Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I s duchem se dá letět vzduchem za štěstím! Viktor Preiss jako tajemný duch ve výpravné pohádce o zamilovaném mládenci, krásné princezně a hromadě zlata, které nakonec nikdo nepotřeboval... Jedné bouřlivé noci na Šibeničním vrchu objeví náhodou tulák Vojta (F. Skopal) v podzemí poklad, který hlídá tajemný duch. Vojta se ho poleká a uteče, předtím si ale stihne strčit do kapsy malé křesadlo a pár zlaťáků. O ty ho vzápětí připraví v podivné hospodě. Dozví se tam ale také o krásné princezně (V. Kubařová), která nikdy neopouští zámek. Když Vojta konečně použije křesadlo a přivolá tak nevědomky ducha (V. Preiss), který mu musí sloužit, jeho život se od základu změní. Na Vojtovo přání přinese duch v noci spící princeznu a Vojta se do ní okamžitě zamiluje. Chce být stále s ní. Duch mu v tom s radostí pomáhá. Mezitím si totiž hodného Vojtu oblíbil a v jeho přítomnosti zjišťuje, jak svůj bývalý život promarnil. Zdá se, že příběh směřuje ke šťastnému konci, když všechno zkomplikuje hamižná dvorní dáma (J. Bohdalová), která odhalí tajemství křesadla a je odhodlaná ke všemu, aby ho získala… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (352)

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-film. Tato zhovadilost by se snad neměla řadit mezi pohádky. Na Štědrý den se v poslední době u nás v rodině stává tradicí, že se společně podíváme na novou českou pohádku na ČT1. Tentokrát to skončilo velkým fiaskem. Ne jenom, že jsem vylil víno do notebooku, ale pohádka samotná byla ukázka neskutečně trapného a nevkusného klišé. Po shlédnutí této nezdařilé blbosti, jsem si zprotivil nejen Zelenku, ale také neskutečně trapnou, šišlavou a na nervy lezoucí Bohdalovou, která se musí nacpat všude a nemá soudnost ke svému věku. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Nuuuudaaaaaa! Bohužel opět nová česká pohádka bez překvapení, napětí i bez vtipu. Absolutně nechápu, když režisér považuje vtipné = nablblé. Zde vycpaný Hrušínský stále stejný, Bohdalová také a už je jí všude až moc, hlavní představitel naprosto nevýrazný. Výborný pan Preiss / baron Prášil mě také napadl viz D.Moore / to celé utáhnout fakt nemůže. Andersen by asi nadšený nebyl. Ještě štěstí, že nás doma časově nové štědrovečerní pohádky nikdy neomezují, vždy je nahrajeme a taky většinou rychle smažeme. Jediného Anděla Páně jsme si již párkrát rádi zopákli. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Sama si připadám trochu zlá, že dávám české pohádce 1*, ale když to bylo tak strašné, až to bolí. Svou "kvalitou" mi to připomnělo Micimutr, i když je fakt že tohle je tak o půl hvězdy lepší... tak jo.. tak 1,5*, aby se neřeklo. Je ale smutné, že výjimečně nejlepšími herci tu byli děti - zvláště ten jeden klučina, což právě na české poměry je vzácnost.... tady jako jediný stál ten Zmizík za to, zatímco všichni ostatní byli otřesní - především postava Vojty aka hlavní hrdina. Ještě ušel Preiss, ale tak ten to nezachrání. Hrozné bylo vše, od příběhu (byl tu nějaký?), přes výkony herců, až po dialogy. Vše moc umělé a nepřirozené. Hlavní hrdina akorát furt zkuhral, nehledě na to jak byl blbý a naivní.... a když byl například svázaný, tak si rukama dokázal sundat tu pásku z oka, ale roubík z huby si vyndat nemohl že? Vážně logické. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšila na vánoční pohádku s Preissem, která bude mít ducha. Ačkoliv duch tam byl, oduševnělé to bylo pramálo. K pozitivům bych, kromě pana Preisse, který patří mezi naši hereckou elitu, přičetla půvabnou princeznu, sympatického hlavního hrdinu, tři roztomilá děcka (děj by si vystačil s jedním) a parádní šibenici. Vlastně ještě to štěně. K negativům všechno ostatní, od dementního krále (vím, že manipulovaný trochu tupý král má od Pyšné princezny tradici, ale tohle už bylo moc), přes natahovaný děj a křečovité haha scény (nošení pokladu, paní rádkyně v noční košili pádící z mužské ložnice) až po poslední perličku a ještě falešnou. Přesně taková měla být tahle pohádka - perlička na ozdobu svátků, ukázala se perličkou falešnou, k mému zhnusení ještě zakončeno písničkou, kterou nezachránilo ani to, že Preiss umí zpívat. Takovéhle texty by byl schopen vytvářet program na generování náhodného pořadí zvolených slov. Co ten blábol měl znamenat? ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Trapnost až na půdu, kterou z pekelného odpadu zachraňuje opravdu jen postava a herectví Viktora Preisse. Odpustila bych televiznímu filmu laciné kulisy, levnou výpravu a mizerné herce. Jenže tady jsou i prvoligoví herci neskutečně protivní a otravní (Bohdalová, Hrušínský), princezna nesympatická a král tak pitomý, až by z toho jeden brečel. Navíc natahovaný děj, který by bohatě vystačil na svižný dvacetiminutový krátký film, se neuvěřitelně vleče, nudí a na nejednom místě nedává ani trochu smysl. Úpadek české pohádky v přímém přenosu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo na zámku v Ploskovicích, na zámku v Telči, v ateliérech Kavčích Hory, v klášterním komplexu areálu zámku Mnichovo Hradiště, ve skanzenu Přerov nad Labem a v lokalitách Valečov a Mužský, a to od 27. května 2013 celkem 25 dní. (AnčaRambo)
  • Role byly napsány přímo na tělo hlavním hvězdám Viktoru Preissovi, Janu Hrušínskému, Jiřině bohdalové a Martinu Dejdarovi. (Cucina_Rc)
  • Viktor Preiss, který hraje ducha, přišel sám s nápadem, že by mohl duch mluvit italským přízvukem. (Aknah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno