Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13. celovečerní Disney Walt Disney měl ke klasice Lewise Carrolla velmi vřelý vztah. V jeho studiu vznikala série Alice Comedies už ve 20. letech, ve 30. letech se do země za zrcadlem podíval sám Mickeye Mouse. A konečně začátkem 50. let přišla Alenka na řadu hned po Popelce. Carrollova holčička patří mezi nejoblíbenější hrdinky dětské literatury a filmaře vábí pravidelně už od roku 1903. Není proto mnoho co představovat, snad jen fakt, že produkce plynně navázala na Petra Pana a některé písně připravené pro Alenku se staly klasikou ze Země Nezemě. Skvostná animace 50. let látce vysloveně svědčí a celá ta poetika nesmyslu působí naprosto kouzelně. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá pohádka, která je i po tolika letech perfektní. Vyhýbá se standartním klišé a pohrává si s divákovou fantazií. Zvířátka poskládaná z různých předmětů jsou opravdu výjimečná, ani ostatní postavičky se nenechávají zahanbit a jsou hodna zapamatování (třeba král a královna). Díky Alence jsem také získal nový důvod ke každodenním oslavám, protože jsem zjistil, že existuje den nenarozenin! :-D ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně nevím, čím to je, ale vůbec mi nevadí, že z příběhu zbylo to nejnutnější a film se soustředí hlavně na všechny ty zvláštní a zvláštnější nesmysly oživené pomocí metráků hravé fantazie, s nimiž se Alenka (mimochodem velmi sympatická a v původním znění s opravdu roztomilým hlasem) v říši divů setkává. Neznamená to však, že by film přišel o ducha Carollovy předlohy, protože přinejmenším scény s květinami, s Mrožem a Tesařem, s Březňákem a Kloboučníkem, s kočkou Šklíbou a samozřejmě se Srdcovou královnou ho mají vrchovatě. Kouzelné. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Fascinující psychedelie plná odkazů, metafor a motivů, které jsou o to nepříjemnější, o co starší jste... Pro člověka doposud Alenkou nepoznamenaného (přičemž Švankmajerova a Burtonova se evidentně nepočítá) neuvěřitelně silný zážitek, který se mnou ve 24 letech zamával podobně, jako svého času animovaná Farma zvířat (natočená o tři roky později). Když Alenka začala barvit růže na červeno, chtělo se mi zvracet... A ta animace.... Bože, ta animace... Pojem "Projít králičí norou" konečně dostává ten pravý význam, to není jen dojem, to je doslova emoce, zcela unikátní a specifická, rozdělující vše na PŘED a POTÉ... ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasických Disneyovek. Zajímavý příběh, který mě jako děcko velmi zaujal a dnes musím navíc ocenit velice zajímavou stránku vizuální. PS: nemůžu si pomoct, ale celý ten příběh mi přijde tak nějak podivně psychedelický a samotná animace vypadá jako inspirovaná nějakým autorovým zážitkem na LSD. Bůh ví jak to tenkrát bylo.. :-) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama