Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Každému, co jeho jest. Neumím si představit, že bych měl v ligové sezóně x krát do měsíce dobrovolně cedit krev. Ale nikomu to neberu, na téhle dobrovolné bázi proti tomu v podstatě nic nemám. I když-kde se kácí les-tam lítají třísky, takže k úrazu mohou přijít i nevinní. Ale k filmu: je to jízda! Kvalitní jízda. Nebylo to tak, že by mě to chytlo a nepustilo, ale bylo to poctivý. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podívaná na to, odkud film pochází. Fandíte fotbalu? Nebo ještě lépe, fandíte fotbalovým chuligánům? Pak si udělejte čas a do snímku se pusťte. Neočekávejte žádný scénář nebo dobře zahrané role nýbrž výborný soundtrack a povedený vizuál, ze kterého si člověk, který je FOTBAL pozitivní, vezme jen to nejlepší. Pakliže vás nezajímá ani běhání za kulatým nesmyslem, ani bitky v ulicích za čest vašeho klubu s klidem se filmu vyhněte, protože by to pro vás mohl být propadák roku - alespoň mi tedy přijde, že pro normálního diváka tohle prostě není. Ještě že se tohle téma v mém životě docela skloňuje z řad kamarádů, takže jsem nebyl úplně mimo a celkem jsem si podívanou užil. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fanouškům hooligans tématiky i samotným hooligans tenhle film vyloudí úsměv na tváři. Žádné moralizování na téma "násilí je špatné", ale syrová a realistická sonda do jedné z nejdrsnějších chuligánských scén na světě. Ekipa Spartaku se tady potýká nejen s protivníky z řad CSKA či Zenitu, ale i s dotěrnými policisty či špiclem z vlastních řad. Čtveřice ústředních postav pak řeší svá vlastní osobní dramata, přičemž k jednomu z nich mám vlastně svojí jedinou výtku. Vztahy a jiskření mezi mužem a ženou Rusům moc nejdou a i tady působili oba protagonisté příšerně prkenně. Ale celkový koncept filmu to nijak nenarušilo. Oceňuji také našlapaný soundtrack a hlavně konec. Takže ACAB a 90%. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak rusáci teda nic moc. Není mi moc jasný, jak nás tenhle národ primitivů mohl 40 let okupovat... Jeden jantar vedle druhýho a druhej vedle třetího. Jasný, chuligáni sou po celým Světě, ale rusáci jsou vyhlášený tím, že u nich se to bere hrozně vážně. Upřemně nemám nic proti tomu, když se dvě partu vylízanců domluvěj bitku mimo staďák, aspoň nedělaj bordel. Proč to ale dělaj někde v městkým parku? Kdyby si to dali někde na louce, každýmu by to bylo šumák. Nicméně film nemá v podstatě vůbec žádnej příběh, žádný napětí. Občas se tam servou, ale nic co bych si zapamatoval. O životě ruských hooligans sem se toho tedy moc nedozvěděl. Nazdarovje jelita! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já nemám nic proti tomu, když se parta lidí chce pobít s jinou partou a domluví si takovéto „utkání“ někde na poli mimo město. Proti tomu fakt nic nemám. Problém mám s tím, když svou neukojitelnou vášeň tahají mezi ostatní poklidné občany a na sportovní stadiony. A velký problém mám s tím, když toto zahalují hávem jakéhosi rytířství a bojem za čest. S tím prostě nemohu souhlasit. Fotbal samotný není špatný, není zlý a není násilný. Zneužitelnost klubismu pro své přízemní cíle ale špatná je. A je velice kriminogenní. V tomto filmu se navíc jedná o lidi, kteří na fotbal ani nechodí. Takže o čem mám vlastně mluvit? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Ve vedlejších rolích se objevili bývalí skuteční chuligáni. (FCBLFC)
  • Zápas mezi Spartakem a CSKA je ve filmu prezentován jako finále poháru. Nicméně, během jedné scény můžeme vidět, že na výsledkové tabuli je napsáno, že jde o ligový zápas ruské Premier Ligy. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno