Reklama

Reklama

Armády lovců čarodějnic, bojovníci „Sekery a kříže", vedou svou válku proti hrozivému nepříteli po celá staletí a bojují s čarodějnicemi na všech místech Země. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnou čarodějnickou Královnu a ta ho s posledním dechem prokleje k věčnému životu. Navždy odtržen od své rodiny pak Kaulder tráví stovky let tím, co umí nejlépe – loví a zabíjí čarodějnice. Dnes je posledním svého druhu a prořídly i řady nadpřirozených nepřátel. Jeho příběh ani boj ale nemají konec, zlé čarodějnické síly tu stále jsou, ukryty našim zrakům. Navíc se jim konečně povedlo přivést zpět k životu svou Královnu a ta žije jedinou myšlenkou. Rozpoutat na Zemi peklo, ukončit Kaulderovu nesmrtelnost a postavit lidstvo tváří tvář zkáze. Posledního lovce čarodějnic čeká v knize jeho života epická a bojem naplněná kapitola. Bude poslední? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (510)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Pravidla moderní snénáristiky mluví jasně. Když chcete téma na dvě stránky roztáhnout do celovečerní podoby, proklejte hlavního hrdinu k životu věčnému, aby mohl v průběhu staletí zničit všechno zlo. Že to nebude úplně v souladu s životním krédem čarodějnice, která ho prokleje, není důležitý! A tak sledujeme, kterak se ztrápený a nudný Vin Nafta snaží rychle a zběsile nastartovat další debilní kolotoč! Do toho nám Michael Caine poreferuje o tom, že čarodějnice jsou všude kolem nás a že iPadem mouchu nerozmáznete (to ale každej ví, oboje). Vypotit to někdo, kdo má alespoň smysl pro humor, mohlo z toho být parádní guilty pleasure, nebo dokonce palba, která by snesla srovnání s Constantinem. Život ale, bohužel, není fér! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle se Vinu Dieselovi moc nepovedlo. Zřejmě fantasy žánr není pro něj. Ale špatné to taky nebylo, prostě tomu něco chybělo... Škoda že tam Michael Caine nemá větší roli. Vin jako neohrožený zabiják čarodějnic Kaulder se svou kletbou už 800 let chodí po Zemi. Pracuje pro řád Kříže a sekery a má své pomocníky zvané Dolany. Když starý dosluhuje, nahradí ho Elijah Wood. Spolu se svou nádhernou čarodějnickou přítelkyní v podobě Rose Leslie se vydává zabít královnu čarodějnic. Celý ten svět je sice hezky vymyšlený, ale chybí tomu nějaké to kouzlo. "Aspoň že to auto není červené." :D ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Neherec Vin Diesel a Frodo Pytlík, který nechal všechen svůj herecký talent v trilogii Pán prstenů, tak jedině z toho může vzniknout polízanice jménem Poslední lovec čarodějnic. --- Rozpočet / výdělek: $90 / 140 milionů < 1,55 > násobek rozpočtu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na tento film som čakal naozaj dlho a musím povedať, že má nesklamal. Vin Diesel je skvelý a ja mu jeho rolu skutočne beriem. Dobre sa mi na to pozeralo, film je miestami správne vtipný a správne dramatický a skŕyva aj pár prekvapení, ktoré som nepredpokladal. Okey, nemyslím si, že ide o super silný film, ale som rád, že som ho videl a viem si predstaviť pozrieť si ho aj opätovne. Vizuálne je to fajn a postavy má tiež brali. Možno je to ale proste len film, ktorý sadol mojej chuti. Ale aj to mi stačí. Hodnotenie: B ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

To snad ne, těšil jsem se na pořádnou historickou akci a dostal jsem jen dalšího Vina Naftu, který hraje celý život pořád jednu a tu samou postavu. Je úplně jedno v kterém filmu hraje, prostě všude je stejný. Dialogy jsou vycucané ze samotného dna, scénář je průhledný a předvídatelný a příběh je ještě horší než akční filmy 80 ých let., postavy se chovají jako dementi a klišé střídá klišé. Vin mumlá ještě více než kdykoliv předtím, rozumět mu je tak trochu maturita. Akce není špatná, ale nic nového to prostě není a efekty neurazí. Bohužel celkem zklamání, měl jsem opravdu co dělat, abych tuhle patlaninu dokoukal, občas jsem si myslel, že je to produkt Asylumu, ale bohužel není a tím je to ještě horší. Dal bych tomu odpad, protože tam není nic, co by zaujalo, ale alespon ty efekty nebyly špatné, tak za ně jednu hvězdu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

50% Mám rád Vinove "bokovky" ako KOKAINOVÝ KARTEL či BABYLON AD. Ale Posledný lovec je na tom horšie. Predovšetkým ide o hrozne všednú záležitosť na úrovni televízneho seriálu. Trikári sa občas vybláznia, hudba duní ostošesť. Tvorcovia sa snažia o vybudovanie sveta plného svojských postavičiek v štýle MATRIXU či BLADEA, ale vo výsledku majú bližšie k sérii TWILIGHT. UNDERWORLD nikdy nepatril k mojim obľúbeným filmom, ale na ultradrsnú Kate sa skrátka lepšie díva ako na rozpolteného Vina... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Klidně bych tam hodil i tu čtvrtou, kdyby to bylo trošku propracovanější. Podhodnocený dobrodružný fantasy s Vinem jako lovcem Čarodejnic. Příjemné obsazení, skvělá hudba, parádní kamera a fakt dobrý. Palec nahoru. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostý hnus.Vin Diesel si asi myslí, že když udělá z čarodějnické fantasy módní přehlídku, ve které je nejvíc důležité co má kdo na sobě a jakým jezdí fárem, bude mu to stačit a udělá si takové fantasy Rychle a zběsile.Ne Vine, fakt ne.Fakt se nechci dívat na to, jak za celý film s rozpočtem 90 míčů 2x sekneš mečem, jednou vystřelíš z brokovnice a jednou se popereš s tlustým retardovaným prasetem.Vykleštěná kokotina která se snaží podivným způsobem křížit Constantina, Van Helsinga a Lovce čarodějnic a je to celé k smíchu.Když se tam ten holohlavý píčus promenáduje jak navoněná děvka mezi modním polem, kde jsou modelky čarodějky, chtělo se mi zvracet.Diesel je nafrněný debílek a já už mu tyhle sračky nežeru.Má drahá po 15 minutách šla spát se slovy, ''že se na tu blbost odmítá dívat a že Wood je určitě zlej''.Zlej je hlavně fakt, že tuhle ukecanou mrdku psalo trio scénáristů a režiroval to Eisner, který měl po svém výtečném filmu Podivní našlápnuto skvěle a utopil se v egu Vina Benzina a módních trendech pro náctileté sráče.Žumpa.30%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto dle očekávání, nevýrazný a nudný fantasy akční snímek, který se hrdě řadí k novodobým reinkarnacím, jako "Hercules", "Souboj Titánů", nebo průser jako "Já, Frankenstein", kterému se toto dílo přibližuje asi nejvíc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na výsledek právě kvalitám scénáře divák těžko věří stejně jako zprávě, že už se plánuje druhý díl. Příběh totiž není ani originální, ani důmyslný: titulní hrdina ve středověku zabil královnu čarodějnic, ta na něj uvalila kletbu nesmrtelnosti, a zatímco muž stovky let likviduje její následovnice ve velkém až do současného křehkého příměří, zlo se chystá znovu povstat. Slátanina? Jistě, ale navíc stereotypně rozvržená – lovcův tým tvoří starý kněz, mladý kněz, mladá „hodná“ čarodějka – a provázená dutými sděleními typu „Páchne to zde smrtí“ nebo „Černá magie je velmi zlá.“ Navíc se málo pracuje s humorem, takže typický zastřený hlas Vina Diesela v titulní roli postrádá vděčnější „hláškovací“ prostor. Tím víc místa naopak zabírá vetešnický čarodějnický folklor. Meče, sekery, kůly, pochodně, mouchy, červi, přízraky dětí, oživlé kořeny, slizy, kostry, lebky s vyceněnými zuby, tváře rozpadající se v prach. Plus čarodějnická rada připomínající šílenou kapelu z 80. let, jak trefně poznamená nepřítel, a hlavně digitální trikový kolovrátek. Třikrát deset procent lze vykutat za maličkosti. Za dekadentní podobu čarodějnického baru, za pokus o památeční selfíčko s lovcema zejména za okamžiky, kdy film pracuje s prvky detektivky. Kdykoli však hrdina odloží bizarní rekvizity speciálního vyšetřovatele na stopě zápachu shnilých pláňat a začne se prát, jsme zpět na půdě akční béčkové fantasy, byť za áčkové peníze. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pokud je to opravdu poslední lovec čarodějnic a konec neměl vypadat jako nástřel na pokračování, tak teda dvě hvězdičky tomu dám. Vine Vine... jeden by se až zeptal quo vadis (???), ale protože by komenty neměly obsahovat sprostá slova... Zůstaňme tedy u toho, že do čarodějnického baru bych fakt ráda zašla a Elijahu Dřevákovi musí šibat v každém filmu, jinak by to nebylo ono. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Poslední lovec čarodějnic je průměrně natočená fantasy jednohubka prošpikovaná skrz naskrz akcí a všelijakými kouzly, která těží zejména ze sympatického hereckého obsazení, které vyvažuje jednoduchost scénáře, ve kterém je cítit klišé na sto honů. Jeden z kvanta filmů na jedno zhlédnutí, který neohromí ani neurazí. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

59 % S vypnutým mozkem se to dá absolvovat poměrně se ctí. Rychle to odsýpá, Diesel je cool, efekty jsou vynikající a působí přirozeně, je tam náběh na slušné strašidelno, nějaká ta hláška se povedla (zvlášť ta finální od Caina). Člověk už to tak nějak všechno někde viděl jinde a patrně udělané lépe, přesto to jako celek funguje. Jen finální souboj má takové divné střihy a skoky, jak kdyby producenti film prostříhali. Tam a na úplném konci to trochu skřípe. A ještě skřípe celá role a účast Wooda, ten tam byl úplně zbytečný... Bez dvojky a dalšího zhlédnutí už se asi obejdu, ale přesto nemám pocit, že by to byl vyloženě zabitý čas. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli s přibývajícím věkem začínám hloupnout, ale s Posledním lovcem čarodějnic nemám problém. Jedná se o příjemnou, odpočinkovou podívanou, která sice jede přes šablonu, ale povedlo se jí vyvarovat logických přešlapů nebo je alespoň umně maskuje. Nesmrtelnej Vin Diesel je super, stejně jako jeho Hexenben. Jako fanoušek Dračího doupěte si musím postesknout, že je škoda, že děj příběhu nezůstal v temném fantasy středověku. Jinak je Poslední lovec čarodějinc výborná volba pro takové to domácí pokoukáníčko bez zbytečného přemýšlení a šťourání kolem. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jako líbilo se mi to, Vin Diesel byl také celkem fajn, ale přišlo mi, že to je spíše takové béčko. Příběh takovej tradiční o této tématice, nic nového, ale bavil mě. Akce nebylo moc, ale ani málo, takový střed. Ale za 90 mega bych čekal ty akční scény lepší. Každopádně film nenudí, dá se v pohodě zhlédnout, zaujme, takže dávám 3,5*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela se mi to líbilo, dokonce to mělo jakýsi spád a atmosféru. Chyběla mi větší propracovanost jak světa čarodějnic a čarodějů - to u Harryho Dresdena byl prokreslen a promyšlen daleko víc -, tak i světa Seker a křížů, kde jsme vlastně netušil, kdo, proč, kdy a jak. Ale zas bylo fajné po čase vidět Renu Owen (pravda, Kdysi byli bojovníky to nebylo, ale to je přece jen jiný žánr ;-)), i Michael Caine se docela snaží ("Tomu se říká prokleté ráno.") a občas se dobře kouká i na Rose Leslie. Akce není moc, a když je, stříhal ji pitomec, takže z ní zas tak velký požitek člověk nemá. Celkově ale pokoukaná, která neurazí a chvílemi pobaví. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakmile začne film vysvětlovat, místo aby ukazoval, je to průšvih. A tady se vysvětluje téměř dvě třetiny filmu. Hrdinové vysvětlují sobě navzájem, co jsou to čarodějnice, co čarodějnický řád, jaká jsou pravidla mírového soužití s čarodějnicemi…. Prostě vysvětlují a vysvětlují, místo aby to zahráli, takže si připadáte jak na doučování pro hodně pomalé děti. Na konci je drobnější akce s jednou opelichanou čarodějnicí a jedním strážcem podsvětí, který připomíná vykotlanou vrbu na nožičkách, ale i ta akce je nepřehledná a bez nápadu. Ne, tohle není zábava, ale tortura připomínající čtvrteční odpolední hodiny na základce. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Člověk si říká, že by to mohlo být vcelku solidní akční fantasy říznuté ponurou až lehce líznutou hororovou atmosférou. No to jsem si mohl myslet asi jenom já a proto také odcházím dost zklamán. S hororem si potykal leda tak začátek, který se docela povedl, ale potom už to zabředlo do průměrného akčního bijáku s místy dobrými speciálními efekty – všechny ty barvičky a kouzla, ale příběhově to stálo celkem za hovno. Solomon Kane křížený s Bladeam ovšem jejich dosti chudý příbuzný, okořeněný o zestárlého Froda, autíčko z Rychle a zběsile, docela pěknou snovou čarodějku, kupou nudy a já jen doufám, že se tohle nikdy pokračování nedočká. Podprůměrná podívaná, které nakonec tu třetí hvězdu dám se zavřenýma očima jen kvůli Rose Leslie. 40-50% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Z filmu The Last Witch Hunter jsem měl podobný pocit jako z filmu Dracula Untold. Jedná se totiž o stejnou nenáročnou fantasy jízdu, která se ve své podstatě nebere píiliš vážně. Bohužel, oproti filmu s Drákulou, který byl po celou dobu stopáže pěkný na pohled a oplýval několika efektními scénami, The Last Witch Hunter vypadá jako odfláknutá "bokovka", kterou Vin Diesel a Breck Elsner narychlo napsali a natočili. Nebýt tohoto rušivého elementu, odcházel bych z kina jako naprosto spokojený divák, který dostal přesně to, co očekával. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Trailer hodně nasliboval, ale skutek utek. Po stránce trikové to sice špatné nebylo, ale zase se nejednalo o nic, co by divákovi vyráželo dech. V dnešních poměrech se jedná o lehký nadprůměr. Akce, pokud na ní došlo, nebyla až tak špatná, ale bylo jí zoufale málo. Naopak se tu příliš mluvilo, pátralo a zkoumalo a to nesvědčí jak akční fantasy, tak Vinu Dieselovi. Člověk si může jen představovat, jak by to vypadalo, kdyby to dostal do ruky kupříkladu Wirkola. Tak třeba příště. 50% ()

Související novinky

Kolikrát bude Vin Diesel lovit čarodějnice?

Kolikrát bude Vin Diesel lovit čarodějnice?

19.06.2015

Chystat pokračování nového filmu ještě před jeho premiérou už je dnes běžná věc. Některá studia dokonce plánují své ságy na mnoho let dopředu, většinou se to ale dělá u prověřených značek. Slyšeli… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Vin Diesel: Lovec čarodějnic

Vin Diesel: Lovec čarodějnic

06.08.2014

Nedávno skončilo natáčení Rychle a zběsile 7 a Vin Diesel se tak mohl přesunout ke svému dalšímu projektu. Tím bude nadpřirozený akční thriller The Last Witch Hunter, ve kterém si plešatý bijec… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama