Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování podezřelého z vražd tří taxikářů pokračuje. Důkazů přibývá. Ve stejné době je ale v tramvaji č. 17 nalezena zastřelená důchodkyně. Stala se další obětí taxivraha? Nebo po Praze běhá víc šílenců se zbraní v ruce? Tato možnost je pro policisty ve chvíli, kdy veřejnost i média prahnou po odpovědích, noční můrou. Zdá se, že v takové situaci pomůže už jenom zázrak. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno, jsem trochu v rozpacích z tolikeré chvály adresované tomuto dílu. Už jenom proto, že s případem sériového vraha taxikářů kriminalisté v podstatě téměř nehnuli, a i přesto byl vyřešen k jejich plné spokojenosti. No a pachatel vraždy v tramvaji se ve skutečnosti sice přišel udat sám, ale až o pár let později, avšak ne z důvodu, který je tu poněkud naivně prezentován. Měl zkrátka výčitky svědomí, jak už to tak někdy bývá. (65%) ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivka co se odehrává z 90% v kancelářích. Do toho ty utahaný šmyčce. Povinně si uděláme jednou za díl srandu ze Sršně. Taxivraha máme ale pořád to nikdo nechce uzavřít. Ale protože se to nedá natáhnout na hodinu tak tam přilepíme ještě případ se kterým by se nehlo kdyby se vrah nepřihlásil. Slabý dvě. ()

Reklama

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekala jsem pokračování Taxivraha a vyhrocených vztahů na pracovišti (Pražák - Kozák - Netík), ale dostalo se mi především případu "úmrtí" v tramvaji. Za mne trochu chybí větší propracovanost zázemí postav, na kterou jsem byla zvyklá z předchozích dvou sérií. Zajímalo by mne třeba, jak dlouho je Adéla na oddělení, že sice vždy uhodí hřebík na hlavičku a všímá si detailů, ale vždy se nechá zatlačit služebně staršími kolegy, přestože tito nedosahují jejích operativních kvalit. A stejně tak o Netíkovi zatím nevíme nic. Btw: Kam se poděla Kozákova dcera? Korejs, jak v předchozích dílech v dobrém překvapil, teď už sklouzává do starých kolejí. Víťa Sršeň opět za mamlase, ale potěšilo mne, že ač kolegům zaplatil útratu, případ mu to vyřešilo. Jen tedy ten důvod pro vraždu byl opravdu drsný... Odchodu Dušana Vrány je mi upřímně líto, zejména poté, jak to hezky zahrál na tiskovce. To, že by nového šéfa mohl dělat Korejs, je příliš okaté, tomu se mi nechce věřit. Za mne by bylo slušným překvapením a nečekaným obratem, kdyby to byl Plíšek (čemuž bohužel sama nevěřím), ale po přečtení komentáře od uživatele Gig se obávám, že bude mít pravdu. (Proč by jinak tuhle postavu v několika dílech vůbec ukazovali a ještě tak negativně?) ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další perfektní díl. Škoda, že z Víti dělají pořád takového troubu. Taky chápu, že takoví Sršňové na pracovištích existují. A to nejen u policajtů. Ale normálně by člověk z jeho schopnostmi byl dávno pryč nebo byl zašitý na jiném místě, protože jisté skills nejde naučit a buď je člověk má nebo nemá. Ale zase znám bohužel plno lidí, kteří jsou setrvačně udržováni v práci a mnohdy na seniorních pozicích jen díky době, kterou mají odslouženou. Takže jsem si vlastně odpověděl, že to je korektní, že tam pořád takový ňouma je. I když je pravda, že někdy se ukázal. A v tomto díle dokonce setrval a nezpanikařil. To se cení. A je pravda, že Víťu tady scénaristé mají i pro odlehčení dusna. I když někdy je toho víc, než by muselo. Jinak přiznání pachatele mě dostalo a hláška "Pane majore, tak B)buď jsem blbý já nebo vy." mě uzemnila. Ještě by mě zajímalo, kdo bude nástupce ředitele. Tak dedukcí Korejs to nebude už proto, že za rok jde do důchodu. Ale mám podezření, že by to mohla být "krizová manažerka". Navíc by to krásně dávalo kontext, kdy Mareš (scénarista) taky odcházel kvůli ředitelce. Chápu, že Kozák není Mareš, i když tu jistá podoba je. Taky není řečeno, že i Kozák nakonec odejde. Jen mi to krásně zapadá. Navíc by to fungovalo i s Pražákem nebo Netíkem jako nástupci Kozáka. Ale kdo ví. Taky Korejs neřekl poslední slovo. Apropos hláška "To neděláš dobře s tím jablkem (sirkou)" mě pobavila. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to čím dál tím lepší. Tentokrát exceloval Víťa, i když mu nejspíš pomohl archanděl Uriel. A ten taky asi soudil, když podle čísla tramvaje dal pachateli 17 let na tvrdo. Jo, jo, je něco mezi nebem a zemí. A docela by mě zajímalo, kde vybírají takové xichty. V tomhle díle jich bylo po vyše kolena ;-))) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Pachatel Jan Holman zastřelil v únoru 2014 kvůli penězům cestující v pražské tramvaji číslo 17. Za loupežnou vraždu byl odsouzen k 17 letům vězení. (sator)
  • V díle zazní pojmenování „basman“, což znamená „muž v base“, tedy ve vězení. (sator)

Reklama

Reklama