Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Diskuze

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

mm13

Vidíš, nedává to vlastně ani smysl:-). Br si ale trochu se vším hraje. Prostě k tomu tak pristupuju a koneckonců je to pouze film. Jenom jsem chtěl říct, že mi přijde zajímavá spíš ta otázka. Jak to vlastně poznáš, že jsi dost člověk:-) Jakkob: jasně, mě to též baví v případě BR takto nad tím uvažovat:).

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Feidias

Nie je to škoda. Je to nezmysel. Keby sa Tyrellovi androidi dali identifikovať kvôli červenému odlesku v zreniciach, načo by bol potom napríklad celý Voight-Kampff, no že? ...aha, už viem. Tyrell vyrába aj Voight-Kampff prístroje a červený odlesk preto tají. :-)

na příspěvěk reagoval Feidias, Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Feidias

Np ;) Jinak ten odlesk v očích replikantů se sice může jevit jako jednoznačný důkaz, nicméně v rámci Deckarda proti myšlence, že by mohl být replikantem, zase hovoří mnoho jiných skutečností a různých teorií, fanouškovských či jiných, takže o nějaké jednoznačnosti si myslím ani dnes, ani po uvedení BR 2049, nejde vůbec hovořit :) Já sám ovšem jsem fanoušek obou teorií o Deckardově identitě, protože se mi líbí i Final Cut, i Theatrical Cut.

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Jakkob

sorry, že odpovídám po neskutečně dlouhé době. Nějak jsem teď nestíhal chodit na čsfd. Tyjo ale není to trochu škoda? To co píšeš mi přijde dost jednoznačné. Jestli to tak fakt je, tak se přidávám k těm fanouškům, kteří to nechtějí mít jednoznačné:). Chápu zavedení evidence v BR 2049. Je to dost jiné pojetí a IMHO nemohlo vzniknout lepší pokračování filmu byť tam mám pár neoblíbených scén, ale i to už teď skoro klišé Phlip K. Dick co je realita. To celé to trochu kazí. Tyjo jinak na seriál si myslím, že Muž z vysokého zámku hodně vydařený seriál. Originál bude určitě lepší, ale libí se mi!

na příspěvěk reagoval Jakkob, mm13

 (hodnocení, recenze)

Já se na covenant nedokázal dívat. To si radši pustím podle mě výborné 3 i 4.na to se dívat dá.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

mm13

Já tohle tolik neřeším, mě se třeba Covenant docela líbí.. ;) Nicméně to rozčarování chápu...

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Ale prd. Problém Covenantu nie je v počte votrelcov. Práve to mi na Scottovi vadí. On je vo svojich očiach zase ten najmúdrejší medzi všetkými nehodnými jeho majestátu.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

mm13

Tak chyba sa spravila že poslúchli tieto náreky fanúšikov. Či už on, alebo štúdio. Proste keď už začal riešiť toho Davida, tak aj keď hovorím, čert ho vezmi, ale už v tom duchu mal pokračovať. Takto to posrali ešte viac, pretože chceli vyhovieť každému. 

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Z môjho pohľadu sa Scott definitívne znemožnil v reakcii na Covenanta. Povedať na adresu neúspechu toho filmu, že za neho môžu tí, ktorí mu po Prometheovi vraveli "viac votrelcov, viac votrelcov", to už snáď ani nejde pomenovať.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

mm13

Já proti tomu nic nemám, i když chápu, že v tom takhle udělal celkem slušný guláš, nicméně to už patří k legendě Blade Runnera :)

na příspěvěk reagoval mm13

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Feidias

To sice ano, ale třeba v prvním filmu je ten typický odlesk očí vlastní právě jenom replikantům a ne lidem, takže ten odlesk v očích Deckard a v té scéně s Rachel je jedním z mnoha Scottových odkazů na to, že Deckard by měl být replikantem.. ;)

na příspěvěk reagoval mm13, Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Benjamin-L

Jedno z témat BR je, že replikanti už jsou jako lidi, takže to vlastně nejde poznat. Až pokračování zavedlo evidenci dle evidenčního kódu na oční bulvě.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Uživatel Benjamin-L smazal svůj příspěvek.

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Benjamin-L

Tohle je velmi nebezpečná otázka. V knižní předloze je to člověk. Ve filmech je to otevřeno interpretaci. Scott dělal vše pro to aby byl replikant, Ford to hrál tak, aby byl člověk. Ve dvojce máš zase důkazy o obou verzích. Tohle je na tobě, aby sis našel verzi, která zní pravděpodobněji.

na příspěvěk reagoval Benjamin-L, Benjamin-L

Benjamin-L

Benjamin-L (hodnocení, recenze)

Měl bych dotaz na odborniky přes tento film. Je Deckard replikant nebo člověk, protože v jedné scéně s Rachel mu zřetelně svítily oči tak jako replikantum a ve filmu to nebylo nijak vysvětleno nebo jsem něco přehlédl?

na příspěvěk reagoval fallanga, Helo

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama