Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 2

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 2

Recenze (137)

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Alenka není má nejoblíbenější disneyovka, ale určitě si zaslouží nejvyšší hodnocení. Proč? Zaprvé - je to klasika, ať už od Carrolla, nebo u Disneyho. Zadruhé - určila, jak si budou všichni lidé představovat Alenčinu říši. Tak a už nikdy jinak. (jak v nedávné době potvrdila i 3D Alenka) Zatřetí - ukázala, co OPRAVDU znamená "mít fantazii". Protože - napadlo by vás hrát kriket s plameňáky, sebrat ptákům křídla a dát jim místo toho deštník nebo namazat motýly medem? Alenka je prostě klasika nejklasičtější! A plameňáci už mi budou navždy připomínat hole na ten divný sport... ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že to na Alenku s Johnnym Deppem nemá. Ale určitě to bylo mnohem lepší než Alenka od Švankmajera. A to že je v našich snech svět plný zázraků je pravda. Zdálo už se mi tolik věcí ze života, které mě někdy až dojímají. Přítomnost a moudrá slova zesnulé babičky Knápkové, usmíření s kamarádem, setkání s mým bývalým spolužákem jehož vzhled mě na základce hodně poznamenal.. Některé věci jsou přítomnost a stále trvají. Ale některé již odešly a zůstávají pouze v našich snech. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch disneyovek, právem šířící děsivé představy o kýčovitosti a blbosti filmů WD studia. Příběh je pryč, zůstalo jen několik "roztomile" potrhlých zvířátek, které v "rozkošných" písničkách hupkají. Přitom Disney vyprodukoval několik filmů, které se ke klasice řadí právem... no Alenka k nim rozhodně nepatří. Nezajímavá titulní postava, opravdu otravné vedlejší charaktery, nulový příběh (přitom tak úžasná předloha), nechutná roztomilost všeho co se jen na moment objeví... I přes minimální délku bylo třeba hodně přemáhání, abych film vůbec dokoukal. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

A před Davidem Lynchem tu byl... Walt Disney. Jen místo Lynchovy zkrachovalé adeptky herectví snící svůj hollywoodský sen v Mulholland Drive, má Disney Alenku, která se ponoří do snu, aby z něj horko těžko hledala cestu. Na rozdíl Carrollovy knížky tak musí dojít k ponaučení, že náš svět je ten nejlepší ze všech, a poplakat si ztracená v lese, za dohledu "žvížátek". Disney udělal z Carrolla opravdu spíše panoptikum, ale na druhou stranu se utrhl ze řetězu, a do hodiny a čtvrt nacpal tolik nápadů, jako v žádné jiné disneyovce. A jako soft verze temných dívčích snů, ze kterých se probouzí žuchnutím na zem, a nikoliv přes modrou lynchovskou krabičku, to funguje překvapivě velmi dobře. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Klasika od Disneye, pro mě povinnost, když je to celé o mojí jmenovkyni :-). Na to, jak starý je tento film, je velice kouzelný. Možná je lepší si dneska od 3D animáků odpočinout a podívat se na něco s kreslenou grafikou. Příběh je klasika, film je plný roztodivných, milých, ale i pošahaných postaviček, plný chytlavých písniček. Zkrátka pro děti ideální, pro ty větší zase něco jiného, nějaká změna. Alenka v říši divů obsahuje i fórky, sem tam napínavější úseky... Délka není závratná, takže ani nebudete mít čas se nudit. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)

Reklama

Reklama