Reklama

Reklama

Cheap Thrills

Trailer 1

Obsahy(1)

Zdá sa, že Craig Daniels (Pat Healy) má jeden z tých horších dní, do ktorého sa nikto nechce ráno zobudiť. V peňaženke má posledných dvadsať dolárov, niekoľko mesiacov je pozadu s nájmom a navyše ho čaká v práci namiesto povýšenia prepustenie kôli znižovaniu stavov. To by sa možno ešte dalo zvládnuť, ale doma má manželku s 15-mesačným synom, čo už problém je. Po tom, čo sa od svojho šéfa dozvie, že je prepustený, zájde popremýšľať nad svojou situáciou ''na jedno'' do ned'alekého baru, kde stretne starého kamoša Vincea (Ethan Embry), s ktorým sa nevidel už od strednej. Ako tak popíjajú, pozornosti im neunikne zabávajúci sa manželský pár, Colin (David Koechner) a Violet (Sara Paxton), ktorí veselo rozhadzujú nadmernými sumami peňazí. Ked' ich Colin pozve na pohárik a neskôr požiada, aby sa k nim i pripojili, naskytne sa im obom šanca, ako rýchlo a ľahko zbohatnúť... (sochoking)

(více)

Recenze (79)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu působí Cheap Thrills mírně povědomě - zoufalec soutěží o zvyšující se peněžní sumy podobně jako v téhle thajské hříčce, na druhou stranu je film neustále dostatečně zábavný a nadto ozvláštněný třeba tím, že zoufalci jsou tentokrát dva a soutěží i mezi sebou. Do jisté míry je to předvídatelné, diváka nestojí zrovna velké intelektuální úsilí odhalit, jaká asi bude finální stanice, ale nevadí. Zábava to je a úplný závěr je příjemně ostrý. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ČLOVĚK MUSÍ PŘIJÍT S NĚČÍM NEKONVENČNÍM. TAK JSME S VIOLET VYMYSLELI FAKT BEZKONKURENČNÍ NOC. NAJÍT PÁR LOSERŮ, DÁT JIM TROCHU PENĚZ A BAVIT SE TÍM, JAK SE PONIŽUJÍ...“ /// Na to, že to nemá ani hodinu a půl, se to kurevsky dlouho rozjíždí. Pak přichází zábava ve stylu reality šou, ve který jde vo prachy až v první řadě, a kterou už si Amíci stihli i rýmejknout. Jen tady je to jeden na jednoho, bez pravidel a se dvěma otázkama: ,,co mám udělat a za kolik“. Jednohubka s trochou (ale fakt maličko) hnusu, humoru, napětí, psychologie, s minimem překvapení… prostě laciná zábava, která možná neurazí, ale mě nějak nenadchla. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pochopím, proč vobčas mívám v obejváku nasráno. 2.) Mám jít na pařbu s Peťou Kellnerem. 3.) Thx za titule ,,santiamen“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je skvělá zkouška toho, jak daleko jsou lidé schopni zajít pro peníze, bez ohledu na kamarádství. Ústřední čtveřice výborná, černý humor solidní, atmosféra znepokojivá obzvlášť ke konci, kde se solidně přitvrdí. Velmi solidní, intenzivní zábava a překvapivě i velmi inteligentní. Doporučuji.75% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Boháči v tomhle filmu maj opravdu pěknýho koníčka. Najdou nějaký dva pošuky a dávaj jim prachy za to, aby prováděli nějaký hovadiny. Rozjíždí se to fakt zajímavě, ale postupně film upadá do stereotypu, kdy jenom čekáte, jakej další úkol si David Koechner na ně vymyslí a za kolik peněz to ty dva blbci udělaj. Ale docela to uteklo a třeba takový handlování o částku za useknutej malíček mě docela rozesmálo. Je to taková poněkud drsnější verze Blbce k večeři :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když o peníze jde až v první řadě a exekuce odvrací exekuci.. Princip Faktoru strachu tu už byl několikrát, nicméně po herecké stránce dobře ošéfované (především komediant Koechner), na svůj subžánr poměrně inteligentní a vnášející zajímavé podněty. Jaká je cenová relace lidské důstojnosti? Kde berou peníze tu moc, že obnaží špatný charakter a zároveň obrní svědomí? Cheap Thrills, Valuable Experience.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvojica známych, ktorí na seba po rokoch narazia si spolu zájde do baru, kde sa dajú do reči s excentrickým zbohatlíckym párikom. Tí im začnú dávať rôzne úlohy za prachy, no to, čo bolo zo začiatku odviazanou zábavou pri niekoľkých pohárikoch, postupom noci eskaluje do krvavého súperenia a nepríjemných činov, po ktorých už nič nebude ako predtým... Nebol to film práve podľa môjho gusta, keďže protivné a dementné správanie postáv ma zvykne vytáčať, ale niekoľko scén zabavilo, niekoľko znechutilo a všetko to napriek značnej predvídateľnosti a opozeranosti držalo pokope, takže tie 3* tomu dám. Ale pozerať to znova, tak určite hodnotím nižšie, už len kvôli viacerým otravným a primitívnym faktorom, ktoré tento počin prezentujú. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že má Craig krásnu ženu i dieťa, neprežíva najšťastnejšie obdobie. Na dome si nachádza príkaz na vysťahovanie, hrozí mu exekúcia, a aby toho nebolo málo, v práci dostáva padáka. V ten istý večer stretáva Vinca. Starého známeho, ktorého nevidel posledných päť rokov. V neďalekom bare kde popíjajú pivko, spoznávajú zvláštny manželský pár, ktorý im ponúka zaujímavý spôsob zárobku. Stačí hrať podľa ich pravidiel. No to ma poser. Spočiatku som bol ozaj skeptický. O tom, že je tento film plochou vykrádačkou rozumu, niet pochýb. Ale tá pointa premeny osobnosti. To sa len tak nevidí. Napriek tomu, že divák tušil k čomu sa v závere schyľuje, smekám klobúk pred tým, ako sa s blížiacim "koncom" menili moje pocity. Zhrnul by som to tak - najprv trápne, potom pomerne depresívne. Nuž, peniaze menia charakter. To je stará vec. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Co je člověk ochoten udělat pro peníze. Klidně i zabít kamaráda. Film k zamyšlení, řekl bych, že se to klidně může stát i ve skutečnosti. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rozhodne vôbec nie zlá vec ako režijný debut skúseného žánrového scenáristu E. L. Katza (zaujímavý Autopsy) je dokonca kvalitatívne na vyššej úrovni ako jeho scenáristické kúsky. Malý komorný skoro psycho horor decentne odľahčený o bohatom páriku ktorý si vyberie v bare dvoch stroskotancov a dáva im nechutné úlohy za určitú sumu peňazí a i keď je jasné ako to asi skončí, film je natočený veľmi pútavo a dobre zahraný. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Po skvělém thajském nářezu a solidním americkém remaku přichází další film na téma "splň úkol a dostaneš prachy". Tento kousek je trochu odlišný, ale určitě mu nechybí nápaditost. Film mě po celou svoji stopáž dokázal zaujmout, takže nemůžu hodnotit jinak než kladně. Může se to místy jevit předvídatelně, ale není to nic, co by nějak zvlášť rušilo dojem z filmu. Mužské herecké trio to zvládlo na výbornou. 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Laciná zábava je tak trochu mimo běžné koště. Nevím zda se může pokládat za komedii, nebo thriller. Je tu bohatej chlápek, který má spoustu peněz, také je v plánu rozdat a ti, kteří je chtějí, tak pro to musí něco udělat a jak je zvykem, tak se zvyšující se částkou se zvyšuje i obtížnost úkolů. Úplně mi to nesedlo, působilo to na mě až moc nerealisticky. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dost podobné téma jako na nedávno viděné 13 Sins. S tím rozdílem, že 13 Sins je čistým hororem a Cheap Thrills je thriller střihnutý komedií. Musím přiznat, že jsem se velice bavil a na závěr se dočkal hodně velkého překvapení. Kam jsou lidé schopni dojít kvůli penězům, navíc naprosto dva povahově rozdílní. Opravdu laciná zábava pro bohaté a já nemohu nic jiného než panu E. L. Katzovi sklonit poklonu. Už jen díky hereckému obsazení, které se povedlo ve všech směrech a i díky němu nás čeká daleko větší zábava .. 8/10 = 82% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další variace na úplatovo-úkolovou autodestrukci, no v tomto případě příjemně obskočenou komedií, což budiž plusovým bodem. Bohužel, na humorné stránce šlo určitě ještě zapracovat, nejlíp po anglicku, škoda je také komparzu jménem Sara Paxton. O zábavu se tedy starají v pořadí David Koechner, Pat Healy a sjetej Ethan Embry, plusem budiž taktéž moderní dubstepový šlahot v pozadí klubů, resp. apartmánku. Ale tak nakonec jo, chtěl jsem dát trojku, ale slabší čtverec pro černohumornou jednorázovku popustím, ale i tak je asi poslední povídka z tohoto lepší. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film sa začal ako zábavná komédia, aj takmer po celý čas sa tváril ako komédia, na konci sa to však zvrtne do veľmi solídnej drámy s pointou a myšlienkou na premýšľanie ako hrom. Nápad je síce skoro podobný snímkom 13: hra smrti (2006) a jeho americkému remaku, v tomto prípade je však celý film omnoho komornejší a tým pádom aj osobnejší. Ide o štýl splň a dostaneš zaplatené. Najskôr sa samozrejme začína malými srandičkami, potom sa však pritvrdzuje, až prídeme do perfektného finále a drámy. Takmer celá dejová linka je pritom humorne odľahčená, netlačí sa hneď na pílu pri každej úlohe, o to je však koniec šokujúcejší. Človeka s dobrou motiváciou neradno podceniť, môže sa to vypomstiť. Veľká spokojnosť, určite to lepšie, čo som na túto tému videl. 80/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hračky plačky. Dva kamarádi ze střední, co se pět let neviděli, se v baru připojí k zbohatlickému manželskému páru, který má v oblibě vymýšlet na své "hosty" nejrůznější úkoly a za jejich vyplnění jim zaplatí stanovenou sumu. Kámoši mají hluboko do kapsy, a tak se jim poměrně hodí návrhy podivně vyhlížejícího páru, který své zpočátku triviální sázky postupem času zvyšuje až na doraz. Ani jeden z mužů netuší, že z nevinné hry se nedá tak snadno vycouvat a vidina snadného výdělku je větší, než pud sebezáchovy. Kdyby se film nedržel v tak příkrých a často až rušivých mantinelech pofidérní absurdní komedie a udělal se z toho plnokrevný a nervy drásající horor, tak by spokojenost byla vyšší. Poměrně dlouhou dobu trvá, než dojde na úkoly, nad kterými se divákovi zvedne adrenalin, popřípadě žaludek. První polovina se drží hodně při zdi. Nedrastické úkoly moc nápadu nepobraly a jsou možná relativně zábavné, ale když se neustále to samé opakovalo, tak to nebylo nic než zásek na jednom místě. Zbohatlík v domě, i mimo něj, neustále zadával oběma soutěživým kámošům úkoly, ale o nic extrémního se nejednalo. Zadržení dechu na čas, vykonání velké potřeby v sousedovic domě, kdo vypije panáka rychleji a tak pořád dokola. Postupně se začalo přitvrzovat a dávné kamarádství šlo postupně stranou. To lepší přišlo v druhé půlce filmu, kdy šlo do tuhého a sázky se zvyšovaly ze stovek na tisíce. Ve hře byl useknutý prst anebo pojídání uhynulého psa. Ale ten hlavní silový nákop pořád ne a ne přijít. A nutno zdůraznit, že zbohatlický pár, až na jednu výjimku, nijak dvojici kamarádů neohrožoval na životě. Takže šlo jen o chamtivost naší dvojky, protože nebyl nejmenší problém prostě dům opustit a jít domů. Spousta z toho, co bylo ve filmu k vidění spíše pobavilo, než aby se jednalo o napínavý film, který se dá brát seriózně. Až v poslední třetině debutující režisér E.L.Katz odhlédl od komediálních prvků, a dostal naše dva ziskuchtivé hrdiny do vyhrocené situace. K hereckým výkonům nemám připomínek. Všichni hráli perfektně, ať už jde o maniakálního Ethan Embryho, žoviálního Davida Koechnera, racionálně uvažujícího Pat Healyho a provokativně svůdnou Saru Paxton. Nelíbil se mně rozkol filmu. Pohybovat se mezi hororem a komedií nenadchlo a k tomu šuměnková první polovina, ve které by jeden o horor nezavadil. Kdyby se víc přitlačilo na drastickou pilu, přidalo se napětí, a pár byl maličko víc "ujetější", tak by byla větší spokojenost. Takhle se jedná o už dříve v hororech použitý vzorec tentokrát v mírně pozměněné variaci, kdy se vytrestá ten, kdo se s vidinou snadného výdělku dá všanc podezřelému páru. Mně osobně se nejvíc líbily herecké výkony a solidní porce neotřelých nápadů, která však přišla za pět minut dvanáct. Mé hodnocení: 70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nejaké tie negatíva by sa našli, vo výsledku sa však celkom strácajú, pre skvele vygradovaný scenár. Tentokrát ani neprekáža že odkukaný a až po záver odhadnuteľný, pretože väčšinou sme to nevideli takto zábavné. Fakt mi vadilo, iba že SPOILER! vykadí sa, neutrie sa a krásna žena sa s ním vyspí a vie o tom. Tak určite. Koniec SPOILERu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla od začátku dost zábavná jízda, která se ve finále změní v jízdu pěkně krvavou. Jako podle plakátů, jsem čekal, že se budou sekat prsty za prachy, ale celkově to bylo fakt dost nepříjemný psycho po celou dobu, chudák pes ! Jo, prachy jsou prachy. Kurevsky sexy Sara Paxton, posouvá celý film o level výš. Hustá podívaná. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film co chci vidět znova? Ne. Film co mě rozesmál dokolen? Ne. Film který je brutální? Ne. Samé ne ale sakra tenhle film mě udržel do konce a hodně mě bavil. Film má zábavné postavy a ukazuje co je člověk schopný pro peníze. Ze začátku to začíná unyle a sázky nejsou moc úchylné, postupem času se ale schyluje i k vraždám. Film nemá moc krve ale o to moc nejde. Černý humor funguje skvěle a závěrečnej twist byl solidní. Bavil jsem se. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Postarat se dnes o rodinu není jen tak a hrozí-li vám vystěhování a navíc jste přišli i o práci, tak se není čemu divit, že pro spásu svých blízkých uděláte prakticky cokoliv. Je pravda, že u nás byste asi s úsměvem navštívili nejbližší pobočku Úřadu pro sociální zabezpečení a vyplnili patřičný formulář, ale tady nejsme v nejbohatší zemí světa, kde je sociální dávka sprostým slovem. A složitá, třeba i nezaviněná životní situace, je zejména vaším problémem. Co je lepší, je otázkou, kterou nechám bez odpovědi. Každopádně je Amerika zemí tisíce a jedné možnosti, a tak se vám nabízí další východiska z krize. Jedno z nich pak popisuje právě Cheap Thrills, staňte se hračkou znuděného milionáře a účastníkem jeho vlastní soukromé reality show. Hlavní cena – 250 000 dolarů, to už se vyplatí! Klasická povídánka o tom, čeho všeho jsme či nejsme za určitých okolností schopni, vlastně vůbec ničím nepřekvapí, zejména ne pak finálním úkolem, ale kvituji zejména absenci moralizování, byť jedno ponaučení z filmu plyne, následuje SPOILER: Chcete-li být dobrým manželem a skvělým tátou, musíte být sobecká a nemorální svině, checht ()

Reklama

Reklama