Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden ze slavných případů pražské kriminálky popisuje rozsáhlé pátrání po muži, který se vydával za plynaře a přepadával v bytech staré ženy. Obětí bylo během několika týdnů přes čtyřicet, několik z nich zemřelo. Třetí epizoda popisuje několikatýdenní pátrání a dopadení muže, který byl za sérii 84 trestných činů odsouzen na doživotí. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přepadávat, mlátit a zabíjet staré babky důchodkyně, může opravdu jen totální kripl a duševní mrzák – takovým rovnou provaz na kandelábru…Dosti smutný případ, který si však udržel stejnou kvalitu jako ty předešlé díly. Mladý stážista asi brzy zaplaká, do jaké vybrané společnosti kriminalistů se chce dostat…Stejně by mě zajímalo, kdo je ten donašeč pro TV (zatím to vidím buď na Vladyku, nebo toho jejich připosraného šéfíka… ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Praze řádí zloděj a nakonec i vrah, který napadá stařenky v jejich bytech, okrádá je a některou i dokonce zavraždí. Do týmu 1. oddělení přichází na měsíční stáž mladý detektiv, kterého šéf díky mladíkově vysoce postavenému tatíkovi tlačí nahoru, přičemž na detektiva Petra chce hodit práskání stop televizi. Mladík udělá jednu zásadní chybu, díky níž je málem odsouzen zmatený podivím (jako tradičně stoprocentně uvěřitelný Radek Holub), který se ke všemu přizná, aniž by pořádně věděl k čemu. Ostatním nezbývá než rychle jednat, aby nedošlo k další vraždě. Možná méně napínavý díl, ale zajímavý především z osobních vazeb na oddělení. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda ukazuje, že bežná vyšetrovateľská rutina je skôr vecou náhody a nesmiernej nudy pri prehrabávaní sa zložkami, ako nejaká napínavá práca v teréne - aj keď samozrejme dôjde aj na akčné zatýkanie. Po sľubnom rozjazde seriál dospel do rutiny. Nečudo, že kriminalisti sú unavení a furt fajčia - pri takomto čosi je stres, únava prirodzená, rovnako ako ciga, ktorá na čas ten stres a únavu vyfúkne do paže. ()

Berta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím čtyřmi hvězdami. Nemohu srovnávat s jinými nekonečnými detektivními seriály ale hodnotím jen ze svých pocitů.  Z mého pohledu nemá chybu, kamera, scénář, děj, i vedlejší děj. Líbí se mi, že jednotlivé díly nejsou zbytečně natahované. Vejdou se do relativně krátkého času, děj je napínavý, replilky i postoje jsou pochopitelné i méně chápajícímu divákovi, nejsou tam skryté nevyřčené situace, které si u jiných detektivek musí divák dodatečně domyslet a pospojovat. Děj je čitelný,  svižný a hlavně oceňuji, že každý případ je ukončený v každém díle. Nenutí diváka si pamatovat co bylo minule. Postavy nepřehrávají a hovoří a chovají se přirozeně, tudíž se v tom objevují přirozené lidské povahy. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně drsná epizoda o zmrdovy co zavraždil 3 a pokusil se o 4 vraždy, navíc byl usvedčen z 84 trestných činů... Taková zrůda si zasluhuje provaz... Škoda, že ty zkurveny Sluníčkáři to zrušili ... 😢😢😢😢 Mimochodem ta hláška : "když to má kola nebo kozy tak jsou s tím vždy problémy..." je zatraceně pravdivá 😎😎😎😀😀😀 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Plíšek (Bolek Polívka) dostal darem knihu „Pražské periferie“ od autora Miroslava Kremlíka. Jméno autora i název knihy jsou však fikce. (sator)
  • Násilník Suk, kterého v seriálu hrál herec Tomáš Tobola, se ve skutečnosti jmenoval Miloslav Sláma. (Pripspect)
  • Rekognice, která zde probíhá, je jedním ze zvláštních způsobů dokazování. V podstatě jde o specifickou formu výslechu, jehož účelem je ztotožnění nějaké osoby, např. pachatele nebo věci, která je důležitá pro trestní řízení. V českém právu je rekognice upravena v ustanovení § 104b trestního řádu. Patří k některým zvláštním způsobům dokazování v trestním řízení vedle vyšetřovacího pokusu, konfrontace, rekonstrukce a prověrky na místě. Provádí se na návrh státního zástupce za účasti soudce. (sator)

Reklama

Reklama