Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA $115,103,979║Tržby Celosvetovo $132,900,000║ Dobré priame napojenie na prvý film, kde sa to na úvod porieši ručne stručne z Cobrou Kai. A po chvíli príde aj zmena prostredia, tá prospeje a nová kapitola sa Okinawe sa slušný dramatický spád. Pat Morita to zas nadmieru drží pokope z jeho dôstojným prístupom mentora. /60%/ ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Ten začátek natočili ještě na konci prvního dílu. Vubec si to nepamatuju. Ten začátek ještě jo, ale že letěli do Japonska, ne. Jednu scénu s kolem, zábradlím, červená bunda. Second place is no place. No breath, no life (Life is breathing). Iced tea. This say you lucky. Never put passion before principle. Even if win, you lose. In Okinawa, honor have no time limit. In in Okinawa, honor very serious. Never been attacked by tree. Blackhawk. Konečně si dal pásek do kalhot. Why you never write sooner? Out of respect. For husband? No, for your silence. I never marry. Tvl, to je tak deprimující! 1625. Shimpo Sensei. Karate for defense only. Not matter whos stronger. Matter whos smarter. A co když nejsem ani jedno? The best way to avoid punch no be there. Drum technique. Never keep lady waiting. Led si pamatuju. Are you arranged? I m a free agent. That just means that I m available. Kam se poděla ta blondýna z prvního dílu? I m not looking for any trouble. Maybe trouble looking for you. What can I do to ease your pain? Take me with you. Už jsem myslel, že to neřekne. Home is where you hang your hat. You win. I will fight you. Small price to pay for your honor. Mijagi already win. No matter what happen, village safe. Hele, pásek mu přišel vhod. Now to you I am dead. Your student become my teacher. I cannot hear you. I am dead to you, remember? Tak ten konec jsem rozhodně neviděl. Ale zase mi něco říká ten most. Nedovedu si to vybavit vizuálně. Pěkně jí natáhnul! Live or die? Die. Wrong. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je klasika športového karate filmu osemdesiatých rokov minulého storočia. Povinné pokračovanie. "Karate Kid 2" sa nesie v rovnakom duchu ako pôvodný film. Skúsený, japonský majster Miyagi zasväcuje mladého amerického teenagera Dannyho do umenia zvaného karate. Nestará sa len rozvoj jeho bojových schopností, ale je mu aj radcom a vzorom pri duševnom dospievaní. Presne tak ako i v prvej časti, akurát že teraz sa dej presunul do japonskej Okinawy. *** ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #11” - Po obrovském úspěchu filmu Karate Kid v roce 1984 byla jen otázka času, kdy režisér John Avildsen přijde s pokračováním. V roce 1986 přišel druhý díl, který začíná hned po finálovém turnaji, kde agresivní trenér Kreese začne ohrožovat své svěřence z Cobra Kai a dostane lekci od Miyagiho, pak se děj přesune na Okinawu, kam jede Miyagi řešit staré spory s dávným přítelem Satem. Daniel je v příběhu tak trochu jen kvůli beefu s douchem Chozenem. Od začátku filmu jsou tu některé bizardní fun facty, přítelkyně z jedničky Elisabeth Shue je z příběhu vymazána (nebyl čas pri studiu), matka Daniela je tam rovněž jen zmíněna, zápletka s Okinawou vyloženě popírá skutečnosti z jedničky (Miyagiho manželka v USA) a naivnost jedničky tu nabývá zcela nových rozměrů. Některé scény, jako ta s bouřkou nebo ten závěrečný vyhrocený fight už jsou vyloženě křeč. Ten kvalitativní propad vůči jedničce je zjevný a nebýt hlavně vtipného Miyagiho, šlo by se ještě níž. Karate Kid II má opravdu parametry klasického milkování úspěšného filmu a nic na tom nezmění ani ústřední legendární song Glory of Love od Petera Cetery. Dvojkou tahle série měla skončit. Viděno na Netflixu. 2* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Druhá část se na akci soustřeďuje ještě méně než jednička (líbilo se mi, jak už mladý Danny bezvýhradně dodržuje nekonfliktní podstatu karate). Matka i přítelkyně jsou tedy neelegantně uklizeny (čekají v restauraci :)) a přátelská dvojice učitel+žák odlétá na Okinawu, kde pozvolna nasává exotiku Miyagiho rodné vesničky, krásu tamní dívky (resp. dávné lásky) a výletním tempem směřuje k vynucenému finálnímu souboji "na život a na smrt" (jako by tomu někdo věřil), který jen zbytečně a nijak efektně dořešuje sice dávné křivdy odnášející, jinak spíše trapný tajfun. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel převážně na ostrově Oahu na Havaji a také v Los Angeles. (Grimaldi)
  • V severoamerických kinech film utržil 115,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama