Reklama

Reklama

Kameňák 4

  • Slovensko Kameňák 4 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý policejní náčelník Pepa se stal starostou. Po svém předchůdci zdědil přizpůsobivého tajemníka Bohouše. Jejich první společnou misí na radnici je založení městské policie. Náčelníkem se stane místní Rambo, Franta Cloumal, čímž konečně stoupl v očích své ženy. Šetřílek Bohouš musí ještě stihnout levně zařídit jeden pohřeb. V místní čínské restauraci mezitím dojde k nečekanému objevu. Kuchař Lojza zalévá své marihuanové bylinky známým Modrým pramenem, který povzbuzuje chuť na sex. Když si ubalí jointa z takto zavlažovaného výpěstku, propadne nekonečné pravdě a všeobjímající lásce. V Kameňákově vyrůstá i další parta výtečníků, ti nainstalovali do dívčích sprch webovou kameru a vsází se, která z dívek nemá oholené intimní partie. Celou kameňákovskou společnost doplňuje několik romských občanů, kteří mají zájem o měděné trubky z okapů. Pepa prostě nebude mít jako starosta lehký život. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (27)

  • První film série, kde nezazní legendární hláška: „Seš blbá.“ (Petr.Penicka)
  • Natáčelo se také v těchto lokalitách: Liběchov, Věznice Ruzyň, zámek Bon Repos u Lysé nad Labem, domov důchodců Praha - Smíchov Na Hřebenkách, kostel Nejsvětější Trojice Mělník - Chloumek, střelnice SSK FOX Mělník. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Slovenská herečka Lucia Molnárová neovládala češtinu, a proto je v českých filmech při postsynchronech vždy předabována. Tentokrát její postavě Kamilky Kohnové propůjčila svůj hlas Ivana Korolová. Romy Tibora (Milan Gumár) a Etelu (Edita Bandyová) nadaboval Marcus Tran, který ve filmu zároveň hraje, protože originální hlasy herců se produkci nezdály dosti romské. A Džoržinovu přítelkyni (Eva Perkusová) nadabovala Veronika Veselá. (funhouse)
  • Roli asijského číšníka ztvárnil exotický hudebník Marcus Tran, v té době mimo jiné kytarista kapely Walda Gang, jenž ve snímku ztvárnila koncertující skupinu a její plakát má se svém pokoji postava hraná Vincentem Navrátilem. (Olík)
  • Exteriér "kameňákovské" Tyršovy školy se natáčel v Praze 5 v Jinonicích. Filmová Pohřební služba ADIEU z Mělníku se ve skutečnosti nachází ve Svatováclavské ulici, kde je dnes Café bar Tamara. Pohřební služba zde nikdy nebyla. Obřadní síň se nachází na Chloumku v kostele Nejsvětější Trojice. Klub, kde má vystoupení skupina Walda Gang, se nachází ve skutečném klubu Stará Mydlárna na Mělníku. Ve filmu je vchod na náměstí Míru, ale ve skutečnosti se klub nachází asi o 250 m jinde. (ČSFD)
  • Autoři hudby, skupina Walda Gang, obsadila ve stejném roce, v němž byl uveden film, 3. místo v soutěži Zlatý David. Tato soutěž vyhlašuje každoročně anketu o největší hudební paskvil. (MTHRFCKR)
  • V 59. minutě řekne Jarmila (Alice Bendová) svému manželovi Frantovi (Martin Dejdar), že její budoucí muž by nemohl používat jeho hole, protože je levák. Stejnou frázi použila už Vilma (Jana Paulová) při rozhovoru s Pepanem (Václav Vydra) v jednom z předchozích filmů série. (Jyrka)
  • Oproti předcházejícím třem dílům, jejichž stopáž trvala +/- 1 minuta 100 minut, má 4. díl 88 minut. (Jyrka)
  • Ve všech scénách je venku slunečno. (Jyrka)
  • Na stěně ve městě je možné zahlédnout plakát s nápisem "Babovřesky 7" odkazujícím na Troškův film Babovřesky (2013). (JasonIX)
  • Ve scéně, kdy se nový načelník policie dívá na televizi, je možné vidět několik ukázek z filmu Kameňák 2 (2004). Stejný film sleduje v televizi v 57. minutě také Jarmila (Alice Bendová). (JasonIX)
  • Zdeněk Troška se v rozhovoru vyjádřil, že se nepodílel na čtvrtém dílu z toho důvodu, že je tato série už pro něj zcela uzavřená. Také se prý vždy řídil u filmů heslem "třikrát a dost". (SidneyP)
  • Účast na tomto pokračování odmítla Jana Paulová, která v předchozích dílech ztvárnila postavu manželky policisty, kterého hrál Václav Vydra nejml. Původně odmítl účast i Václav Vydra nejml. (mzss1)
  • Roli mafiána Džoržina měl původně hrát František Ringo Čech. „Vymluvil se, že má nějakou práci na chalupě a že se na to může vybodnout. A protože to bylo na poslední chvíli, byl jsem režisérem donucený, abych tu roli vzal já,“ prozradil se smíchem producent Pavel Pásek. (Dlee)
  • Natáčení by probíhalo výborně, nebýt věčného potížisty Jiřího Pomeje. „Vždycky byl absolutně nepřipravený. On je prostě problémový herec, neustále si vymýšlel jiné texty, než byly ve scénáři, prostě hrůza,“ stěžoval si na herce jeden ze členů štábu. (Dlee)
  • Hned první natáčecí den došlo k nepříjemné nehodě. Aby autoři natáčení zahájili stylově, rozhodli se šampaňským polít klapku, čímž chtěli první den natáčení pokřtít. Elektronická klapka za 60 tisíc korun se se šampaňským příliš nepřátelila a její tvůrci ji tak hned první den zničili. (Dlee)
  • Velké problémy během natáčení způsobily povodně. Část scén se natáčela v Mělníku, což bylo jedno z nejvíce postižených měst velkou vodou. Filmování proto muselo být na 5 dní přerušeno a původní rozpočet se tak navýšil o 2,5 milionu korun. (Dlee)
  • Natáčení probíhalo pouze 16 dní. Standardně se přitom celovečerní film točí okolo 25 dní. Poslední klapka padla 19. června 2013. (ČSFD)

Reklama

Reklama