Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká rodinná sci-fi o malém chlapci, přísně tajném projektu a odpovědi na otázku, zda je možno robota s city považovat za stroj. Po dramatické automobilové honičce zůstane v lese opuštěný desetiletý chlapec. Houbaři, kteří jej tu najdou, jej odvezou do blízkého dětského domova, protože si nevzpomíná ani na svou minulost, ani na své rodiče. Brzy se jej ujmou Richardsonovi, kteří už dlouho žádají o adopci. Daryl se seznamuje s novými přáteli, ale sám zůstává záhadný. Kamaráda Šneka překvapí bravurním zvládnutím počítačové hry, učitele výsledky matematického testu a adoptivního otce výkony v baseballu. Do rodinné pohody však zasáhne zpráva, že se přihlásili Darylovi rodiče. Vzápětí se ukáže, že chlapec skrývá daleko větší tajemství, než by se mohlo zdát, protože vůbec není člověkem... ale organickým robotem s elektronickou pamětí (DARYL je zkratka Data Analising Robot Young Lifeform - Data analyzující robot mladé životní formy). Armáda která celý projekt financuje, se jej rozhodne ukončit a chlapce zničit. Přátelé se jej však rozhodnou zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príjemný detsky rodinný film, ako chlapec by som si ho určite vychutnával. Tiež si pochvaľujem skvele nadabovanú češtinu hold bratia boli a sú furt v tomto svetoví. A propo Sommer , musel som sa viackrát vrátiť k tomu menu až som toho herca našiel. :) Nechcelo sa mi veriť , že by náš Pepo bol v osemdesiatom odbehol do anglicka zahrať si v nejakom kapitalistickom filme. Nakoniec to bol len jeho menovec. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie od filmu, od ktorého som veľa nečakal. Aj keď je prvok sci-fi obsiahnutý velmi málo, príbeh a spracovanie to svojou kvalitou nahrádzajú. Vadil mi ale uponáhľaný koniec a rýchly strih. Hodnotenie: 75% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Další sympatický 80kový kousek. Vynikající Oliver, potěšil i starý dabing. Jen závěr trochu kýčovitý. A pořád nechápu takové ty chápající rozumné vědce...zde ten Doktor, v Malém navigátorovi ten týpek taky nebyl úplnej zloun. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Rodinných filmov mám už napozeraných dosť, tento zaujal postavou robota s emóciami v tele chlapca, ktorý musí reagovať na bežné situácie a svojou samostatnosťou vo všetkom sa viditeľne vymyká normálu. Nič iné sa na tomto filme oceniť nedá, nezaujímavé ostatné postavy spolu s predvídateľným dejom tomu na kvalite nepridávajú. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobry a prijemny odpocinkovy rodinny film s mirne dobrodruznym nadechem, a s atmosferou osmdesatek. Sestru Darylova kamose hraje Amy Linker. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tady to není tak super. Přestože D.A.R.Y.L. vzniká na podobném základu jako E.T., Starman, Číslo 5, je z něj hodně cítit kalkul, nepříliš dobrý režisér a nic moc herci. Barret Oliver v titulní roli je skvělý a herec co hraje jeho kamaráda Turtla ještě lepší, ale jinak film tvoří dvě poloviny - nudná a hodně kýčovitá první půlka a druhá půlka, která se snaží být akční jízdou, ale moc se ji to nedaří (dítě ve stíhačce nezkousnu ani já). Ale přesto to určité nějaké kouzlo má, takže za tři. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které jsem viděl jako raný teenager a které mě uchvátily. Přál jsem si mít také za kamaráda robota, nebo být androidem sám a všechny porážet v počítačových hrách. Dokonce jsem si chvíli téměř myslel, že robot jsem a že svoji nedokonalost jen hraju. Prostě vskutku inspirativní snímek pro děti:-) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Na tento film si velice dobře pamatuji, ikdyž jsem ho na 100% viděl v 80tých letech u pradědy na prázdninách v tv. Velice se mě líbil a byl pro mě jako zjevení. Kdoví, jak bych se na něj díval dnes. Ale pro malé dítě je to napínavé dílko s originálním námětem na svou dobu (přeci jen v 80tých letech bylo v ČSSR plno úplně jiných druhů rodinných filmů). ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dětství. To tu píšou všichni. Ale co s tím, když je to pravda? Jiný vztah k tomuhle filmu nemám, ale i tak musím dát aspoň 65%. V rámci žánru je to víc než zasloužené. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

DARYL je všestranně nadaný kluk. Má to ale háček: je vlastně android - člověk počatý tzv. ze zkumavky, což v době vzniku filmu nebylo rozhodně tak běžné, jako dnes a má robotický mozek, který ale má schopnost lidských citů. První polovina filmu slabá, druhá dovolí s Darylem soucítit a držet mu palce. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Trošku naivný, ale inak skvelý rodinný film, ktorý diváka emocionálne zasiahne a ktorý si človek rád pozrie znova. Navyše som mal tú česť pozrieť si to z dnes už legendárnym a vzácnym slovenským kinodabingom, ktorý celý zážitok podtrhol. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Tohle je srdeční záležitost. Od roku 1989 do roku 1995 můj nejoblíbenější film vůbec, ve videotéce číslo 4, získán nákupem přímo v ÚPF, když byl roku 1994 vyřazován z videotéky firmy.---- Zajímavý a originální příběh, který si mneihned získal svým silným poselstvím, humorem i velice zdařilým hereckým výkonem Barreta Oliverav titulní roli (Nekonečný příběh, Označené místo). Pamatuji se dobře, že od té doby jsem začal nenávidět americký militarismus, který se vejménu svých plánů neštítí ničeho, ani vraždy dítěte, když se mu nehodí do vojenských plánů. Na fimlmu mne alwe v první řadě zaujalo přátelství, jež je i mým hlavním smyslem života a proto jsem film tak intenzívně prožíval. Z filmařského hlediska žádne veledílo, ale dobře uděláno a dokáže udržet pozornost do posledních chvil. Vzhledem navýše uvedené nemůžu jinak než 5 hvvězdiček... ()

yolana 

všechny recenze uživatele

Musim ohodnotit a okomentovat, jelikož DARYL je můj první film, shlednutý v kině!!! Bohužel si ho moc nepamatuju, každopádně dávám tři hvězdicky, i když mám chuť dát víc - ale za to může asi jen nostalgický zážitek z kina MORAVA na náměsti Bratří Synků... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Rodinný filmeček na pohodu, ze stejného ranku jako E.T. nebo Číslo 5. Moc se tu toho neděje, ale příjemně se na to kouká. Barret Oliver je tu excelentní - ten kluk měl talent, škoda že se vzdal kariéry. Za finále s Blackbirdem jedna celá hvězdička. Viděno v originále. ()

Reklama

Reklama