Reklama

Reklama

Epizody(10)

Recenze (12)

bigjames 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá čtvrtá série posouvá Black Sails kvalitou zpátky k první sezoně, kterou jsem až dosud považoval za jasně nejpovedenější. Tvůrci seriálu nám naservírovali spoustu zajímavé akce, nečekaných zvratů a silných momentů. Jednotlivé postavy opět bojují o sympatie diváka a volbu mu rozhodně neulehčují. John Silver s Flintem rozehráli skvělou hru a konečně se mi začal líbit i dříve nevýrazný guvernér. Návrat ke kořenům jednoznačně chválím, čtvrtá série má jen minimum nedostatků. Poslední dva díly parádní, tajemné prostředí ostrova rozhodně závěru celého seriálu dodalo potřebnou šťávu. Nejoblíbenější postavy: Jack Rackham, Anne Bonny, Charles Vane, James Flint. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je konec.Musím říct,že jsem se zakousnul a postava Flinta byla suprová,až se bude stýskat.Flint jakmile začal rozmlouvat nad vší tou tíhou,tak to vlastně bylo kořením dialogů až do samého finále.Vlastně když vezmu,že pilot jsem sledoval v originále a nějak to na první dobrou nebavilo,tak díky skvělému dabingu,kdy Stránský si Flinta vychutnal snad víc než originál.Hlas sednul jak prdel na hrnec.Doopravdy čtvrtá poslední série kopla do plachet a bylo to rozhodně více akčnější.Bohužel seriál jel zbytečně na deset dílů,což se opět neustále projevovalo v konverzacích na pětníků a stále se budu opakovat,že ženské charaktery jako Elenaor a Max nebyly tahounem,ale spíše nudou provázanou nuceností autorů,která byla nesmírně cítit až pod spodky zdejších pirátů.Ten rozdíl,kdy si Flint s Johnem Silverem vedou dialogy jsou o parník jinde.Vůbec nevadilo,že mluví pořád o tom samém.Ale jak říkám čtvrtá série malinko přeskočila a snažila se jet co to jde v akčních polohách a i měnit už vyčpělé destinace za nové.Poklad jako složka s mícháním karet byla neustále zajímavá,Billy skončil tak trochu do prázdna,Woodes Rogers jsem čekal ve větším pranýři a jinak to vesměs mělo i zajímavý konec,co měl rozhodně Flint.Kdo by to byl takhle čekal,že ano?Možná absolutně divné k jeho povaze a vůbec o tom,co představoval a co hlásal,ale překvapilo.90% ()

Reklama

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Posledná séria Black Sails sa niesla v duchu: Dáme vám všetko vo väčšom merítku. Viac akcie, viac konfliktov, viac zvratov, väčšiu stopáž... Bohužiaľ za cenu častého naháňania sa za vlastným chvostom, opakovania rovnakých fráz, sileného iskrenia medzi postavami a lacných zvratov. Cez to všetko je však 4. séria poctivým zakončením seriálu a rozlúčkou s postavami, ku ktorým som sa tri roky rád vracal. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a tohle je konec, přátelé. Poslední série se nesla v duchu válečného tažení mezi stranou našich oblíbených bukanýrů a zrádnými zástupci britské koruny ve vodách Západní Indie a můj už sice ne tak velký, ale přesto znatelný strach naštěstí nebyl potřeba, jelikož to dopadlo sakra dobře. Jak už je pro Black Sails typické, s každou novou sérií dochází k vylepšení a poslední zářez na tom není jinak, ba naopak, je nejlepší. Technicky je to nejvyspělejší, opět je vidět zvýšení rozpočtu a vizuálně se to dostalo na úroveň, kdy si divák všímá nádherně nasnímaných scenérií i komorních prostorů, třeba fauna a flóra Ostrova kostlivců mi lehce po vizuální stránce připomínala Scorseseho Mlčení. Scénář zůstal po minulé sérii kvalitou nedotčen, spíš víc tlačí na pilu a intriky, vztahy mezi postavami a směřování příběhu je ještě dravější a vůbec si nebere servítky až do úplného konce, u něhož se dostavilo divácké zklamání, což na jednu stranu chápu, očekávání si žádalo něco temnějšího, ale mně se to líbilo a jsem rád, že tvůrci učinili takové rozhodnutí a zbytečně neexperimentovali s něčím, co by pak ve výsledku mohlo skončit mnohem hůř, než dosavadní výsledek. Hlavní je, že došlo k uzavření všech linek důstojnou cestou bez nějakých pastí na logiku na úkor většího šoku. U sledování první série bych nečekal, že to řeknu, ale jo, bude mi to chybět, ale zase jsem rád, že není zas zbytečně dlouhé a dostalo se tolik prostrou, kolik bylo zapotřebí. 9/10. P.S. Vůbec by mi nevadilo, kdyby za několik let vzali stejný cast a šli by natočit pokračování v podobě Ostrova pokladů. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. séria - 95% Štvrtá a záverečná séria mi prišla podobne dobrá ako ta predošlá. Rovnako aj tu som mal pocit, že sa tu niekedy až zbytočne keca, ale niektoré diely boli zasa neskutočne dobre a pútavé. Ako celok ma to bavilo, ale prišlo mi to dosť nevyvážené čo sa týka tempa, ale záverečné diely to zas rozbalili naplno, aj čo týka akcie. U niektorých postav ma mrzelo ako skončili, ale tak nieje to podla môjho scenára. Každopádne som spokojný s celým seriálom a mam pocit, že narozdiel od niektorých, skončil v právu chvíľu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • V jedné ze závěrečných scén si můžeme všimnout, že služka Eleanor předčítá svým dětem z knihy „A General History od the Pyrates“, kterou napsal kapitán Charles Johnson. Spekuluje se, že tuto knihu ve skutečnosti napsal Daniel Defoe a použil pseudonym neexistujícího kapitána. (oli009)

Reklama

Reklama