Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 2

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 2

Recenze (137)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně nevím, čím to je, ale vůbec mi nevadí, že z příběhu zbylo to nejnutnější a film se soustředí hlavně na všechny ty zvláštní a zvláštnější nesmysly oživené pomocí metráků hravé fantazie, s nimiž se Alenka (mimochodem velmi sympatická a v původním znění s opravdu roztomilým hlasem) v říši divů setkává. Neznamená to však, že by film přišel o ducha Carollovy předlohy, protože přinejmenším scény s květinami, s Mrožem a Tesařem, s Březňákem a Kloboučníkem, s kočkou Šklíbou a samozřejmě se Srdcovou královnou ho mají vrchovatě. Kouzelné. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Ano, knihu Lewise Carrolla jsem četl. Sice jen v angličtině, ale celkem jsem tomu rozuměl, takže jsem byl zvědavý, jak se s tím "kreslíři" z padesátých let poprali. Teď už můžu říct, že to s přehledem zvládli na jedničku z hvězdičkou (přesněji s pěti hvězdičkama). Něco přes hodinu trvající kreslený snímek nás zavede do světa plného zvláštních věcí, zvláštních lidí, zvláštních zvířat a kdovíčeho ještě. Všechno začíná nevinně, při čtení knihy, která je, stěžuje si Alenka, bez obrázků. Načež dostane nějaký nápad o světě, kde by bylo všechno "naopak". Jeji kočka - Micka (docela inteligentní) - na tím jen nechápavě kroutí hlavou, načež si Alenka začne na louce zpívat. Ale jakmile se objeví Bílý králík, opravdový příběh může začít. Ztvárnění okolního světa je opravdu výborné - pohádkové, barevné, hezké na pohled. Rozmanitost postav je obrovská - od kočky, která umí zmizet, přes kouřící housenku, po mluvící květiny nebo pana "Kloboučníka", který je tak trochu mimo. Za zmínku stojí určitě také královna, s hlasem, který je slyšet široko daleko a král, který je minimálně dvacetkrát menší než sama královna - ale je nejvíce zábavný, i když se objeví jen v několika scénách. Alenka je ztělesněné dítě - když se jí něco nelíbí, řekne to, když něco neví, zeptá se, když chcete, aby něco udělala, udělá to ("eat me" - ano, strčí to do pusy), je zvědavá, má velkou trpělivost a často říká "Oh, my goodness" - s "dětským tónem" v hlase -, zkrátka ztělesněné dítě, ztělesněná dobrost. Čeká nás výlet do pohádkového světa, plného podivných stvoření a se spoustou "příhůdek", který jen tak lehce z hlavy nezmizí. To vše díky Alence, která nás zavedla do říše dívů a ukázala nám, jak je dětská fantazie obrovská. Děkuju jí za to! A teď mě prosím omluvte, hosté čekají na čaj - slavíme totiž nenarozeniny.... :) ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by fajn na chvíľu vypadnúť z tohto sveta a zablúdiť do ríše plnej divov a bizarností. Tak trochu Alici závidím. Čo sa týka konkrétne tohto počinu, pesničky sa mi vôbec nepáčili ale vyvažovalo sa to vtipnými scénami, ktorých tu bolo naozaj veľa. Nebolo to perfektné ako iné disneyovky ale Alica v krajine zázrakov je proste taká klasika a ten príbeh mám jednoducho rada. A nedá mi nespomenúť jednu vec z tohto filmu, ktorá síce s originálom nesúvisí ale zabila ma hláška, že: "Ešte aby sa nám tu vysemenila!". Ruku na srdce, koho by nenapadlo to čo práve mňa?! Slabé 4* ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že už dlouho jsem tak moc měl co dělat, abych u filmu neusnul. Byla to částečně chyba únavy, ale z velké části i začátku této Disneyho klasiky. Dialogy byly hlavně zpočátku dost otravné, nezaujala mě tentokrát ani hudební složka, animace sice plná nápadů, ale nějak extra mě taky nenadchla. Film je tentokrát naprosto 100% adresován nejmenším divákům a dospělým nemá po dějové stránce vůbec co nabídnout. Naštěstí jsem ten začátek nějak přežil a druhá půlka už se mi líbila více. Posledních 15 minut s královnou mě už pak opravdu bavilo, musím říct, že to bylo docela vtipné. Co se týče konečného hodnocení, vezmu to tentokrát spíše z objektivního hlediska a dám vyšší hodnocení, než na jaké byl subejktivní pocit z viděného. Musím ocenit nápaditost tvůrců Alenky, nesmyslná slova a různé příšerky byly originální. Dítěti bych tenhle film pustil s naprosto čistým svědomím. Subejktivně 2, objektivně 4 - výsledek 3 hvězdičky. (HD, orig.) ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ač jsem fanda klasických disneyovek, Alenka mě vůbec nebavila. Na mě je tam asi až moc fantazie. :D Starší dcera vydržela celou dobu, i když - popravdě - kdybych ji nabídla jinou zábavu, tak by nejspíš bez mrknutí oka příběh opustila. Na mě tam bylo MOC všeho, neskutečný mišmaš. Carollovu předlohu jsem nečetla. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama