Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

boshke 

všechny recenze uživatele

Mějte mne za ignoranta, ale je mi úplně jedno, jestli se jedná o dva znepřátelené rody ve Veroně či vlkodlaky a upíry. Podobně je mi šumák, jestli je autorem opěvovaný bard z 16. století nebo nějaká rádoby spisovatelka ze století jednadvacátého. Pořád je to patetická romantická sračka, v případě Romea a Julie možná o to horší, že tam všichni běhají v punčocháčích a naši hlavní protagonisté se stihnou poprvé spatřit, zamilovat, vzít a zasebevraždit v rámci asi tří dnů. Dá se snad ocenit výběr ústřední dvojice. Děkuji, jednou bohatě stačilo... 30% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh odo mňa asi nikdy nedostane plný počet ako hodnotenie, pretože napriek tomu, že sa odohráva niekedy na prelome stredoveku a novoveku, že je tam veľa náboženských symbolov, tak sú ochotní vraždiť, mstiť sa, či dokonca záver končí dvojnásobnou samovraždou, čo veru nie je nič pozitívne. Zahrané je to skvelo, taktiež obe hlavné postavy sú sympatické, mladí a krásni ľudia, pri ktorých to nie je tak otravné, no predsa je to dlhé a plné detského správania, čo síce zodpovedá postavám, dokonca aj danej hre, no pre skúseného vyspelého diváka to je mierne neznesiteľné v niektorých momentoch, každopádne danú dobu výborne stvárnili, nebudem ďalej polemizovať o tom, či je to skvelý film, lebo je. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, otče !!" - "Romeo už za nás oba dost vás pozdravil.." ;) Zeffirelliho navzdory zubu času skvostná adaptace mého milovaného Shakespeara, která pro mládí svých hrdinů svého času vzbudila docela poprask, právem platí za legendární snímek, který je třeba skutečně vidět.. Právě obsazení nezkušených, leč o to přirozenějších, herců v podobě argentinské krásky Olivie Hussey a Leonarda Whitinga, který snad až příliš připomíná Zaca Efrona, však dodává živelnému snímku největší sílu.. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Romea a Julii. Knihu jsem četla před několika lety, ale filmovou adaptaci jsem neviděla snad žádnou. Kde začít, než u nejlépe hodnocené a dnes už klasické Zeffirelliho verze. Snímek upoutá tklivou hudbou, neokázalou výpravou a spíše komornějším pojetím, které mu sluší. A především, a to je hlavní deviza tohoto filmu, jsou skvělí herci. Oba mladí, krásní, funguje mezi nimi chemie, a tak to má být. Přesvědčivé, uvěřitelné. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších adaptací Romea a Julie kterou znám. Leonard Whiting a Olivia Hussey předvádí před kamerou tu nejlepší zamilovanost, kterou jde vůbec vidět. Fandil jsem jim od začátku do konce a snažil se nemyslet na hořký konec, který nám mistr Shakespeare připravil. Pokud existuje skutečná láska, která jde vidět na plátně, pak ji zobrazuje právě tento film. Nepůsobí ani kýčovitě a ani odtažitě. Je přesně taková, jakou by jsme si jí chtěli přát bez drsného závěru. 90% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Franco Zeffirelli původně film plánoval jako televizní produkci. Až s příchodem studia Paramount byl navýšen rozpočet. (HellFire)
  • Olivia Hussey o nahej scéne ešte v auguste 2018 pre Fox News povedala: "Natočili sme to na konci filmu. Takže v tom čase sme už boli jednou veľkou rodinou. Nebol to taký veľký problém. A Leonard sa vôbec nehanbil! Uprostred natáčania som aj zabudla na to, že nemám na sebe oblečenie." A následne pre Variety tiež bránila túto scénu s odôvodnením, že to bola výzva, pretože "nikto predo mnou to dovtedy neurobil". 4 roky na to však podala žalobu na Paramount, že sa cíti zneužitá a vykoristená. Prípad bol zamietnutý na Najvyššom súde v Los Angeles 25. mája 2023. (Arsenal83)
  • Ústřední dvojice příběhu Romeo (Leonard Whiting) a Julie (Olivia Hussey) nebyli milenci pouze na plátně, ale i ve skutečnosti. Oba představitelé se do sebe zamilovali během natáčení a pro oba to byla jejich první velká láska, což si pochvaloval kvůli autenticitě daného příběhu hlavně samotný režisér Franco Zeffirelli. (Lynette)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno