) dostane kamenem po hlavě, rotuje hlavou a tělem na druhou stranu než by tomu bylo při skutečném zásahu. (septic)
  • Natáčení probíhalo v Utahu ve městě Monument Valley a v Novém Mexiku ve městě Santa Fe. (Terva)

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama