Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších adaptací Romea a Julie kterou znám. Leonard Whiting a Olivia Hussey předvádí před kamerou tu nejlepší zamilovanost, kterou jde vůbec vidět. Fandil jsem jim od začátku do konce a snažil se nemyslet na hořký konec, který nám mistr Shakespeare připravil. Pokud existuje skutečná láska, která jde vidět na plátně, pak ji zobrazuje právě tento film. Nepůsobí ani kýčovitě a ani odtažitě. Je přesně taková, jakou by jsme si jí chtěli přát bez drsného závěru. 90% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Film o naivním citu dvou náctiletých. Normálně bych mu nevěnoval ani nanovteřinu své pozornosti. No považte - Romeo a Julie se zamilují na 1. pohled (doslova a dopísmene) a už plánují svatbu. A z úst jim vychází tak silná slova, že by i barbar Conan brečel na svých bicácích. Jistě, kdyby oba dva přežili, ve Veroně by předvedli čítankový exemplář italské domácnosti se všemi rekvizitami, co k tomu patří (létající talíře a nože, přespávání před prahy a slova, která se nesluší vyslovit ani v méně solidní splečnosti v zaplivaném baru čtvrté cenové skupiny). Naštěstí ale umřeli a tak jejich příběh, který scelil svár dvou rodů, žije nesmrtelně dál. I díky tomuto úžasnému a dechberoucímu zpracování! Zeffireli má rád velké příběhy a umí je odpovídajícím způsobem převést na plátno, což každý rozhodně neumí. Velmi citlivě a věrně se drží látky, což oceňuji. Oba hlavní herečtí představitelé do svých rolí velmi přesně pasují (nedostižná éterická krása Olivie Hussey). Tento film není kýčovitou plejádou celebrit a laciných slov, Zeffireli věří tomu, co točí, proto jeho počin nepůsobí odtažitě. Skvělá hudba pochází z pera výsostného skladatele Nina Roty, velmi dojímavé tóny a krásný historizující kolorit činí z tohoto soundtracku takovou perličku na poli světové filmové hudby. Love theme patří k jednomu z nejkrásnějších leit motivů, co byly k filmu kdy složeny. Asi nikdy se nepřestanu obdivovat tomuto dílu. Takhle si představuji UMĚNÍ - krásné a nedostižné. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherné zpracování literární klasiky, mladinká Olivia Husseyová dokonale naplnila mou představu o Julii a stejně tak Leonard Whiting jako Romeo přesvědčivý, jejich výkon byl pro mě strhující, byla jsem ve Veroně s nimi, cítila tu nenávist Monteků a Kapuletů, zejména tedy Mercutio a Tybalt mi zatápěli, no a v závěru jsem bulela jak želva.. Ode mne dnes večer bez připomínek a do režisérského nebe posílám poděkování... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

To je taáák romantické, až je to skoro moc. Síla Shakespearovy hry tkví ve slovu, Zefirelli k němu přidal nesmírně silný a podmanivý obraz. Po pravdě řečeno, nevím si s tím úplně rady. Romeovi s Julií jest vskutku nejlépe na prknech jež znamenají svět. Dokonalost sice není chyba a Zefirelliho opus dokonalý rozhodně je, ale stejně... méně je v tomhle případě vždycky více, jakkoli se to zdá být paradoxem... Celkový dojem: 85% ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

… Slzy dojetí a žalu vždy skrápí mé líce, nad tragickým koncem této mladé dvojice … Stovky dalších autorů psalo tu prózu i básně, však nikdo z nich nestvořil řádky tak krásné … Jak kruté je mi ze strany osudu - já takovou lásku nikdy nezažil, ač po ničem jiném jsem v životě svém neprahl a netoužil … ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Kvôli nahote vo filme Olivia Hussey v čase jeho vydania nemohla na tento film ísť do kina, keďže nemala 18 rokov. Bizarné na tom je, že nahá bola ona sama. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. března 1968 v Londýně (Velká Británie). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama