Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 1

Recenze (138)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prvá animovaná a zároveň farebná verzia rozprávky o Alici a ríši snov. Mňa tento príbeh vo všeobecnosti vôbec neberie a aj keď Disneyho animácie z tej doby sú naozaj nadčasové a potešia oko malého diváka, je to proste len taká nuda. Neviem, ten dej rozprávky ma vôbec nebaví a ani ten záver ma akosi nezaujal. Od rozprávok asi čakám trošku viac. 50 % ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá pohádka, která je i po tolika letech perfektní. Vyhýbá se standartním klišé a pohrává si s divákovou fantazií. Zvířátka poskládaná z různých předmětů jsou opravdu výjimečná, ani ostatní postavičky se nenechávají zahanbit a jsou hodna zapamatování (třeba král a královna). Díky Alence jsem také získal nový důvod ke každodenním oslavám, protože jsem zjistil, že existuje den nenarozenin! :-D ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasických Disneyovek. Zajímavý příběh, který mě jako děcko velmi zaujal a dnes musím navíc ocenit velice zajímavou stránku vizuální. PS: nemůžu si pomoct, ale celý ten příběh mi přijde tak nějak podivně psychedelický a samotná animace vypadá jako inspirovaná nějakým autorovým zážitkem na LSD. Bůh ví jak to tenkrát bylo.. :-) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Animace krásná, ale děj Alenky mě nikdy nebavil, v dětství ani teď, v knižní podobě ani ve filmové. Příběh totiž nemá s fantazií nic společného, jedná se o čisté bláznovství. A vzhledem k tomu, že nejsem ani Erasmus, tím méně z Rotterdamu, rozhodně ho chválit nebudu. K nevydržení byla zejména hostina u kloboučníka. Prý to byl jen sen, takže to, co se Alence děje v hlavě, to jí rozhodně nezávidím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $5,232,000Tržby Celosvetovo $5,232,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,306 //počet predaných kusov 340,841Tržby za predaj DVD v USA $23,236,936 //počet predaných kusov 1,317,760║ Bláznivý rozprávkový svet plný tej najbohatejšej fantázie. Animačne ako je u Disney zvykom prvotriedne. /80%/ ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)

Reklama

Reklama