Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (495)

Thomick 

všechny recenze uživatele

What happens in Africa, stays in Africa. Povědomá to pověra každýmu Evropanovi, co si lajzne výlet do Afriky - konkurovat jí může snad jen Once you go black, you'll never go back. Jenže zatimco o pravdivosti tý druhý říkanky se pomalu sám začínám přesvědčovat, její kolegyně (s)prostě klame tělem. Totiž co se stane v Africe, to si panáčku vezeš zpátky domů... možná v omezený míře, ale i ta mnohdy stačí. Afrika skutečně může lidi měnit k nepoznání; a mainstreamová Amerika tu má díky Blended jeden solidní důkaz. --- Nicméně co bych si lhal do kapsy - primárnim poselstvim Coraciho třetí Sandlerovky samo sebou neni žádná akurátní výpověď o afrických kouzlech a pokladech, to by prvně museli zmutovaní nosorožci přestat bezstarostně křižovat silnice a možná i souložit na veřejnosti (ehm, kde jinde, já vim). Ale to příliš nevadí... obdobný přeháňky si přece neodpustilo ani Just Go with It, a jaká to byla hitparáda. Rovněž Blended má proto v záloze množství spolehlivých zbraní, díky nimž se nemusí nijak omezovat. Hravý zacházení s písničkama (zmršená Michaelovka!) a Adamův pokus o remake Waterboye bych zvlášť vypíchl; o nadpozemský chemii S+B se pak hádám nemá smysl dlouze rozepisovat. Některý pouta holt s roky nerezaví. (Viď, Afriko?) --- "I didn't see anything!" ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure, ale na druhou stranu, kéž by bylo více takových milých a vtipných oddychovek, které si na nic jiného nehrajou a vtipy většinou skvěle fungují. Navíc Adam Sandler a Drew Barrymore jsou opět super, ale nejen oni. I děcka a vedlejší role (Crews, Lowe) jsou bezvadné. A ta nádherná Afrika! :) Občasnou přehnanost a trapnost snímku odpouštím, protože... SO ROMAAANTIC! ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ten úvodný rozjazd nebol najideálnejší. Povedal by som, že to zaváňalo až katastrofou ( ktorú som vďaka malému komerčnému úspechu aj čakal ). No v momente, keď sa story dostala do Afriky, skóre sa vylepšilo mnohonásobne. Typické sandlerovské hlásky, aj humor roztomilý, úžasné vedľajšie postavičky ( všetci do jedného ), dojáky. To všetko dodalo tejto komédii punc kvality. Pri záverečných titulkách som pocítil pocit spokojnosti a blaženosti. Naozaj pekný a príjemný film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nedokážu si vybavit žádnou jinou hereckou kolegyni Adama Sandlera, s níž by mu to tak skvěle fungovalo, než právě Drew (trochu se tomu přiblížil se Saffron Burrows v Reign Over Me). A není to jen tím, že už to udělali třikrát. Je to zvláštní, prostě se dokáží naladit na tu správnou vlnu a člověk jim to žere. Ve Wedding Singer byli oba doslova roztomilí a já jim hrozně fandil. Z 50 First Dates si, pravda, jejich vztah moc nevybavuji (asi důvod do toho jít znovu), ale tady to zase bylo takřka až skutečné. Není to ale jen to, čím mě tenhle film chytil. Dokonce i toho humoru tu bylo na sandlerovku jaksi pomálu (a do popředí trochu vyčuhoval trapný pokus o humor). Ovšem navzdory již čistému recyklátu sandlerovských rodinných komedií, navzdory snaze o další záplavu typických sandlerovských komických postaviček, která však eruptovala v překvapivě šokující počet trapných postaviček - tolik vychvalovaný Terry Crew byl neskutečně trapný, zdá se, že veškerý svůj um, šarm a roztomilovst vyplácal ve White Chicks, ten hlavní hotelový šéf byl na pěst - mě to pobavilo. Snad tím, že tohle vlastně není Sandlerův film, protože mu ho ukradla Drew (opět zvláštní jak je to ne zcela typicky výrazná herečka, ale jednou za čas za to prostě vezme a posadí vás na prdel. Ještě si vzpomínám, jak mě v noci navštěvovala po shlédnutí Doppelgangera a Poison Ivy, který jsem, mimochodem, dával nedávno a Ivy ji věřil, stejně jako jsem ji tady věřil lehce zmatenou a nezdravě starostlivou matku) a hlavně výborně obsazené dětské role (zajímavá Bella Thorne). K dalším překvapením patří fakt, že mě ten film zaujal i jako tradiční rodinná agitka - protože mi to nepřipadlo tak klasicky kýčovité, prosté a jednoduché, jak je obvyklé (i když o mega dojácký kýčovitý závěr stejně nepřijdete) , tady jsem objevoval i zajímavé úseky. Možná je to tím jak stárnu, možná je to těmi hovady, co mě obklopují v reálu, ale prostě mi to nepřišlo tak čítankově nechutně prosté, ale trošku hlouběji zasahující. Abych to shrnul, mám hrozně rád Sandlerovy dementně komediální začátky, stejně tak mě ale baví i jeho součesné romanticko-rodinně-komediální agitky. A schválně, vsadíte se, že do deseti let Adam s Drew natočí společně čtvrtý film? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame prvu nepodarenu spolupracu Sandlera s Barrymore. Nie je to ani dost infantilne, ani romanticke, ani rodinne. Proste nic. Je tu z kazdeho rozku troskum ale nic poriadne. Trochu mi to pripomenulo film Couples Retreat. Herci si vysli na skvelu dovolenku na exoticke miesto, ale divak z toho nic nema. P.S: Kde je Buscemi alebo Schneider. To uz aj oni nechali Sandlera v štichu? 5/10. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (21)

  • V Africe v pokoji nezbyde na Jima (Adam Sanders) postel, a proto spí s nejmladší dcerou. To však nedává smysl, protože se jednalo o pokoj připravený pro pět dětí a logicky tedy i pěti postelemi, ovšem Jimova rodina je čtyřčlenná - Jim a tři dcery. (velkyvezir)
  • Natáčalo sa prevažne v Juhoafrickej republike, ako napríklad v rezervácii Pilanesberg Game či v Národnom parku Kruger, ďalej potom tiež v Miami na Floride. (rafix)
  • V líbací scéně žirafa skutečně Zaka Henriho (Jake) oblízla, ale vniknutí jejího jazyka do jeho pusy už byl uměle dotvořený efekt. (velkyvezir)

Reklama

Reklama