Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Recenze (1 546)

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Akosi mi ušla hlavná myšlienka, čo by pri strieľačkových filmoch až tak nevadilo, ale ani tie strieľačky nie sú bohviečo, no a podľa niektorých zlatý klinec programu, a síce scéna bufetu s dvomi Nemkami, bol podľa mňa totálne mimo misu, umelý, nepravdepodobný, nepochopiteľný, absurdný, takže 35%. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevím na co sem to čuměl. Nemůžu se zbavit dojmu, že mi tam chyběly světelné meče dle barvy munice. Ze začátku to vypadalo, že partička budou hrozně drsní otyloni, ale nakonec se z nich vyklubala jen obyčejná partička buzniček z nichž ta největší píča si dokonce zamrdá s Emou Smetanou. Ze začátku to vypadalo, že to má i něco do sebe, ale čím déle to běželo, tím větší kktina to byla. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Kamera super, akce dobrá... Herci to nemohly asi něják pokazit... Logan Lerman pro mě osobně to tam trošku kazil... Po dalším zhlédnutí jsem musel přehodnotit a dát tomu nejvyšší hodnocení... Tento film si to prostě zaslouží... ()

Hilly 

všechny recenze uživatele

V době, kdy už mám dost všech válečných filmů, které jako nekonečná smyčka omývají stále stejnou báchorku, přijde Fury neskutečně vhod. Něco tak unikátního z tohoto žánru jsem pozoroval naposledy snad u Saving Private Ryan. Film je napínavý a baví od začátku do konce, na nic si nehraje, komerci obešel obrovským obloukem a vidíme známe tváře Hollywoodu, které byly náhle infikovány sarkasmem, bojem o přežití a zbaveny i těch nejzákladnějších hygienických návyků - přesně tak to v reálu II. světové z hlediska tankové roty vypadat mohlo. Brad Pitt umí a i když už "konečně" stárne jako všichni ostatní, tak toho umí na plátně využít. Jsem nadšen. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Jako filmové drama slušné, ale když se nad tím, co se na obrazovce odehrává, člověk zamyslí, tak musí jen nechápavě kroutit hlavou. Je to jedna snůžka blbosti za druhou. Už jen to, že příběh je zasazen do dubna 1945 a všechny stromy jsou olistěné vč, dubů, některé stromy už dokonce chytají barvu podzimu, takže nikoli duben, ale konec září. No a nesmrtelní vždy přesně střílející Amíci a po tuctech hynoucí Němčouři, kteří netrefí z metru ani stodolu... No, dobře krmí americká propaganda svoje ovčany. ()

H3LLraiser 

všechny recenze uživatele

Což o to natočený dobře, ale tak nějak se divím že teda podle tohodle filmu nestačili amíkům asi tak tři čtyři tanky na to aby osvobodili celou evropu... ten jejich heroismus už je v těhle válečnejch filmech až absurdní ... ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Dal by som aj 4,ale ta posledná "bitka" bola fakt moc. Pár stoviek chaoticky pobehujúcich náckov, ktorí sa nechajú strielať horšie ako ošípané? Hrdinskosť a udatnosť Amíkov vyzdvihnutá do nebies :( ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Hned ze startu má snímek svoje tempo a hned jen tak nezpomalí.Dalo by se říct,že se ve filmu pořád něco děje.Nemám nic co bych tak vytkl.Herci hraji přesvědčivě.Vizuál a technická stránka je taky dobře zmáklá.Je škoda takových těch klišé ve scénáři,kdy některá z postav musí řešit morální dilema.Film je to pěkný,ale i tak se ve svém žánru nejedná o vrchol. PĚKNÉ!!! ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Všichni ti tvrdí chlapi dali dohromady válečný film přesně podle šablony - většinu stopáže dokazují, jak je válka krutá a oni cynicky pragmatičtí, aby v posledním okamžiku zachránili nějaké ty americké životy. A v tom je ten největší problém, nejen že jsem hrdinům jejich prudkou změnu názorů neuvěřil, navíc byl ostatek snímku až zbytečně konvenční, jako by vzniknul přes kopírku. Předem se tudíž omlouvám všem nadšencům, protože realističnost a dostatek dobové válečné techniky mi naneštěstí už nestačí. ()

Koropororus 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Brad ujímá velení, tak film jde do zádele, snímek absolutně o ničem, dějová linie žádná, na konci jsem byl rád, že tankisté nedojeli, až k Hitlerovu bunkru v Německu a místo jeho samovznícení ho nerozdrtili pásy jejich nezničitelného tanku. Je to taková trochu drahá hovadina vsazená do 2. světové, která si hraje na vážně, vážný válečný film. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Klišovitá, kýčovitá s předvídatelná válečná komedie s hezkou myšlenkou a strašlivým ztvárněním. V jednom okamžiku jsem čekal, že si Pitt a LaBeouf navzájem ochutnají mandle. Filmů a seriálů na toto téma jsem už viděl pěknou řadu a konkrétně tento snímek ani trochu nevybočuje ze slabšího průměru. Je s podivem, že i přes to úděsné zpracování mě to bavilo, takže dávám vskutku slabé 3*. P.S. Jak tu pár lidí použilo v komentářích zkratku WTF, tak tato mi několikrát během sledování bleskla hlavou, protože některé scény jinak ani popsat nešly. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Velmi působivé dílo, ale jak už bylo řečeno 35 minut před koncem začaly z nebe padat hvězdy...Já teda viděl spadnout jen jednu, ale i tak jsem se trošku divil, jak se rázem setmělo. Elitní prapor SS mašírující po cestě,jako by se nechumelilo, se rázem změní na bandu nabíhajíci jak se říká pod kulomet. Ale jinak bahno ocel olej, tak jak se to točilo dřív, žádná nažehlená uniforma a umyté vlásky po týdnu ve špinave krabičce. 2 obrněná divize málo kdy znamenalo, že si 4 tanky frčeli po cestě kolem lesa...od toho s nima chodila pěchota a podpůrné vozidla. Trošku jen škoda te poslední sci-fi bojové scény. ()

JakubM_32 

všechny recenze uživatele

Jako tankofila mě potěšil pohled filmu na tankisty. Výborné vizuální zpracování. Oceňuji realističnost ztvárnění. I jindy nesnesitelný LeBouf se dal skousnout. Dokonce bych řekl, že mu role opravdu sedla. Celá posádka vystupuje jako celek a dokáže opravdu věrohodně předvést pocity jejího člena v surové válce. Možná se někdy snažili až moc. Brad Pitt podal, jako v mnoha předešlých historických rolích, úctyhodný výkon. Sečteno, podtrženo, zvýrazněno - spokojenost. ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

tazko opisat zmiesane dojmy z tohto snimku, je tu vsak az surealistickym sposobom vykreslena krutost a zverstvo pachane na tych najzranitelnejsich pocas vojny, ale az s prilisnou banalnostou je vykreslene "hrdinstvo" hlavnych akterov. Celkovy zazitok bol vsak taky aky mal byt a vela veci stalo za zamyslenie. Musim ale uznat, ze to nebolo az take typicky americky propagandisticke ako napriklad americky sniper ()

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama