Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jsem doufal, že po letech bude tenhle mistrovský kousek přece jen doceněný o něco více.. aspoň na úrovni imdb hodnocení - 80%. Ale rozumím, že tohle je trochu nedivácký film a široké české publikum raději jiné žánry a jiné typy filmů :)

na příspěvěk reagoval Jakkob, fallanga

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak to je mi jasné. Já taky musel míti i když v tu dobu jsem s aktivní anglinou začínal, tu ST encyclopedii před 15lety, kterou mi sehnal přes známého v Irsku ST kámoš za 8kil. Sice se mi od té doby zlomila na 3 části, leč žádné listy dodnes nevypadly, což považuji za malý zázrak. Jedná se pochopitelně o PB. Ta vázaná dvousvazková 4 roky stará stojí 13litrů a na to zatím nemám. Co se týče ještě těch okulárů, je též rozdíl, zda má (což nevím) čočky či rozptylky. Tudíž, zda je dalekozraký či krátkozraký.;-) Páč pak ty silné čočky potom opravdu budí dojem tzv. tlustého skla. Heh.

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ani jsem nevěděla, že nějakého "Praotce" máte. :-DD

Jasně, zeptej se, a budeš mít jasno, začínám být na to info taky docela zvědavá, i když je to taková ptákovina. :-D

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

No vida.. :) Náš Praotec má myslím taky dost staré brýle a těch dioptrií má taky hodně, já bych snad fakt přísahal že deset, ale je to už dlouho co jsme se o tom bavili, ale schválně se ho na to, až spolu zase budeme mluvit, zeptám.. ;)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Tak já nečekám, že se mi tam na ni bude prášit navěky, aneb někdy si ji snad rád přečtu, ale teď a asi ani v nejbližší době to nejspíše nebude a jelikož za x a y let, až ta konstelace hvězd třeba bude nějakému mému zájmu o čtení nakloněna, by se ta knížka ve fyzické podobě a v bezvadném stavu ani nemusel dát sehnat, nebo za nějaký šílený peníz, jsem si ji koupil zkrátka s předstihem, aneb stejně jako s tím kondomem - lepší ho mít a nepotřebovat ho, než ho nemít a potřebovat ho ;) A mj jako aktivní sběratel všeho, co má cokoli do činění s BR jsem tu knížku také musel mít :)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Aha. Tak to sice chápu, ale já  tohle prakticky nedělám, neb mi příjde zbytečné, utráceti za něco, co nikdy nepoužiji apod. To není jako s kondomem, hahaha! A taky si to ani nemohu dovoliti. Já mám např. týden doma a chystám se na to, až dočtu knihu o 1.světové válce, autorizovaný sequel od mistra S.Baxtera k Válce Světů...Masakr Lidstva (geniální brutální název), a určitě jsem si to nekoupil proto, abych měl pokr. Wellsovy nesmrtelné (já mám sice raději Stroj Času, jehož též autorizované pokr.Baxter též napsal, ale to byla šíleně složitá četba, ke které by člověk musel míti též diplom z Oxfordu z mechanického inženýrství, ale tohle je na 2.místě) klasiky.;-))) Tož tak. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Jakkob

Má teta měla snad  8 nebo 9 dioptrií (než absolvovala operaci), takže i větší počet se do obrouček narvat dá. :-) A už je to drahně let, takže to měla ještě "staré" brýle. :-D

To jen tak na okraj, nedalo mi to, jak jste zde zmínili ty "popelníky". :-D Je fakt, že její brýle tak působily. :-)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Jop, tak to je. Tu knihu fyzicky mám, stejně jako horu dalších, ale více méně se mi na ni práší v knihovně a ještě jsem ji nečetl...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Teď nevím, zda jsem to pochopil...ty 4.knihu máš, ale nepřečtenou? Co se týče odbytu, nezjišťoval jsem to nikdy, ale celkově recenze včetně Ikarie byly velmi příznivé. No, to je dnes již asi už jedno.:-/

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Proč ne "trekkie".. ? Mě naopak trekkie zní mnohem lépe než trekista či trekker, ale v zásadě je to jedno, ačkoli je to myslím právě slovo trekkies, kterým se fanoušci obecně označují a které lze i dohledat ve slovnících a pod. Trekkers a jiná pojmenování jsou už spíše interní označení samotných trekkies, ale ja jich samosebou mnohem více. Nicméně z toho důvodu si myslím, že je Praotec Trekkie ideální pojmenování :) A těmi dioptriemi nevím, ale ono na tom v zásadě nesejde ;)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Nj, ta třetí knížka u nás bohužel v překladu nevyšla, ale pro úplnost jsem si před pár lety koupil tuším na amazonu v pevné vazbě, abych tu sérii měl kompletní :) A jinak mě ty sequely docela i líbily, ale co jsem tak četl z knížek a názorech na netu, tak obecně se nějakého velkého ohlasu a uznání z různých důvodů nedočkaly a asi i proto mj u nás ta poslední nevyšla, protože i ty dvě předchozí asi neměly žádný velký odbyt... No, nedá se nic dělat, ale coby aj znalého člověka by pro mě přelouskání knížky v aj, navíc v rámci univerza které si myslím docela dobře znám, nemusel být zase takový problém. Aspoň ne takový, jakým pro mě je čtení jako takové, které mi dělá problémy přeci jen víc...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

P.s. nj. praotec. Na toho, jak už několik let na cony nechodím, jsem ouplně zapoměl. Kdysi jsem s velkým překvapením zjistil, že ST sleduji a znám o dost déle než on, což mě tak nějak tehdá šokovalo. Hloupý kluk.;) Asi jsem předpokládal, že když je to Praotec trekkie (nesnáším ten výraz, raději trekker či trekista) tak to zná od 64, haha. To jsou holt ty utvořené představy bez podkladů. Jo, ten má fakt popelníky. Ale 10 dioptrií snad ani nemá. To by se ani při plastu do těch obrouček narvati nedalo, si myslím.;-)

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

To mě překvapuje. Já bych filmovou hru, bral. Což jest z mého vyjádření tak nějak...jasné.;-) Ale je to jen úvaha/představa. Nj. knižní sequely byly ve své době supr (a s hezčími obálkamy, než v US, aspoň dle mého), byť nevyšel nikdy u nás ten 20 let starý 4.díl Oko a Spár aka Za hranicí Orionu (hrom aby za to naše brněnské vyd.AF167 po poli hnal!) o kterém spousta lidí, snad ani neví. Tebe samoz. nepočítám.;-) Saqua, pořád žádné news o seriálu, ani o tom remasteru hry. No, snad se to od března rozjede. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD , PKD

"Jenom" 5 dioptrií? To asi neznáš našeho Praotce, což.. ? :D Ten jich má snad, pokud se dobře pamatuji, 2x více na druhém oku snad ještě o kus více.. :O

Jinak jj, tohle video jsem už taky viděl, a pěkné to je :) A taky pěkně staré a dobové - proto je ta kvalita taková pokulhávající, ale ještě se to dá... Trošku jako neremasterovaný Theatrical Cut původního filmu :) Stran zfilmování samotné hry... Pro to bych asi úplně nehlasoval, neb to zavání průserem a hra je dobrá právě proto, že si jde svoji vlastní cestou, stejně jako si šel Villeneuve v rámci BR 2049. Ať to tak zůstane i nadále říkám já... To bych už spíše hlasoval pro zfilmování těch knižních sequelů, ale i to je dnes už pasé právě díky událostem v BR 2049, naštěstí.. :)

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Možná že jsem to již někdy někam dával, ale ten chlapík co předělává slavné filmy na 8 bitové kino (včetně typických zvuků a hudby), je prostě neskutečný (žeru ho) a já se vždy u toho směji, jak šílený andík.;-) takže to sem dávám možná znovu...

https://www.youtube.com/watch?v=OM6z9czN318   

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

P.s. ještě jsem zapoměl. Prvních 20sec. je naprosto geniálně vtipných a k věci. Miluji, když autoři jakéhokoli dokumentu ke hře/filmu/tv s. udělají úvod ve stylu daného díla. Jako v případě making of... The Thing od mistra Tesaře. Za to bych jim dal nějakou cenu.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Tohle jest mňamka.Škoda, že to není v lepší qualitě, ale koukatelné to je a to je hl.;-) Příspěvek je především pro ty, jenž to neznají (jako já) a ještě neviděli. ;-) Což vylučuje asi jediného (ne, že by mi to vadilo) přispěvatele...Jákoba Zabijáka.:) P.s. když se tak dívám na toho chlápka, pokud by se Denis vyjebal na již 3. tj. zbytečnou recyklaci jistého filmu/knihy, tak by měl natočiti story of Ray McCoy aka BR spin-off. Vraždil bych za to. Joštomilá/sexy Ana de Armas totiž jakoby z cgi oka Lucy Devlinové vypadla. Což jsem zjistil již u prvních fotek (hl. z té, jak je viděti ve spinneru se svým majitelem:) k jednomu z nejinteligentnějších SF filmů za posl.20 a více let. A tady to je...https://www.youtube.com/watch?v=BJ3lCAsNm7c  dobrý nápad (původně kvůli prasárničkám, checht) si založiti jutub účet, páč pak mi tam naservírují věci, které bych jinak určitě minul.;-) 

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Njn, já zapoměl, že co se týče BR není nic, co by jsi neznal nebo přímo osobně. Ach jo.;-) Já si tedy ničeho takového nevšiml a brejlil jsem na to taky chvíli. Tak jsem rád, že nejsem tak bystrý, jako ty. Haha. Nic proti. Můžu se aspoň vymluviti na 5 dioptrií, což je už skoro slepota, checht.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Jo tenhle... Tak ten znám tedy, i tu cosplayerku, ačkoli malý neduh ten cover přeci jen má - kouř vychází z jiného místa, než by měl. Hlaveň blasteru je o kousek dolejc, nikoli tam, odkud podle obrázku vychází ten kouř... Sice jen detail, mě osobně to moc nevadí, ale přeci jen na ofic. obálce komiksu si tohle mohli ohlídat :)

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Asi bude lepší když to nasdílíš sem, těch coverů je x a y je trošku hardcore se v tom vyznat...

na příspěvěk reagoval PKD

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama